Huur een vakantiehuis in Fynshav - Boek hier

Vakantiehuizen in Fynshav, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het kleine havenplaatsje Fynshav ligt op Als en wordt omgeven door mooie bossen.

 

Gastenbeoordelingen van Fynshav

 
 

10 gasten hebben Fynshav een gemiddelde beoordeling van 4,10 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In het kleine havenplaatsje Fynshav gebeurt altijd wel iets. Geniet van de schone stranden, de gezellige jachthaven of bezoek de gocartbaan, slechts 3 km van het zomerhuisgebied. De zomerhuizen liggen aan de oostzijde van het eiland Als, dichtbij de supermarkt (300 m) en het Lillebælt. Sønderborg is een mooi gelegen stad met goede inkoopmogelijkheden, restaurants, vele musea en activiteitsmogelijkheden (16 km). In de directe nabijheid van het zomerhuisgebied vinden jullie de natuurschone bosgebieden Nørreskov en Oleskobbel.

 
Mooi zandstrand met heerlijk zwemwater bij Sydstranden, naast de jachthaven van Fynshav Het strand Sydstranden bij het vakantiepark Fynshav wordt omringd door groen Wit zand en helder, ondiep zwemwater in het vakantiegebied Fynshav Gezellige jachthaven naast het strand Sydstranden in Fynshav
 

Strande

Op Als kun je altijd wel een strand in de luwte vinden. Als het aan de ene kant van het eiland waait, dan kun je binnen de korte keren de stranden aan de andere kant van het eiland bezoeken. Het strand bij Fynshav is een goed strand met de Europese Blauwe Vlag. Ca. 16 km van het zomerhuisgebied ligt in het vogelreservaat Trillen, een heerlijk rustig strand. Naar verluidt, is het 5 km lange strand in Skovmose (ca. 21 km) het beste strand van Als. Aan het brede zandstrand kun je heerlijk zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten ondernemen, zoals vliegeren, volleyballen e.d.

Natuur

Als heeft een mild klimaat waardoor er hier vele exotische planten groeien, die je nergens anders in Denemarken vindt. In het bos Sønderskoven bij Sønderborg groeien bijvoorbeel 25-30 meter hoge Californische bomen. Het landschap op Als bestaat uit heuvels en dalen en de natuur langs de 165 km lange kust is bijzonder veelzijdig. Het fjord en de inhammen worden afgewisseld door duinen en stranden. In het voorjaar kun je op vele plaatsen het gekwaak van de groene 'klokkefrø' (kikkersoort) horen. Op Als ligt ook een van de mooiste bossen van Denemarken, Nørreskoven is het grootste bos op het eiland en ideaal om heerlijk door te wandelen of fietsen. Je mag ook met de auto door het bos rijden. Noord-Europa's grootste verzameling van stendysser (oudheidkundige graven), liggen in de bossen Blommeskobbel en Oleskobbel. Het gebied Dybbøl Banke, met 10 hellingen, is vandaag de dag aangewezen als nationaalpark.

Activiteiten

Op Als kun je zwemmen en surfen, terwijl de zeilers onder jullie zich kunnen vermaken in de gezellige haven en de vredige bochten, waar je voor anker kunt gaan. Ook visliefhebbers vinden op Als ideale viscondities. Jullie kunnen vissen vanaf de kust, in de Put & Take visparken alsmede op zee. Bovendien kun je in de omgeving bootjes huren. In het vakantiegebied zijn ook meerdere fietsroutes die jullie door het schone natuurlandschap voeren. Geniet ook van een lekkere wandeltocht langs het strand, over de velden, door de bossen, op het schiereiland Kegnæs of op het pad 'Gendarmstien', dat langs de kust loopt. Ook proberen het pad Alsstien, dat van Mommark naar Nordborg gaat, te volgen. Rond om Als liggen vele scheepswrakken, het is toegestaan om bij de scheepswrakken te duiken. Wil je niet zelf duiken, dan kun je duikers van Als Dykkerklub tijdens het duiken volgen via een groot beeldscherm. Bovendien liggen er op Als twee golfbanen.

Bezienswaardigheden

Høruphav (ca. 16 km) is een klein gezellig vissersplaatsje met een haventje. Geniet van de verschillende indrukken of volg het wandelpad door het natuurgebied Trillen, waar je vanaf de uitzichttoren de vogels kunt observeren. Ook een bezoek waard is de glasblazerij Dansk Glaskunst in Høruphav. Kijk hoe de kunstenaars werken met zand, soda, kalk en goedgekeurde kleurstoffen. De glasblazerij is de enigste in Noord-Europa die stenen verwerken in massief handgemaakt glas. Bezoek ook de stad Sønderborg (ca. 16 km) met het mooie havenfront, de historische gebouwen, de goede inkoopmogelijkheden en het slot met een mooie verzameling uit de middeleeuwen. In het Danfoss Museum og Teknorama, direct naast de Danfoss fabriek gelegen in Nordborg, kun je meer de weten komen over de geschiedenis van de industrie van heden tot ver in de toekomst (ca. 23 km).

Dagje uit

Bezoek bijvoorbeeld Augustenborg Slot (11 km), de watermolen Vibæk Vandmølle met het bijbehorende museum (18 km), Dybbøl Mølle uit 1744. Deze ligt op het vroegere slagveld Dybbøl Banke Nationalpark (20 km). Of bezoek het Nordborg Slot uit 1150 (23 km). Vanuit Fynshav kun je varen naar Funen en van Mommark Havn vaar je naar het gezellige en sfeervolle eiland Ærø. Het tegelfabriekmuseum, Cathrinesminde Teglværksmuseum, in Broager (ca. 25 km) stamt uit 1732. Via een rondleiding kom je van alles te weten over de grote machines en de gereedschappen die nodig waren voor de productie van dakpannen en het arbeidsmilieu. Nabij Tønder (ca. 80 km) ligt Schackenborg Slot, wat niet toegankelijk is voor het publiek, maar waar je in de zomer wel kunt deelnemen aan een rondleiding door de slottuin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fynshav

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Fynshav Vakantiehuis, Fynshav

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 65-1003

    
   1 week van EUR 400,-
    
  •  

   Fynshav Vakantiehuis, Fynshav

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 65-1004

    
   1 week van EUR 330,-
    
  •  

   Fynshav Vakantiehuis, Fynshav

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   80 m tot water
   Reg. nr.: 65-1001

    
   1 week van EUR 420,-