Huur een vakantiehuis in Åro - Boek hier

Vakantiehuizen in Åro, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het kleine, vredige en idyllische eilandje Årø is gelegen in het Lillebælt, net ten zuiden van de uitmonding van het Haderslev Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Åro

 
 

3 gasten hebben Åro een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Een zeiltochtje van slechts 7 minuten brengt jullie van Årøsund op het vasteland, naar de kleine veerbootaanlegplaats op Årø. Het eiland is geliefd bij vogel- en visliefhebbers die graag willen genieten van een ontspannende vakantie in een rustige omgeving. Het landschap op het eilandje is vlak en heeft een rijk dierenleven. Årø by (de stad) is een idyllische plattelandplaats met huisjes met rieten daken en kronkelige straatjes. Het plattelandplaatsje, de gezellige en actieve visserij- en jachthaven, de oudheidkundige graven en hunenbedden uit het steentijdperk, hulvejene, inkoopmogelijkheden, eetgelegenheden en de goede stranden, zorgen ervoor dat Årø een attractieve vakantiebestemming is.

 

Strande

Op Årø vinden jullie twee goede stranden. Het meest kindvriendelijke strand met ondiep water ligt op het zuidelijke deel van het eiland. Het andere strand ligt in de lagune nabij Årø Havn. Beide stranden zijn, vanwege de goede windcondities, geschikt voor windsurfers.

Natuur

Årø bestaat uit ca. 60.000 m2 grond en het hoogste punt ligt slechts 6 m boven de zeespiegel. Een wandeling rond het eilandje is ca. 10 km lang. De water- en windcondities rond Årø zijn uitstekend voor zowel geoefende als beginnende windsurfers. Vanwege het zowel diepe als ondiepe water rondom Årø zullen ook duikers zich hier prima vermaken.

Activiteiten

Årø is een geliefd plekje bij sportvissers. Je kunt praktisch overal langs de 10 km lange kust vissen. Vanwege de goede water- en windcondities is Årø ook geliefd bij windsurfers, zowel geoefende als beginners. De combinatie van de diepe en ondiepe wateren rondom het eiland zorgen ervoor dat ook (hobby)duikers hier uitstekend aan hun trekken komen.

Bezienswaardigheden

Geniet van een tochtje door het idyllische milieu met de smalle straatjes, de met riet bedekte huisjes, de 'stengærder' en de vele oudheidkundige bezienswaardigheden, getuigen van het leven op het eilandje over een langere periode. Vanaf Årø vaar je dus binnen 7 minuten naar Jutland. Hier kunnen jullie een bezoekje brengen aan de mooie koopmansstad Haderslev, een wandelingetje maken door het fascinerende oude stadsdeel met de Domkerk of lekker shoppen in een van de gezelligste winkelstraten van Denemarken (16 km).

Dagje uit

Ten zuiden van Haderslev ligt Haderslev Tunneldal met het dal Tunneldalen, het bos, Pamhuse Skov en het park Haderslev Dyrehave, een 100 ha groot licht glooiend gebied met bos, grasvelden, weilanden en heel veel herten. Pamhuse Skov is een ca. 300 ha groot bos met een rijke flora en fauna, vele heuvels en hellingen. In het Tunneldal liggen 4 uitgezette wandelroutes en ontelbare bospaadjes alwaar je te voet of per fiets kunt genieten van de unieke natuur. LEGOLAND, ca. 86 km van Årø, is gebouwd van 50 miljoen LEGO stenen. Legoland is de leukste speelplaats van Denemarken voor zowel jong als oud.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Åro

Zoek vakantiehuis