Huur een vakantiehuis in Amstrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Amstrup, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Amstrup is een rustig en gezinsvriendelijk vakantiegebied bij Horsens Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Amstrup

 
 

gasten hebben Amstrup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het dorp Amstrup ligt aan de noordkant van Horsens Fjord, vlak tegenover het met het vasteland verbonden eiland Alrø, 10 km van Odder en 24 km van Horsens. Amstrup ligt erg centraal met betrekking tot bezienswaardigheden, grotere stadjes en heerlijke bossen en natuurgebieden. Bij Amstrup vindt u rust en vrede in een prachtige omgeving. In de buurt kunt u de dagelijkse inkopen doen maar voor meer keuze kunt u terecht in Odder of Horsens.

 

Strande

Er is zwemgelegenheid in Horsens Fjord bij Amstrup. Het gebied is ook erg geschikt voor windsurfers. Heeft u zin om in het Kattegat te zwemmen, heeft u de mogelijkheid bij de stranden van Saksild of Rude, ca. 17 km van Amstrup. Hier vindt u sommige van de beste badstranden van de Jutse oostkust. De brede, kindvriendelijke zandstranden, op sommige plaatsen met zwemsteiger, nodigen uit tot diverse strandactiviteiten en wandeltochten.

Natuur

De beschermde heuvels Sondrup Bakker, dicht bij Amstrup, is een natuurgebied met afwisselend meenten en dichte bossen. Hier is een netwerk van wandelpaden aangeduid. Het eiland Alrø is via een 1 km lange dam met het vasteland verbonden. Op het eiland kunt u vanop een vogeluitkijktoren het buitengewone vogelleven gadeslaan. Aan het zuidelijke uiteinde van Århus ligt het bos Marselisborgskove, een uitzonderlijk fraai natuurgebied met talrijke fiets- en wandelpaden. In een omsloten stuk bos kunt u hier ook reeën en everzwijnen van heel dichtbij beleven.

Activiteiten

Er bevinden zich talrijke goede golfterreinen in Oost-Jutland. Het dichtste golfterrein is Odder Golfklub, maar ook de terreinen in Århus en Skanderborg liggen binnen bereik. Voor sportvissers zijn er goede mogelijkheden om te vissen langs Horsens Fjord en bij Egehoved, de zuidelijkste spits van Alrø. Talrijke wandelpaden in de natuurgebieden en bossen rondom Amstrup bieden de gelegenheid om van de heerlijke natuur te genieten.

Bezienswaardigheden

De streek is bijzonder rijk aan historische bezienswaardigheden, onder meer kerken en ruïnes van kerken, monumenten, gedenkstenen en ruïnes uit de vikingtijd. De oude molen Gylling Mølle is vandaag de dag helemaal gerenoveerd en operationeel; hier wordt weer graan gemalen (5 km). De biologische tuin 'Den Økologiske Have' bij Odder is de grootste biologische bezoekerstuin van het Noorden. U kunt in deze grote tuin inspiratie opdoen in de thematuinen en weiden met dieren, koren en bloemen (10 km). Odder Egnsmuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de streek. U kunt hier onder meer de beschermde water- en stoommolen 'Odder Vand- og Dampmølle', een boerderij uit de 18e eeuw en verschillende boeiende tentoonstellingen bezoeken (10 km).

Dagje uit

Vanuit Hov (11 km) zijn er dagelijkse veerdiensten naar de eilanden Tunø en Samsø. Tunø biedt een mooie en afwisselende natuur, een mild klimaat en een gezellig en sfeervol dorp. Samsø heeft unieke natuur, rust, vrede, idylle en tal van activiteiten te bieden. Horsens is met zijn mooie ligging, groot cultureel aanbod, de breedste wandelstraat van Noord-Europa en zijn aangename sfeer altijd een bezoek waard (24 km). Moesgård Museum in de herenboerderij Moesgård stelt archeologische collecties uit Denemarken en de Persische Golf tentoon. Het museum is idyllisch gelegen en omgeven door heerlijke bossen die zich uitstrekken tot de Baai van Århus (27 km). Breng een bezoek aan de hoofdstad van Jutland, Århus, met het pretpark Tivoli Friheden, de oude stadswijk Den Gamle By, Musikhuset, het 'Quartier Latin' met zijn smalle, intieme straatjes, interessante winkels, gezellige wandelstraten, levendige sfeer en cafés aan Vadestedet (de 'Voorde'), en nog veel meer (33 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Amstrup

Zoek vakantiehuis