Huur een vakantiehuis in Follerup - Boek hier

Vakantiehuizen in Follerup, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Vier vakantie in een vredige en natuurschone omgeving - hier kun je helemaal op jezelf zijn en toch nabij allerlei activiteiten.

 

Gastenbeoordelingen van Follerup

 
 

gasten hebben Follerup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Follerup ligt ca. 10 km achter Fredericia in een heerlijk rustig en glooiend natuurgebied met weilanden en groene gebieden. In dit recreatieve gebied heerst rust, je vindt hier open weiden, een ongerepte natuur met een visrijke beek en een meer. Nabij Follerup liggen uitstekende stranden, mooie natuurgebieden, diverse activiteiten, steden zoals Frederica (10 km), Vejle (17 km) en Kolding (26 km) alsmede enkele van Jutlands meest populaire attracties. In de omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen en in de nabij gelegen steden is een ruimer winkelaanbod alsmede diverse eetgelegenheden en bezienswaardigheden te vinden.

 

Strande

Østerstrand in Fredericia is een zandstrand dat naast een zwemsteiger ook de Blauwe Vlag heeft wapperen. Bovendien kun je hier prima windsurfen (11 km oostwaarts). Hvidbjerg Strand is een goed en kindvriendelijk zandstrand, eveneens met de Blauwe Vlag. Hier ligt ook het 27 m hoge, onder natuurbescherming vallende, zandduin welke het enigste duin van Jutland is dat naar het oosten toe gewend is. Vanaf de top van het duin heb je een prachtig uitzicht over Trelde Næs en het uiterste deel van het Vejle Fjord (13 km naar het noordwesten). Het Strandparken in Skærbæk heeft een lang wit zandstrand met een zandzeebodem en helder, rustig zeewater. Het Strandparken ligt in een natuurschoon gebied met uitzicht naar Løverodde aan de andere kant van het Kolding Fjord (13 km zuidwaarts).

Natuur

Follerup wordt omgeven door een heerlijk glooiend landschap dat bestaat uit velden, groene gebieden met een afwisselende beplanting. De visrijke beek Mølleå loopt door het dal, Mølleådalen, dat direct bij Follerup ligt. In het Mølleådal ligt het meer Møllesøen en de mooi gerestaureerde molen, Follerup Mølle. In het nabij gelegen bos Fuglsang Skov leven herten en in het bos Hannerup Skov kun je genieten van de verschillende mooie uitzichten. Net ten noordoosten van Follerup ligt het schiereilandje Trelde Næs dat een prima zandstrand heeft, weilanden, velden en mooie bosgebieden met een rijke fauna. Bij de vuurtoren ligt het bos Troldeskoven met de gekronkelde bomen, een uitgebreid padensysteem en meerdere uitzichtpunten over het Vejle Fjord (13 km).

Activiteiten

In deze omgeving staan jullie meerdere golfbanen ter beschikking. Fredericia Golf Club heeft o.a. een mooie 18-holes golfbaan met meren, beken en de langste par-3 baan met 9-holes van Denemarken (8 km). Vissen kun je in de beek Mølleåen, het meer Møllesøen, in de haven van Frederica, op meerdere plaatsen langs de kust of in één van de vele Put & Take vismeren. Vanuit de haven van Fredericia worden er zeevistochten op het Lillebælt georganiseerd. Aan de kusten van Fredericia kun je zwemmen, allerlei strand- en watersportactiviteiten ondernemen, zoals surfen, duiken, kajakken en zeilen. Wil je jezelf eens lekker verwennen, breng dan een bezoekje aan Fredericia Kurbad en geniet van een vitaliserende behandeling in een relaxte omgeving. Het Madsbyparken in Fredericia is een recreatief gebied met o.a. een speelplaats, een veld met allerlei kinderboerderijdieren, een meer met een fontein, golfbaan, historische ministad en een trimbaan.

Bezienswaardigheden

Gammelby Mølle is een 200 jaar oude watermolen gelegen in het Mølleådalen bij Follerup. Bezichtig de molen, de woonkamer met de mooie schilderijen en de museumwinkel. De onder natuurbescherming horende watermolen Børkop Vandmølle ligt in een idyllische omgeving en is o.a. bekend in heel Denemarken vanwege het gourmetrestaurant dat hier gevestigd is. De watermolen is enkele uren per week in werking. Je kunt hier dan ook vers gemalen meel en gort kopen. De oude vestingstad Fredericia is ca. 350 jaar oud. De stad is gelegen aan het Lillebælt en wordt omgeven door de best bewaard gebleven stadswallen van Noord-Europa. Hier vind je ook de grootste gratis speeltuin van Denemarken 'Madsby Legepark' (11 km). Vejle is een gezellige handelsstad met leuke winkels, goede eetgelegenheden en een uitgebreid cultureel aanbod. Het kenmerk van Vejle is een witte windmolen uit het jaar 1846 (17 km).

Dagje uit

In het mooi gelegen museum Trapholt bij Kolding kun je genieten van tentoonstellingen met o.a. deens meubeldesign. De verzamelingen bestaan uit o.a. keramiek, en textiel. De textielverzameling behoort tot de grootste verzameling van Denemarken (21 km). De Jellingstenen met de rune inscripties stammen uit de vikingtijd en worden het doopsattest van Denemarken genoemd (28 km). Het meisje Egtvedpigen werd gevonden in 1921 en is één van de best bewaard gebleven vondsten uit het bronstijdperk. Een klein museum informeert jullie over deze bijzondere vondst en toont kopieën van haar lijkkist en kleiding (37 km). Givskud Zoo is een safariepark/dierentuin, waar je rondrijdt tussen o.a. de leeuwen en nijlpaarden (37 km). LEGOLAND is gebouwd van maar liefst 50 miljoen bouwstenen en ca. 50 attracties zorgen voor een onvergetelijke dag vol met spanning en action. Legoland is `de leukste speelplaats voor het hele gezin¿ met o.a. ridders, piraten, cowboys, indianen en nog veel meer (43 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Follerup

Zoek vakantiehuis