Huur een vakantiehuis in Bjolderup - Boek hier

Vakantiehuizen in Bjolderup, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Bjolderup ligt op ongeveer 15 km van het oude provinciestadje Aabenraa, midden in de fraaie natuur van Zuid-Jutland.

 

Gastenbeoordelingen van Bjolderup

 
 

gasten hebben Bjolderup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bjolderup is een dorpje dat tussen Tinglev en Rødekro ligt, 20 kilometer van de Deens/Duitse grens. De zogenaamde Hærvej (legerweg) voert dicht langs dit mooie gebied, dat idyllische bossen bevat en grafheuvels uit de oudheid - onder meer Toppenhøj en Bredhøj. 15 kilometer hiervandaan ligt de sfeervolle provinciestad Aabenraa met zijn gezellige jachthaven, winkelstraten, oude stadsdeel en het kunstmuseum Brundlund Kasteel. Gaat u op vakantie naar Bjolderup, dan kunt u genieten van de frisse lucht en de ongerepte natuur, of wandelen in het mooie Bolderslev Bos dat wel wat van een oerwoud weg heeft. Bjolderup ligt bovendien gunstig voor het maken van tochtjes naar de rest van Zuid-Jutland.

 

Strande

Vlak bij Aabenraa ligt het aantrekkelijke en zeer kindvriendelijke Sønderstrand. Hier vindt u fijn zand, ondiep zeewater en een schone zandbodem. In de zomer worden hier allerlei activiteiten op het strand georganiseerd. Rond de Aabenraa Fjord liggen ook andere mooie badstranden, bijvoorbeeld bij Skarrev en Loddenhøj.

Natuur

Tussen Bolderslev en het stadje Uge, 5 km verderop, bevinden zich de uitgestrekte en gevarieerde bossen van Bolderslev Skov. Deze bossen zijn een paar jaar geleden beschermd natuurgebied geworden, en langs de vele wandelpaden kunt u een rijke fauna en verschillende zeldzame vogelsoorten zien. Dit geldt ook voor het natuurgebied Tinglev Mose, waar u vanaf de wandelpaden of vanuit de uitkijktoren allerlei vogels kunt bekijken.

Activiteiten

In de omgeving van Bjolderup kunt u uw hengel uitgooien in verschillende mooie vismeren, zoals Lovstrup Lystfiskesø en Uge Lystfiskeri. Bij Tinglev bevindt zich Sønderjyllands Golfklub - een golfclub met uitstekende banen in een fraai, heuvelachtig terrein. Aabenraa biedt allerlei sportieve voorzieningen, zoals een zwembad en een bowlingbaan.

Bezienswaardigheden

Het prachtige oude provinciestadje Aabenraa is op zich al een bezienswaardigheid. De vele oude huizen zijn bijzonder goed bewaard gebleven, en tijdens een wandeling door de kronkelige straatjes waant u zich terug in de tijd (op 15 km).

Dagje uit

Maak eens een uitstapje naar de Duitse grens (24 km). Vlak bij de grens bevindt zich bijvoorbeeld het voormalige gevangenkamp Frøslevlejren, waar u een museum en verschillende interessante tentoonstellingen kunt bekijken. Het gebied rond Aabenraa is rijk aan historische gedenktekens in de vorm van molens en kastelen en dergelijke. Het Gråsten Slot met bijbehorende slotstuin is fraai gelegen in een mooi natuurgebied met bossen en meren. De rijk versierde slotkerk en de bloemrijke tuin zijn toegankelijk voor het publiek (op 30 km). De molen Dybbøl Mølle (oorspronkelijk uit 1744) stond vroeger midden in een militair gebied en is tegenwoordig ingericht als expositieruimte, met foto’s en aandenkens van het slagveld (op 39 km). Het Sønderborg Slot is gerestaureerd in barokstijl en bevat o.a. een museum over de Zuid-Jutse geschiedenis (op 40 km). Op verschillende plaatsen in Zuid-Jutland worden in de zomer dorpsfeesten georganiseerd, waarbij het traditionele ringrijden plaatsvindt.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bjolderup

Zoek vakantiehuis