Huur een vakantiehuis in Genner Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Genner Strand, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

In de baai Genner Bugt ligt het zomerhuisgebied Genner Strand, waar de natuur, de kleine vissershaven en de zwanen een idyllische sfeer scheppen.

 

Gastenbeoordelingen van Genner Strand

 
 

23 gasten hebben Genner Strand een gemiddelde beoordeling van 4,74 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Genner Strand ligt ten noorden van het schiereiland Løjt Land, helemaal onderaan Genner Bugt, 10 km ten noorden van Aabenraa en 17 km ten zuiden van Haderslev. Het gebied is omgeven door de rustige Zuid-Jutse natuur met bossen, velden en strand. Net buiten Genner Strand ligt het mooie eilandje Kalvø. Het eiland is verbonden met het vasteland via een dam, en een gemarkeerd natuurpad van ca. 1,5 km leidt u het hele eiland rond. Er is winkelgelegenheid in Genner, 3 km van de kust, in Løjt Kirkeby, 6 km ten zuiden van Genner Strand, en in Aabenraa.

 
Zandstrand met lange zwemsteiger bij het vakantiepark Genner Strand Helder en kindvriendelijk zwemwater bij het strand van het vakantiegebied Genner Strand Lange zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Genner Strand Eenden op het gras bij de gezellige jachthaven van Genner Strand
 

Strande

Genner Strand ligt beschut achter het eiland Kalvø. Dit betekent dat er zowat geen beweging in het water zit en dat het strand erg kindvriendelijk is. Er is een zwemsteiger op het strand. Naar het noorden en het zuiden toe zijn er met bos begroeide hellingen die naar het strand aflopen. Het goede badstrand bij Loddenhøj, een paar kilometer oostwaarts, heeft de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). Ook dit strand is erg kindvriendelijk omdat het water maar geleidelijk aan dieper wordt. Hier kunt u zwemmen, zonnebaden, surfen, vissen, enz.

Natuur

Achter Genner Strand, een beetje naar het zuidwesten toe, ligt het bosaanplantingsgebied Lerskov Plantage, dat gekenmerkt is door bos, moerasgebieden, graslanden en laagliggende kustgebieden. Aan het uiteinde van Genner Bugt rondom Genner Strand is de vegetatie erg vruchtbaar. Lang de kusten groeien dichte rietvelden die een goed habitat voor talloze waad- en eendvogels vormen. Helemaal binnenin Genner Bugt ligt het kleine eiland Kalvø. De natuur op het eiland is heerlijk ongerept. Zowel het eiland Kalvø als het binnenste deel van Genner Bugt zijn vandaag natuurreservaten en op beide plaatsen heerst een rijk dierenleven. Bij Loddenhøj, naar het oosten toe, bevindt zich een prachtig bos dat uitnodigt tot wandeltochten langs de gemarkeerde routes.

Activiteiten

Er zijn goede mogelijkheden om te vissen in het diepe water van de baai langs de kust, in de Put & Take-vismeren van de streek en op zee. Vanuit Aabenraa (met de MS Rosita) en Haderslev worden zeevisserijtochten per vissersboot georganiseerd. Golfspelers komen rijkelijk aan hun trekken op een van de negen golfterreinen van Zuid-Jutland. In Løjt Kirkeby zijn fietsen te huur. Langs de gemarkeerde wandel- en fietspaden van de streek, op het vasteland zowel als op het eiland Kalvø, wachten u heerlijke natuurbelevenissen.

Bezienswaardigheden

Het kleine eiland Kalvø is wegens zijn prachtige natuur, gezellige haven en interessant, klein streekmuseum beslist een bezoek waard. In Løjtland liggen een aantal mooie gerestaureerde huizen met rieten daken die een bezienswaardigheid op zich vormen. Haderslev Tunneldal, een paar kilometer ten zuiden van Haderslev, bestaat onder meer uit het dal Tunneldalen, het bos Pamhule Skov og het hertenpark Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave is een 100 ha groot, glooiend terrein met bos, open grasvlaktes en weiden. Hier leven zowat 100 herten. Het mooie Pamhuse Skov is een ca. 300 ha groot bos met een rijk dierenleven en veel heuvels en hellingen. In Tunneldalen zijn er vier gemarkeerde wandelroutes en talloze paden die het mogelijk maken de unieke natuur te voet of per fiets van heel dichtbij te beleven.

Dagje uit

In Lillebælt (de Kleine Belt), tegenover Genner Bugt, ligt het eiland Barsø. Dit gezellige eiland is gekenmerkt door heuvelachtige landschappen en fraaie oude boerderijen. Een kleine overzetboot uit Loddenhøj doet dit mooie eiland aan. De oude handelsstad Aabenraa ligt aan de kust en hier kunt u genieten van de haven, het strand, de prettige wandelstraat, de pleintjes, de oude stadswijk en het kasteel van Aabenraa, dat omgeven is door water en bomen (10 km). Haderslev biedt een gezellige wandelstraat, veel groene gebieden, onder meer Damparken, een oude stadswijk met zorgvuldig gerestaureerde huizen, meerdere interessante musea en collecties en de fraaie domkerk (17 km). Voor motorsportliefhebbers biedt Vojens zowel een Go-Kart als een Speedway Center (30 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Genner Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 62-4110

    
   1 week van EUR 411,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 62-4115

    
   1 week van EUR 417,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 62-4112

    
   1 week van EUR 1233,-
    
  •  

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 62-4113

    
   1 week van EUR 337,-
    
  •  

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 62-4114

    
   1 week van EUR 550,-
    
  •  

   Genner Strand Vakantiehuis, Genner Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 62-4111

    
   1 week van EUR 303,-