Huur een vakantiehuis in Andkær Vig - Boek hier

Vakantiehuizen in Andkær Vig, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Andkær Vig is een klein, idyllisch vakantiegebied aan de zuidkust van Vejle Fjord, enkele kilometers van Vejle.

 

Gastenbeoordelingen van Andkær Vig

 
 

12 gasten hebben Andkær Vig een gemiddelde beoordeling van 4,42 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Michiel, Paterswolde bezocht het gebiet van
 
13-07-2019 aan 20-07-2019

Tip: krabbetjes vangen in de jachthaven van Brejning. Daar is ook een klein speeltuintje, een lekker strandje en een lunchroom met ijsjes.


 

Omgeving

De kustlijn lang Vejle Fjord wisselt af tussen glooiende landschappen met bossen en beschermde gebieden met graslanden. Langs de kust liggen concentraties van sfeervolle vakantiehuisgebieden, waarvan het gebied bij Andkær Vig een van de mooiste en gezelligste is. Andkær Vig is in het oosten afgeschermd door de landtong Holser Hage en omgeven door heerlijke natuur en bossen. Langs de kust bevinden zich verschillende, uitstekende badstranden. Vejle (12 km) en Fredericia (20 km) liggen niet te ver weg en bieden goede winkelgelegenheid.

 
Uitzicht over de Vejle Fjord vanuit het vakantiepark Andkær Vig De vakantiehuizen van Andkær Vig liggen op een heuvel met bomen, vlak bij de Vejle Fjord De lange zwemsteiger van het vakantiepark Andkær Vig aan de Vejle Fjord Mooi zandstrandje bij de vakantiehuizen van Andkær Vig
 

Strande

Bij Andkær Vig ligt een heerlijk badstrand, maar ook Hvidbjerg Strand, ca. 10 km naar het oosten toe, is beslist de moeite waard. Hier vindt u de enige duinformatie van Centraal- en Zuid-Oost-Jutland. De 27 m hoge duin bestaat uit wit, reflecterend zand en is vandaag beschermd. Het strand is bovendien uiterst kindvriendelijk en het water erg schoon.

Natuur

Andkær Vig is omgeven door het bos Sellerup Skov, en tussen de stadjes Andkær en Andkær Vig ligt het bos Munkebjerg Strandskov. Het vruchtbare, glooiende landschap langs Vejle Fjord kunt u op veel verschillende manieren beleven. U kunt wandelen of fietsen langs een van de aangeduide routes en het innemende uitzicht bewonderen, of van de natuur genieten vanop zee, aan boord van de vissersboot Tenna II. Een andere mogelijkheid is een rit door het prachtige landschap met een oude stoomtrein. De trein doorkruist het idyllische Grejsdal en eindigt in Vejle Ådal. Ca. 10 km ten zuiden van het gebied ligt het beschermde Rands Fjord, dat interessant is wegens zijn rijke planten- en dierenleven.

Activiteiten

Voor sportvisser zijn er goede mogelijkheden aan Vejle Fjord. Vooral rondom Holtser Hage, de landtong die Andkær Vig afschermt aan de oostkant, zijn er goede visgebieden. Bij Trelde ligt ook een uitstekend Put & Take-vismeer. De korte afstand naar Vejle en Fredericia biedt talrijke mogelijkheden voor activiteiten. Beide steden beschikken over prachtige golfterreinen waar zowel geroutineerde spelers als beginners aan hun trekken komen. Fredericia heeft tal van sportactiviteiten te bieden; u vindt hier onder meer een bowlingbaan, klimwanden, een go-kartbaan en een tropisch zwembad.

Bezienswaardigheden

De beschermde watermolen Børkop Vandmølle ligt in een idyllisch natuurgebied en is onder meer gekend voor het gastronomisch restaurant dat hier is ingericht. De watermolen wordt nog steeds enkele uren per week uitgebaat en u kunt ter plaatse versgemalen graan en grutten kopen. Hier bevindt zich ook een streekmuseum met een verzameling oud landbouwers- en handwerkersgereedschap (7 km). Nebbegård bij Rands Fjord is een van de oudere herenboerderijen van de streek met een eigen vestinggracht. De herenboerderij stamt uit de tijd van koning Valdemar Atterdags, rond het jaar 1348 (10 km). Vejle is een mooie en gezellige handelsstad met talrijke interessante winkels, uitstekende restaurants en een boeiend cultuuraanbod. Het kenteken van Vejle is een witte windmolen uit 1846. Breng eventueel ook een bezoek aan Smidtske Gård (1799), een oude hoeve die nu is ingericht als stadsmuseum met winkel en pub (12 km).

Dagje uit

De oude vestingstad Fredericia is 350 jaar oud. De stad is mooi gelegen aan Lillebælt (de Kleine Belt) en is omgeven door de best bewaarde stadswallen van Noord-Europa. Hier vindt u ook de grootste gratis speeltuin van Denemarken, 'Madsby Legepark' (20 km). Ten westen van Vejle ligt het kleine stadje Jelling, waar u op het kerkhof bij de kerk het meest fascinerende gedenkteken uit de vikingtijd van Noord-Europa aantreft, namelijk twee indrukwekkende runestenen uit de vikingtijd, met inscripties die vandaag worden beschouwd als het 'doopattest' van Denemarken (23 km). 'Het meisje van Egtved' werd in 1921 gevonden en is een van de best bewaarde vondsten uit het bronzen tijdperk van Denemarken. Het museum ter plaatse geeft uitleg over de zeldzame vondst en toont kopieën van haar kist en kledingstukken (29 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Andkær Vig

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Andkær Vig Vakantiehuis, Andkær Vig

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 61-1012

    
   1 week van EUR 447,-
    
  •  

   Andkær Vig Vakantiehuis, Andkær Vig

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 61-0007

    
   1 week van EUR 1284,-
    
  •  

   Andkær Vig Vakantiehuis, Andkær Vig

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 61-1011

    
   1 week van EUR 1171,-