Huur een vakantiehuis in Vederso Klit - Boek hier

Vakantiehuizen in Vederso Klit, West Jutland, Denemarken van verhuring

Vedersø Klit ligt tussen de Nissum Fjord en de Ringkøbing Fjord en wordt als één van de mooiste vakantieplaatsen aan de westkust beschouwd.

 

Gastenbeoordelingen van Vederso Klit

 
 

gasten hebben Vederso Klit een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In dit gezellige vakantiegebied vind je een mooie natuur, prachtige stranden, bezienswaardigheden, uitstekende winkels en vele activiteitsmogelijkheden. Sinds de jaren dertig staan hier reeds vakantiehuizen. Toen werd ook besloten dat de vakantiehuizen in steen moeten worden gebouwd, met rieten daken. Dit type zomerhuis is karakteristiek voor deze omgeving.

 
Het brede zandstrand met duinen en bunkers bij Vedersø Klit Toegang tot het mooie zandstrand achter de hoge duinen bij Vedersø Klit Bunker op het strand van Vedersø Klit De vakantiehuizen van Vedersø Klit liggen direct achter de hoge duinen en het zeebaken
 

Strande

Het strand bij Vedersø Klit is een 5 km. lang, wit zandstrand met hoge duinen en voorzien van de Europese Blauwe Vlag voor schoon water. De bodem bestaat uit zand en het strand is autovrij. Het water wordt hier snel diep.

Natuur

Je kunt heerlijk wandelen langs de mooie Noordzeestranden, ongeacht het weer. Een paar kilometer ten noorden van Vedersø Klit ligt Husby Klitplantage, achter de duinen. Deze plantage bestaat uit een gevarieerde natuur met eike-, beuke-, en naaldbomen. Geniet al wandelend langs de vele wandelpaden van deze prachtige natuur. In Husby Plantage ligt bovendien een meertje waar je kunt zwemmen. Vlakbij de plantage liggen de meertjes 'Husby Sø' en 'Nørre Sø', de enige zoetwatermeertjes in dit gebied. Hier vind je een rijk vogelleven. Het lage water in Nissum Fjord is een favoriete broedplaats voor waadvogels. In de buurt van het Nissum Fjord vind je dan ook natuurreservaten met een enorm rijke flora en fauna.

Activiteiten

Bij Vedersø Klit liggen o.a. tennis- en midgetgolfbanen en een buitenzwembad. Vedersø Ridecenter (manege) organiseert paardrijritten op het strand of in het achterland. Op de Noordzee kun je goed surfen, maar hou je van wat rustiger water dan kun je op de Nissum Fjord surfen. De sportvisser kan direct vanaf de kust, in de fjord of in de Put & Take meertjes vissen. Ongeveer 30 km. van Vedersø Klit, bij Holstebro, ligt één van de beste golfbanenen van het land. De mooie seasidebaan van Holmsland Klit Golfclub, bij Søndervig, is ook de moeite waard.

Bezienswaardigheden

Het kerkje 'Vedersø kirke' is bekend door de voormalige pastoor Kaj Munk. De geschiedenis van Kaj Munk kun je bekijken in het streekmuseum. Het graf van de pastoor ligt op het kerkhof van Vedersø Kirke. Op de landtong tussen de Noordzee en de Nissum Fjord ligt Thorsminde - een oud vissersplaatsje met o.a. Denemarkens eerste strandingsmuseum 'St. George', waar je kunt bekijken hoe het dagelijkse leven aan boord van de Engelse oorlogsschepen 'St. George' en 'Defence' eruitzag.

Uitstapjes

Breng tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Vederso Klit een bezoek aan het aantrekkelijke stadje Ringkobing met zijn oude huizen, geplaveide straatjes en gezellige haven (25 km). Maak een avontuurlijk uitstapje naar het openluchtmuseum Hjerl Hede en zie hoe oude ambachten worden beoefend in de werkplaatsen, hoe de boer zijn dieren en zijn land verzorgt en hoe de huisvrouw brood bakt. Een bezoek aan Hjerl Hede is leuk en leerzaam voor het hele gezin (53 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vederso Klit

Zoek vakantiehuis