Huur een vakantiehuis in Aabenraa - Boek hier

Vakantiehuizen in Aabenraa, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het vroegere vissersstadje Aabenraa is vandaag de dag een sfeervol provinciestadje met een mooie ligging.

 

Gastenbeoordelingen van Aabenraa

 
 

3 gasten hebben Aabenraa een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Aabenraa ligt in Zuid-Jutland, een streek die rijk is aan natuurschoon en wordt omringd door water en prachtige beukenbossen. Brengt u uw vakantie door in deze moderne en charmante scheepvaartstad dan kunt u genieten van de haven, de gezellige jachthaven met het bijbehorende zandstrand, een van de langste winkelstraten van Denemarken met pleinen en winkels, een oud stadsdeel met kinderkopjes en goed geconserveerde huisjes en het kunstmuseum Brundlund Slot. Aabenraa is een interessante vakantiebestemming door de vele overblijfselen uit de oudheid en de oorlog (zoals de oude Legerweg), de prachtige natuur en de vele culturele - en andere gezellige evenementen en bezienswaardigheden.

 

Strande

Bij de jachthaven van Aabenraa vindt u een heerlijk, kindvriendelijk zandstrand met ondiep water en een lange steiger. Het gebied heeft over het algemeen goede badstranden met ondiep, kalm water. Er zijn open zandstranden en smalle stenen stranden waar de bomen bijna helemaal tot aan de waterkant groeien. De kust bij Aabenraa Fjord heeft veel idyllische baaien en eilanden en hier vindt u eenvoudig een ongestoord plekje.

Natuur

Aabenraa wordt omringd door mooie beukenbossen met bosmeertjes, fjorden met gezellige baaien en heuvelachtige landschappen met heggen. Het schiereiland Løjtland, net ten noorden van Åbenrå, wordt gekenmerkt door de weelderige moreneheuvels, het heuvelachtige landschap en de heerlijke stranden. Bij Varnæs Hoved – een vredig gebied met een grote leemklif net ten zuiden van het Aabenraa Fjord - is het landschap afwisselend met weiden, velden, veengronden, steile hellingen, bossen en een meer met door bos bedekte hellingen.

Activiteiten

Er zijn buitengewoon goede wandelgelegenheden in de vele bossen waardoor Aabenraa omringd wordt. Golfers kunnen een bezoekje brengen aan Aabenraa Golfclub en de 18-holes golfbaan uitproberen die in een zachtglooiend, heuvelachtig landschap ligt met een meer en heggen, omringd door de zee (10 km). U kunt vissen aan de kust of in een van de vele Put & Take visparken in de omgeving. Het is ook mogelijk om met een kotter vanuit Aabenraa Havn te gaan zeevissen. Maak een tochtje met de historische trein (tussen Aabenraa en Rødekro) of een zeiltocht met de raderboot vanuit Aabenraa of Haderslev. U kunt ook een paard huren op de meeste plaatsen in de omgeving. Het zwembad in Aabenraa is het hele jaar geopend. In de zomer kunt u in Aabenraa stadsfeesten bijwonen, of naar het ringsteken of de veemarkten en markten gaan.

Bezienswaardigheden

In het Scheepvaartmuseum van Zuid-Jutland in Aabenraa kunt u een aantal van de voorwerpen zien die de schepen uit Aabenraa in de 18e en 19e eeuw uit de rest van de wereld. mee naar huis brachten. Het mooie, witte Brundlund Slot in Aabenraa wordt omringd door bos, water en plantsoenen. Het slot is vandaag de dag ingericht als kunstmuseum, waar onder meer een grote C.W. Eckersberg-verzameling te zien is. Maak een tochtje naar het schiereiland Løjtland, dat gekenmerkt wordt door de heuvelachtige natuur, idyllische weggetjes en mooie oude huisjes met rieten daken (7 km). Een van de best geconserveerde grafheuvels van Denemarken, Myrpold, heeft een prachtige ligging aan het fjord in de buurt van Avbæk. Toen de grafkamer gevonden werd, bleek deze grafgeschenken en 10 skeletten te bevatten (8 km). Een paar kilometer ten oosten hiervan ligt het langgraf Tvekløft.

Dagje uit

Bezoek het gezellige Barsø buiten Løjtland en geniet van de ongedwongen sfeer (11 km naar de boot). Gråsten Slot en Slotstuin worden omringd door de mooie Zuid-Jutlandse natuur met bossen en meren. De prachtig gedecoreerde slotskerk en de bloemrijke slotstuin zijn open voor het publiek (20 km). Maak een dagtocht naar de Duitse grens die op maar 25 km van Åbenrå ligt. Dybbøl Molen (uit 1744) lag voorheen midden in een militair gebied en is nu ingericht met foto’s en overblijfsels van het slagveld (30 km). In Universe in Nordborg op het eiland Als kunnen groot en klein spelenderwijs kennismaken met de natuurkunde (56 km). In LEGOLAND® zijn er activiteiten voor het hele gezin. Het park biedt o.a. ridders in wapenuitrusting, piraten, stoere cowboys, wilde Indianen en nog veel meer (94 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Aabenraa

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Aabenraa Landgoed, Aabenraa

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 23   •   Slaapkamers: 8
   Huisdieren toegestaan: 2   •   4000 m tot water
   Reg. nr.: 63-1200

    
   1 week van EUR 1351,-