Huur een vakantiehuis in Vilslev - Boek hier

Vakantiehuizen in Vilslev, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het gezellige en cultuurhistorische Zuid-Jutse plaatsje Vilslev, wordt omgeven door een pittoresk beekdal.

 

Gastenbeoordelingen van Vilslev

 
 

gasten hebben Vilslev een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Vilslev is een idyllisch, charmant en oud plaatsje in het zuiden van Jutland, met vele oude oorspronkelijke gebouwen, zoals de eeuwenoude schilderachtige kerk, dramatisch gelegen aan de rand van de drassige marsgronden, alsmede andere goed onderhouden boerderijen en gebouwen die typisch zijn voor deze streek. De beek Kongeå, slingert door Vilslev, dat op ca. 4 km afstand van de kust van de Waddenzee ligt, ca. 8 km ten noorden van Ribe en ca. 22 km ten zuiden van Esbjerg. Ten westen van Vilslev ligt de kleine heuvelrug Herredsjbjerget (8 m boven de zeespiegel). Hier zijn o.a. graven en nederzettingen uitgegraven die afkomstig zijn uit het ijzertijdperk. De dagelijkse boodschappen kunngen gedaan worden in Vilslev.

 

Strande

Net buiten Vilslev ligt de Waddenzee. Je kunt hier niet zwemmen, maar wil je eens genieten van de grote witte brede zandstranden aan de Jutse westkust, ga dan naar het waddeneilandje Rømø waar je het grootste en breedste zandstrand van Europa vindt, namelijk Lakolk Strand, ca. 49 km van Vilslev.

Natuur

De mooie beek Kongeå slingert door Vilslev en de natuur rond dit plaatsje bestaat uit mooie groene beekdalen, marsgronden en heidelandschappen. Bij Jedsted Mølle wordt de beek Kongeå omgeven door een prachtig bos met een rijk vogelleven. Tussen Vilslev en de Waddenzee ligt een 2 km brede strook met drassige marsgronden en heide.

Activiteiten

Door de natuurschone beekdalen kun je genieten van heerlijke wandel- en fietstochten. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in de Kongeå bij Jedsted Mølle (2 km), aan de kust, op zee of in één van de vele Put & Take vismeren. Golfspelers kunnen terecht op de 18 holes baan van Ribe Golf Klub 816 km) of de ‘Myrtuebaan’ en ‘Marbækbaan’ van Esbjerg Golf Klub (37 km).

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan Ribe, de oudste stad van Denemarken, met prachtige bouwwerken en een charmerende atmosfeer. Bezoek de prachtige Ribe Domkerk, het vikingemuseum Museets Ribe Vikinger, Ribe VikingeCenter, Ribe Kunstmuseum en de leuke kinderboerderij Minidyrehaven Ribelund (8 km). In het Safari Zoo Park bij Lindtrup kun je krokodillen, reptielen, apen en vogels bewonderen (22 km). De hoofdstad van West-Jutland, Esbjerg, is een levendige handelsstad met een rijk cultuurleven, vele musea en bezienswaardigen, zoals Esbjerg Kunstmuseum en het Fiskeri- og Søfartsmuseet (22 km). Vanuit Esbjerg vaar je binnen 10 minuten over naar Fanø, een idyllisch eilandje met eeuwenoude dorpjes, schitterende huizen met daken van stro, een mooie natuur en schitterende zandstranden. Het eilandje is een bezoekje meer dan waard.

Dagje uit

In Skærbæk ligt het oudheidkundige park Hjemsted Oldtidspark, begeef je in het ijzertijdperk, bezoek de nederzetting, het museum, de graven en onderaardse gangen (32 km). Ook aan te bevelen is een tochtje naar het waddeneiland Rømø met de breedste zandstranden van Europa, heerlijk zwemwater, een ongerepte natuur en een groot vogelbestand (45 km). LEGOLAND is opgebouwd met maar liefst 50 miljoen legostenen. Hier vind je ongeveer 50 leuke attracties en activiteiten! Legoland - de leukste speeltuin voor het hele gezin - heeft ridders, piraten, cowboys, indianen en nog heel veel meer (66 km). Het leeuwenpark in Givskud is een combinatie van dierentuin en leeuwenpark. Op dit 60 ha grote gebied leven ca. 1000 dieren afkomstig uit de gehele wereld.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vilslev

Zoek vakantiehuis