Huur een vakantiehuis in Elvighoj - Boek hier

Vakantiehuizen in Elvighoj, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Elvighøj ligt bij de landtong Drejens Odde aan het noordelijke uiteinde van Kolding Fjord, 10 km van Kolding.

 

Gastenbeoordelingen van Elvighoj

 
 

gasten hebben Elvighoj een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine vakantiehuisgebied bij Elvighøj ligt in een innemend natuurgebied vlakbij Kolding Fjord. De meeste vakantiewoningen hebben een mooi uitzicht over Kolding Fjord en Lillebælt (de Kleine Belt). Het groene, rustige recreatiegebied spreekt vooral sportvissers en natuurliefhebbers aan. Een paar kilometer verderop kunt u dagelijkse inkopen doen. In de dichtstbijgelegen grotere steden Kolding (10 km) en Fredericia (27 km) vindt u een ruim aanbod van activiteiten, culturele bezienswaardigheden, attracties, winkels en restaurants. Het vakantiehuisgebied bij Elvighøj ligt in een omgeving met mooie natuur, bossen, strand en uitzicht over Lillebælt (de Kleine Belt).

 

Strande

Bij Elvighøj en Drejens Odde kunt u in zee zwemmen vanop de zwemsteiger. Ca. 12 km van Elvighøj ligt Skærbæk Strand, een fijn, wit zandstrand met helder water en zandbodem. Skærbæk Strand ligt bij het natuurgbied Strandparken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Løverodde, aan de andere kant van Kolding Fjord.

Natuur

Houens Odde is een landtong tussen Gudsø Vig en Eltang Vig, net ten noorden van Elvighøj. Hier kunt u genieten van steile, met bos bedekte hellingen en prachtige uitzichten over Kolding Fjord. Aan het uiteinde van de landtong liggen twee kleine eilanden, Kidholmene, waar een rijk vogelleven heerst. Onderaan in Gudsø Vig bevinden zich rietvelden, waar vaak zwanen te zien zijn. Het bos Børup Skov strekt zich uit tot aan het strand, slechts enkele kilometers van Elvighøj. Hier vindt u ook Hønneborg Slotsbanke, waar vroeger een koninklijk kasteel lag. Het bos Stendrup Skovene op het schiereiland Stendrup, ten zuiden van Kolding, bestaat uit loofbos en beukenbos. Hier bevinden zich ook historische overblijfselen zoals bijvoorbeeld grafheuvels en wallen uit de Middeleeuwen. Solkærenge ten noorden van Binderup is een uitgestrekt graslandgebied dat in het voorjaar als pleisterplaats voor talloze vogelsoorten dient.

Activiteiten

Bij Elvighøj zijn er goede mogelijkheden om te vissen, in het bijzonder bij de landtong Drejens Odde. Daarnaast zijn er goede visgebieden langs de kust en bij de haven van Fredericia. Vanuit Skærbæk, 12 km van Elvighøj, worden zeevisserijtochten met vissersboten georganiseerd. De streek biedt ook verschillende Put & Take-vismeren. Kolding Fjord is bijzonder geschikt voor surfen, duiken en vaartochten met de boot, kano of kajak. In de onmiddellijke omgeving van Elvighøj liggen drie golfterreinen. Probeert u bijvoorbeeld de banen van Birkemose Golf Club bij Kolding (7 km), Kolding Golf Club (11 km) of Fredericia Golf Club (30 km) uit. In het zwembad Slotssøbadet in Kolding valt zowel voor kinderen als volwassenen van alles te beleven. Het zwembad beschikt onder meer over een groot bassin met glijbanen, fonteinen, bubbelbad, sauna, Romeins stoombad, fitnessruimte, solarium en 'gezondheidsruimte'. Het speelpark Legeparken in Kolding is een recreatiegebied voor kinderen en volwassenen.

Bezienswaardigheden

In het mooi gelegen museum Trapholt, 5 km ten westen van Elvighøj, kunt u interessante tentoonstellingen van moderne Deense beeldende kunst en meubeldesign bewonderen. De kunstnijverheidscollectie van het museum omvat keramiek en textiel. De verzameling van keramiek behoort tot de omvangrijkste van Denemarken. Breng een bezoek aan Kolding, met zijn gezellige oude straten, groene gebieden, goede winkelgelegenheid, musea, kunstgaleries, theater, sfeervolle pleintjes met restaurants en cafés, een rijk muziek- en uitgaansleven, het meer Slotssøen en de meer dan 700 jaar oude koninklijke burcht Koldinghus (10 km). De bekoorlijke tuin 'Geografisk Have' in Kolding bestaat uit een kruiden- en geneeskundige kruidentuin, een rozentuin, een geurentuin, een serre en tuinen met inspiratie uit China, Japan, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Canada, Europa en Azië. De streek is bovendien gekend voor zijn vele prachtige natuurgebieden, onder meer Skamlingsbanken, Stendrup Skovene en Solkærenge.

Dagje uit

'Het meisje van Egtved' werd in 1921 gevonden en is een van de best bewaarde vondsten uit het bronzen tijdperk van Denemarken. En klein museum ter plaatse geeft uitleg over de zeldzame vondst en toont kopieën van haar kist en kledingstukken (25 km). De oude vestingstad Fredericia is 350 jaar oud. De stad is mooi gelegen aan Lillebælt (de Kleine Belt) en is omgeven door de best bewaarde stadswallen van Noord-Europa. De beschermde watermolen Børkop Vandmølle ligt in een idyllisch natuurgebied en is onder meer gekend voor het gastronomisch restaurant dat hier is ingericht. Hier bevindt zich ook een streekmuseum (36 km). De Jellingstenen met hun runeninscripties stammen uit de vikingtijd en worden het 'doopattest' van Denemarken genoemd (43 km). Legoland is gebouwd met behulp van 50 miljoen LEGO steentjes. Hier vindt u talloze attracties voor het hele gezin (45 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Elvighoj

Zoek vakantiehuis