Huur een vakantiehuis in Graasten - Boek hier

Vakantiehuizen in Graasten, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Geniet van een vakantie met het hele gezin in een vakantiehuis in Graasten in het zuiden van Denemarken. In het vakantiegebied Graasten vind je mooie bossen, het Graasten Slot bij Slotssoen, een fjord en een bruisende handelsplaats. De vakantiehuizen van Graasten liggen in het gezellige en kindvriendelijke gebied Fiskenæs, vlak aan het water.

 

Gastenbeoordelingen van Graasten

 
 

69 gasten hebben Graasten een gemiddelde beoordeling van 4,49 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Rian, Middelharnis bezocht het gebiet van
 
14-08-2021 aan 21-08-2021

Vooral Rømø is een aanrader. Bij de plaatselijke bakker haalden we lekker brood.


 

Omgeving

Gråsten ligt ca. 15 km ten westen van Sønderborg, en 16 km van de deens-duitse grens. Hier ligt het prachtige witte slot, Gråsten Slot, alwaar je het wisselen van de wacht kunt aanschouwen. Als het slot niet door leden van de koninklijke familie bewoond wordt, heb je toegang tot het mooie slotpark. Verder heeft Gråsten een gezellig centrum, een charmerende jachthaven, vele oudheidkundige sporen en natuurlijk de prachtige bossen Gråsten Skov. Het gebied rond Gråsten is rijk aan historische bezienswaardigheden en attracties, geschikt voor het hele gezin. Bijzonder populair in deze streek is het traditionele ringsteken.

 
Het Gråsten Slot uit 1603, omringd door een mooie kasteeltuin en het meer Gråsten Slotssø Jachthaven en vakantieappartementen aan het water in Gråsten Kleurrijke vakantiehuizen op de landengte Fiskenæs, bij Gråsten Kunstwerk bij het meer Gråsten Slotssø, midden in het dorp Gråsten
 

Strande

Aan beide kanten van Gråsten liggen er meerdere, van de wind afgeschermde kindvriendelijke stranden. Fiskenæs Strand op het schiereilandje Fiskenæs ligt ongeveer 1 km van het centrum van Gråsten. Dit heerlijke strand is geschikt om te zonnebaden, te zwemmen en allerlei strand- en wateractiviteiten te ondernemen. Bezoek bijv. ook Alnor Strandpark, ca. 2 km ten zuiden van Gråsten. Het is een bijzonder kindvriendelijk zandstrand vanwege het ondiepe water en ook is er hier een speelplaats voor de kinderen aanwezig. Het strand bij Rendbjerg (4 km) is een klein zandstrand met een zwemsteiger en een jachthaven. Hier kun je prima windsurfen. Verder zijn de Marina Minde, Adsbøl Strand, Brændstoft Strand, Dalsgårde Strand, Rinkenæs Strand en Sandager Strand zeken een bezoekje waard.

Natuur

Het slotmeer Gråsten Slotssø ligt in het stadje zelf en is een geliefd toevluchtsoord voor vele dieren en vogels. De mooie bossen van Gråsten hebben een afwisselende flora en fauna en langs de vele wandel- en fietspaden vinden jullie diverse mooie uitzichtpunten zoals bijv. Humlebjerg. Geniet van dit natuurbos met de 500 jaar oude eikebomen, oude grafheuvels, wild, roofvogels, de grootste deense reigerkolonie, meren vol met baars, visrijke beken en de mooie meren allen vernoemd naar deense prinsessen. Bezoek evt. ook de nabijgelegen bossen Over- og Nederstjernen, Rinkenæs Skovene en Roden Skov. Bossen met een prachtige idyllische natuur.

Activiteiten

Deze heerlijke natuuromgeving en de mooie bossen zijn bijzonder geschikt om in te wandelen, te fietsen of te paardrijden. Visliefhebbers kunnen direct vanaf de kust een hengeltje uitgooien, of vissen in één van de Put & Take vismeren of aan boord van viskottere. Benniksgaard Golf Center, slechts enkele kilometers ten zuiden van Gråsten, is één van de mooiste golfbanen van Denemarken met een schitterend uitzicht over het Flensborg Fjord. In de zomerperiode worden er in Zuid-Jutland allerlei activiteiten gehouden zoals stadsfeesten, ringsteken, dierenshows en markten.

Bezienswaardigheden

Gråsten Slot en het slotpark, uit 1759 worden omgeven door de mooie zuid-jutse natuur met bossen en meren. De rijk gedecoreerde slotkerk, vormgegeven door Koningin Ingrid, is voor publiek toegankelijk. Rinkenæs Gl. Kirke, is in 1158 gebouwd in romeinse stijl en is één van de oudste kerken van Denemarken. De kerkmuren en het kerkhof met de vele herdenkingsstenen, getuigen van de vele oorlogen die hier uitgevochten zijn (4 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum op Broager is een goed bewaard gebleven tegelfabriek uit de 18e eeuw, thans ingericht als museum (7 km). Dybbøl Mølle uit 1744 lag vroeger in een militair gebied. De molen is ingericht met foto's e.d. uit de tijd van de veldslag. Bezoek ook het Historiecenter Dybbøl Banke met een tentoonstelling over de slag uit 1864 (11 km). Breng een bezoekje aan Sønderborg met de gezellige cafeetjes, het drukke nachtleven, het grote culturele aanbod, diverse activiteiten, de mooie jachthaven en het indrukwekkende barokslot (15 km).

Dagje uit

Maak evt. een dagtripje naar de duitse grens, slechts 16 km van Gråsten. Universe in Nordborg is een nieuw en uniek doe- en beleefcenter met betrekking tot de krachten der natuur en onze wonderbaarlijke wetenschappelijke wereld (40 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Graasten

Zoek vakantiehuis