Huur een vakantiehuis in Trans - Boek hier

Vakantiehuizen in Trans, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het zomerhuisgebied bij Trans ligt aan de westkust in de prachtige natuur van West-Jutland ca. 17 km van Lemvig.

 

Gastenbeoordelingen van Trans

 
 

gasten hebben Trans een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Trans ligt in het verlengde van het kleine plattelandsplaatsje Fjaltring ten noorden van Nissum Fjord aan de westkust van Jutland. De kerk van Trans (Trans kirke) ligt slechts enkele meters verwijderd van de steile duinhellingen aan de noordzeekust (Vesterhavet). In het gebied rondom Trans vind je vele activiteiten, bovendien is het vredige gebied ideaal voor natuurliefhebbers. De dagelijkse boodschappen doe je in Faltring. In de steden Lemvig (17 km) Struer (43 km) en Holstebro (44 km) vind je een groter aanbod aan winkels, bezienswaardigheden, activiteiten en eetgelegenheden.

 
De vakantiehuizen van Trans liggen in een groene omgeving direct achter het Noordzeestrand Het heerlijke zandstrand met golfbrekers bij Trans Uitzicht vanaf de hoge duinen over het zandstrand bij Trans De gezellige vakantiehuizen van Trans liggen direct achter het strand
 

Strande

Tussen Trans en Fjaltring ligt een 5 km lang fijn zandstrand met grote en steile duinen. Op het strand kun je vliegeren, beachvolleyballen, schelpen zoeken etc. Het water is hier echter behoorlijk diep en er is risico voor onderstroming, wees hierop dus attent.

Natuur

De natuur van Trans bestaat uit bossen, heidelandschappen, beekjes en veengronden. Richting zee vind je hoge duinen en steile zandklippen waar je kunt genieten van het panorama over de Noordzee en de omgeving. Ca. 4 km ten noorden van Trans ligt het grote watergebied langs het 5 km lange meer Ferring Sø. De afstand van de Noordzee naar Ferring Sø is slechts 1,5 km. In dit gebied is het een komen en gaan van verschillende vogelsoorten. Ongeveer 10 km landinwaarts ligt de 6.7 ha grote Klosterhede Plantage, een prima wandelgebied met met heide, bos, beekjes en dalen.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen terecht op de stranden van Fjaltring, Nissum Fjord en bij een van de vele Put & Take vismeren in de omgeving. Wil je liever zeevissen dan zijn er georganiseerde zeevistochten. Zeil je liever zelf, dan kun je bij Ferring Sø je eigen zeilboot huren en een zeiltochtje op het meer maken. Door de hoge klippen die ten noorden van Trans verrijzen, zijn hanggliding en paragliding zeer geliefde sportsactiviteiten. Een van de meest populaire wandelroutes is de ''Udsigtsruten''. Deze panoramatocht voert je o.a. langs steile zandklippen naar Bovbjerg Fyr en weer terug naar Trans. Surfers kunnen terecht op de Noordzee of het Nissum Fjord. Golfspelers kunnen de banen van Holstebro Golfclub, Holmsland Klit Golfclub i Søndervig, Lemvig Golfclub of Struer Golfclub eens proberen. Keus genoeg!

Bezienswaardigheden

Trans Kirke is juist vanwege zijn speciale ligging een attractie op zich. Het kerkje ligt slecht enkele meters verwijderd van de steile zandafgrond. Net buiten Fjaltring ligt het bekende cultuurcentrum Tuskær met verschillende tentoonstellingen. In Bovbjerg, 3 km ten noorden van Trans, kom je terecht in een rijk kunstenaarsmilieu. Je vindt hier een museum en een galerie alsmede diverse winkels en eetgelegenheden. De 26 m hoge rode vuurtoren Bovbjerg Fyr ligt aan de rand van de steile klippen. Vanaf de vuurtoren kun je wel 35 km ver weg kijken. In Ferring, 4 km noordwaarts, ligt op het uiterste puntje van de rotsen het Jens Søndergaard Museum. Hier schilderde Jens Søndergaard de omgeving, maar bovenal schilderde hij de zee in al haar facetten. Vejlby Sommerpark (14 km noordwaarts) biedt activiteiten voor de hele familie. Je kunt er o.a. paardrijden, vissen, midgetgolf spelen of de kinderboerderij bezoeken.

Uitstapjes

Breng tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Trans een bezoek aan Thyboron, met interessante bezienswaardigheden als het Kystcentret Thyboron en het Jyllands Akvariet (30 km). Of maak een uitstapje naar het openluchtmuseum Hjerl Hede, dat bestaat uit een authentiek en zeer idyllisch dorpje van vroeger. In de huizen, werkplaatsen en winkels vinden allerlei evenementen en historische activiteiten plaats. Een bezoek aan Hjerl Hede is leuk en leerzaam voor het hele gezin (63 km). Iets verder weg ligt Jesperhus, met speelplaatsen, een junglezoo, tropische dieren en vogels, geurende bloemen en shows voor het hele gezin (81 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Trans

Zoek vakantiehuis