Huur een vakantiehuis in Alken - Boek hier

Vakantiehuizen in Alken, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het mooie natuurgebied Alken is een waar eldorado voor natuurliefhebbers en sportvissers.

 

Gastenbeoordelingen van Alken

 
 

4 gasten hebben Alken een gemiddelde beoordeling van 4,75 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Alken ligt aan het visrijke meer Moss Sø, waar men ook kan zwemmen, en maar 6 km van de mooi gelegen handelsstad Skanderborg, met haar aanbod van interessante activiteiten, winkels en restaurants.

 
Uitzicht op het meer Mossø vanuit het vakantiepark Alken Zandstrandje aan het meer Mossø bij het vakantiepark Alken Vakantiehuizen aan de weg langs het meer bij Alken Uitzicht op het meer Mossø vanaf de vakantiehuizen in het vakantiegebied Alken
 

Strande

Het meer Moss Sø biedt de mogelijkheid om te zwemmen, maar wilt u liever in zee zwemmen, dan kunt u 30 km verder, bijvoorbeeld naar Saksild, rijden. Hier vindt u een van de beste badstranden van de Jutse oostkust. Het brede, kindvriendelijke zandstrand met zwemsteiger nodigt uit tot diverse strandactiviteiten en wandeltochten. Ook voor surfers zijn hier goede mogelijkheden.

Natuur

De prachtige natuur rondom Alken, het Søhøjland ('Merenhoogland') van Centraal Jutland, wordt gekenmerkt door velden, meren, heuvels en bossen. Aan het zuidelijke uiteinde van Århus ligt het bos Marselisborgskove, een uitzonderlijk fraai natuurgebied met talrijke fiets- en wandelpaden. In een omsloten stuk bos kunt u hier ook reeën en everzwijnen van heel dichtbij beleven.

Activiteiten

Het meer Moss Sø biedt ideale mogelijkheden om te vissen, maar is ook bijzonder geschikt om in te zwemmen. Langs de wandel- en fietspaden in de streek wachten u vele, heerlijke natuurbelevenissen. U kunt bijvoorbeeld rondom de meren Moss Sø of Skanderborg Sø fietsen. Golfspelers komen ook aan hun trekken in deze streek die rijk is aan golfbanen. De 3 dichtstbijgelegen golfterreinen zijn Skanderborg Golf Klub, Horsens Golfklub en Aarhus Aadal Golf Club. In Skanderborg vindt u een bowlingcentrum, een zwembad en tennisbanen.

Bezienswaardigheden

Het bekoorlijke dorpje Boes ligt ca. 3 km ten westen van Alken en is met zijn oude huizen met rieten daken beslist een bezoek waard. Breng ook een bezoek aan de handelsstad Skanderborg; een van de mooist gelegen steden van Denemarken. Hier vindt u onder meer een aangenaam stadscentrum met veel winkels en restaurants, en een boeiend cultuurhuis met een gevarieerd aanbod van verschillende culturele en andere activiteiten. Het kloostermuseum Øm Kloster Museum bij Ry is een historisch kloostermuseum met parkruïne, historische geneeskundige verzameling, kruidentuin en een verzameling skeletten (10 km).

Dagje uit

Breng een bezoek aan de hoofdstad van Jutland, Århus, met het pretpark Tivoli Friheden, de oude stadswijk Den Gamle By, Musikhuset, het 'Quartier Latin' met zijn smalle, intieme straatjes, interessante winkels, gezellige wandelstraten, levendige sfeer en cafés aan Vadestedet (de 'Voorde'), en nog veel meer (29 km). Givskud biedt een combinatie van leeuwenpark en dierentuin. Hier kunt u rondrijden tussen de wilde dieren en bijvoorbeeld leeuwen en nijlpaarden van heel dichtbij beleven (70 km). Legoland ligt 80 km van Alken en is gebouwd met behulp van 50 miljoen legosteentjes. Hier vindt u talloze attracties voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Alken

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Alken Vakantiehuis, Alken

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1  
   Reg. nr.: 60-0403

    
   1 week van EUR 496,-