Huur een vakantiehuis in Årosund - Boek hier

Vakantiehuizen in Årosund, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Årøsund is een gezellige vakantiebestemming aan de Kleine Belt met een prachtige natuur en vele mogelijke activiteiten.

 

Gastenbeoordelingen van Årosund

 
 

gasten hebben Årosund een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het Zuid-Jutse havenstadje Årøsund ligt iets ten zuiden van de monding van de Haderslev Fjord, op 15 km van Haderslev, en biedt uitzicht op het idyllische eilandje Årø. Het middelpunt van het stadje is de gezellige haven met de maritieme sfeer, een scheepswerf, vissersbootjes en plezierjachten. In Årøsund kunt u zwemmen, zeilen, vissen, wandelen en fietsen. Alle dagelijkse benodigdheden zijn in het stadje verkrijgbaar en voor een heerlijke maaltijd kunt u terecht in het restaurant van het gerestaureerde en zeer charmante Årøsund Badehotel.

 

Strande

Aan de zuidkant van Årøsund ligt een prachtig, kindvriendelijk strand. U kunt ook naar een mooi zandstrand bij Flovt. De kust biedt uitstekende mogelijkheden voor windsurfers.

Natuur

Årøsund wordt omringd door zee, bos en open velden. Als u geluk heeft, kunt u boven Årøsund zeearenden zien jagen. Bij Flovt (5 km) ligt het mooie bos Skovgaard Skov, dat duurzaam beheerd wordt. Even ten zuiden van Haderslev kunt u een wandeling maken in het idyllische Pamhule. Dit bos heeft een rijke fauna, vele heuvels en steile hellingen en is voorzien van gemarkeerde wandelroutes (15 km). Årø Kalv op het eilandje Årø is een groot vogelreservaat, dat buiten het broedseizoen bezocht kan worden door vogelaars. Vlak bij de zuidkust van Årø kunt u met enig geluk bruinvissen in het water zien dartelen.

Activiteiten

Årøsund is de ideale vakantiebestemming voor sportvissers. Er kan gevist worden in de haven van Årøsund en aan de kust, waar u onder meer grote zeeforellen kunt vangen. De zee rond Årøsund nodigt ook uit om te zwemmen, te surfen en te duiken. Vanuit Årøsund kunt u met een stoomboot door de 12 km lange Haderslev Fjord varen. Dit is een prachtige boottocht. Er lopen veel natuurpaden langs het water. Als u deze volgt, komt u langs allerlei weides en velden met grazende dieren. En overal kunt u genieten van het uitzicht op de Kleine Belt. Golfers kunnen een balletje slaan op de nabijgelegen banen van de Haderslev Golfklub of het Brundland Golfcenter in Toftlund.

Bezienswaardigheden

Na een kort boottochtje van 7 minuten vanuit Årøsund bent u op het prachtige eilandje Årø. Hier kunt u het natuurlandschap bewonderen, gemarkeerde wandelroutes volgen en genieten van het gezellige haventje, de historische monumenten, de dorpjes met de vakwerkhuizen, de stenen omheiningen, de holle wegen en goed onderhouden familieboerderijen. De stad Haderslev is met haar aantrekkelijke centrum, fraaie domkerk, oude klinkerstraatjes en gezellige binnenplaatsen zeker een bezoek waard. Hier kunt u aan sightseeing doen, musea en galerieën bezoeken, winkelen en lekker eten (15 km). Het hertenpark Haderslev Dyrehave is een mooi en heuvelachtig natuurgebied met bos, open velden en weilanden. Hier leven ongeveer 20 edelherten en 200 damherten. Het gebied is voorzien van een groot aantal wandelpaden (15 km).

Dagje uit

In Sønderborg kunt u genieten van het mooie havenfront, de historische gebouwen, de uitstekende winkelmogelijkheden en het kasteel, waar u collecties van de middeleeuwen tot nu kunt bekijken. In de zomer kunt u hier ook ringsteekwedstrijden bijwonen (67 km). LEGOLAND is gebouwd van 50 miljoen legosteentjes. De meer dan 50 attracties zorgen voor veel avontuur, spanning en sensatie! In dit fantastische speelpark voor het hele gezin ziet u ridders in volle bewapening, piraten, stoere cowboys, wilde indianen en nog veel en veel meer (85 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Årosund

Zoek vakantiehuis