Huur een vakantiehuis in Frydenborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Frydenborg, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

In Frydenborg vind je rust, water en een groene omgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Frydenborg

 
 

gasten hebben Frydenborg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine vissersdorpje Frydenborg is gelegen aan het Lillebælt op het natuurschone schiereilandje Stenderuphalvø - net ten zuidoosten van Kolding. In dit gebied, dat omgeven wordt door de zee, velden, bossen en oudheidkundige bezienswaardigheden, kun je genieten van het uitzicht naar Funen, Fænø en Fænø Kalv. Dit vredige en ongerepte gebied, is de ideale vakantiebestemming voor sportvissers, natuurliefhebbers en liefhebbers van geschiedenis. In de nabije omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen. Ca. 15 km ten oosten van Frydenborg, ligt Kolding met diverse bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin. Bovendien vind je in Kolding goede shopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

 

Strande

Het water aan de kust van Frydenborg is diep en heeft een sterke stroom, het is dus niet aan te bevelen om hier te gaan zwemmen. Daarentegen heeft Løverodde Strand (ca. 9 km noordwaarts) ondiep en stilstaand water, de Blauwe Vlag en een lange zwemsteiger, alsmede een grasveld met banken, windschermen en een natuurspeelplaats. Hier aan Løverodde Strand kun je zwemmen, surfen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten ondernemen.

Natuur

Frydenborg wordt omgeven door velden, bossen en de zee. Het bos Sønderskov, aan de zuidelijke rand van Frydenborg, ligt aan de kust, met een kampvuurplaats 'Favntræpladsen' en de resten van een klein verdedigingswerk 'Husvold'. Sønderskov bestaat uit loofbos, beukenbos, veen en heide. Ten noorden van Frydenborg liggen de bossen Midtskov en Nørreskov, die tesamen deel uitmaken van Stenderup Skovene. Deze bossen hebben brede, handicap-vriendelijke bospaden, diverse wandelroutes, een rijk vogelleven en vele historische bezienswaardigheden, zoals hunebedden en middeleeuwse vestingen. Solkær Enge bij Binderup is een groot weidegebied, waar in het voorjaar vele vogels rusten (9 km). Rond Skamlingsbanken - een mooi natuurgebied, dat met zijn 113 m boven de zeespiegel, het hoogste punt van Sønderjylland is - vind je enkele van de mooiste beukenbossen van Denemarken. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over het Lillebælt, en het landschap tussen Kolding en Christiansfeld (13 km).

Activiteiten

In dit rustige en natuurschone gebied kun je heerlijk wandelen in de bossen, vissen vanaf de kust of vanuit een bootje, surfen langs de kust of duiken in het stroomrijke water. Het vaarwater rond het schiereilandje Stenderuphalvø is bijzonder visrijk, en bij Stenderup Hage, slechts enkele kilometers ten zuiden van Frydenborg, kun je op krabben vissen. Bovendien vind je in deze omgeving meerdere Put & Take visparken. Het zwembad Slotssøbadet in Kolding is een belevenis voor zowel groot als klein. Er is een groot zwembassin met glijbanen, fonteinen, spa, stoombaden, sauna, fitnessruimte etc. (15 km). Het Legeparken in Kolding is een recreatief gebied voor het hele gezin. Hier kun je varen op het grote meer, een ritje maken in de mooncars of gewoon lekker ontspannen. Zuidoost-Jutland is rijk aan golfbanen, en in de nabijheid van Frydenborg ligt Kolding Golf Club (19 km), Bunker Golf Danmark gelegen tussen Haderslev en Kolding (19 km) en Birkemose Golfcenter bij Kolding (22 km).

Bezienswaardigheden

In Sønder Stenderup ligt het interessante atelier Ateljes - met schilderijen, glaskunst, houten figuren en ijzeren figuren (5 km). Breng een bezoekje aan Kolding met de gezellige oude straatjes, de groene gebieden, goede shopmogelijkheden, musea, kunstgalerieën, theaters, sfeervolle pleintjes met restaurants, café's, het rijke muziek- en nachtleven, het Slotmeer en de 700 jaar oude koningsburcht Koldinghus (15 km). In Koldinghus kun je genieten van de 15e eeuwse verzamelingen, de ridderzaal en het gevang. De mooie tuin 'Geografisk Have' in Kolding bestaat uit een kruidentuin met o.a. medicinale kruiden, een rozentuin, geurtuin een grote kas en japanse, chinese, zuid-amerikaanse, noord-amerikaanse, canadese, europese en aziatische tuinafdelingen. In het mooi gelegen Trapholt kun je genieten van interessante tentoonstellingen met moderne deense kunst, meubeldesign, kunsthandwerk, keramiek en textiel (19 km).

Dagje uit

In Egtved kun je de stoffelijke resten zien van het meisje Egtvedpigen. Zij werd gevonden in 1921 - en is één van de best bewaard gebleven vondsten uit de bronstijd. In het kleine museum kom je van alles aan de weet over deze zeldzame vondst en kun je ook een kopie van haar kist en kleding bekijken (36 km). LEGOLAND is gebouwd van legostenen. Hier vind je maar liefst 50 leuke en spannende attracties. 'De leukste speelplaats voor de hele familie' heeft ridders, piraten, cowboys, indianen en nog heel veel meer (55 km). Givskud is een gecombineerd leeuwenpark en dierentuin. Rij rond tussen de wilde dieren en beleef van nabij de nijlpaarden en leeuwen (64 km). Fun Park Fyn in Aarup op Funen, heeft een waterland en heel veel attracties voor het hele gezin. Zodra de entree is betaald, kun je gratis gebruik maken van alle verschillende attracties (66 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Frydenborg

Zoek vakantiehuis