Huur een vakantiehuis in Hejsager - Boek hier

Vakantiehuizen in Hejsager, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het gezellige vakantiehuisgebied Hejsager ligt bij Hejsager Strand aan Lillebælt (de Kleine Belt), ca. 12 km van de oude handelsstad Haderslev.

 

Gastenbeoordelingen van Hejsager

 
 

22 gasten hebben Hejsager een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hejsager Strand ligt in een rustige en gezinsvriendelijke omgeving aan de baai Genner Bugt. Hier vindt u heerlijke natuur met bossen en vogelreservaten, fijne stranden, goede mogelijkheden voor activiteiten en interessante historische bezienswaardigeheden. In Hejsager, een paar kilometer landinwaarts, zijn er winkels waar u dagelijkse inkopen kunt doen en in Haderslev zijn er meerdere goede winkels en restaurants.

 
Zwemsteiger en Blauwe Vlag bij het badstrand van het vakantiepark Hejsager Badstrand met zwemsteiger bij de vakantiehuizen in het vakantiegebied Hejsager De zwemsteiger bij het strand van het vakantiepark Hejsager Vakantiehuizen aan het strand in het vakantiegebied Hejsager
 

Strande

Hejsager Strand is een goed, zuidwaarts gericht zandstrand met diep water en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). Het strand in Kelstrup, net ten zuiden van Hejsager, beschikt over verschillende zwemsteigers, heeft geen branding en alleen lage golven. Het water in de baai van Genner en Lillebælt (de Kleine Belt) is bijzonder geschikt voor windsurfing en zeiltochten. Enkele kilometers naar het noorden toe ligt Flovt Strand, dat met zijn ondiepe water en zandbodem kindvriendelijker is. Het strand heeft fijn zand, duinen en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater).

Natuur

Net achter het vakantiehuisgebied ligt het kleine bos Hejsager Skov. Langs de kust bij Hejsager liggen enkele vogelrijke gebieden. Kelstrup Plantage is een heerlijk sparrenbos met een rijk dierenleven, dat gelegen is rondom het vakantiehuisgebied Kelstrup Strand, net ten zuiden van Hejsager. De natuur achter het strand is buitengewoon afwisselend. Aangeduide paden en routes nodigen uit tot wandel- en fietstochten en rijtochten te paard. Haderslev Tunneldal, een paar kilometer ten zuiden van Haderslev, bestaat onder meer uit het dal Tunneldalen, het bos Pamhule Skov og het hertenpark Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave is een 100 ha groot, glooiend terrein met bos, open grasvlaktes en weiden. Hier leven zowat 100 herten. Het mooie Pamhuse Skov is een ca. 300 ha groot bos met een rijk dierenleven en veel heuvels en hellingen. In Tunneldalen zijn er vier gemarkeerde wandelroutes en talloze paden, die het mogelijk maken de unieke natuur te voet of per fiets van heel dichtbij te beleven.

Activiteiten

Golfspelers komen rijkelijk aan hun trekken op een van de negen golfterreinen van Zuid-Jutland. Aanbevolen is onder meer de golfbaan van Haderslev. Er zijn goede mogelijkheden om te vissen in de visgebieden met zandbodem, kiezel en zeewier langs de kust, in de Put & Take-vismeren van de streek en op zee. Vanuit Aabenraa en Haderslev worden zeevisserijtochten per vissersboot georganiseerd. Een boottocht in het 12 km lange, smalle, kronkelende vaarwater van Haderslev Fjord met de boot 'Helene' biedt eveneens een heerlijke natuurbelevenis. De rondvaarten vertrekken de hele zomer door vanuit Haderslev. De stad Haderslev heeft ook activiteiten te bieden, onder meer een zwembad, een bowlingbaan en tennisbanen. Er zijn in de omgeving fietsen en rijpaarden te huur. De rijke vegetatie op de zeebodem en een oude, Duitse onderzeeërbasis maken van de omgeving bij Diernæs, ca. 10 km ten zuiden van Hejsager, een interessante plaats om te duiken.

Bezienswaardigheden

In de bosaanplanting Kelstrup Plantage bevinden zich grafheuvels uit het stenen, bronzen en ijzeren tijdperk. Bezoek de oude handelsstad Haderslev. Haderslev heeft een gezellige wandelstraat, veel groene gebieden, onder meer Damparken, een oude stadswijk met zorgvuldig gerestaureerde huizen, meerdere interessante musea en collecties en de fraaie domkerk (12 km). De molen Runde Mølle ligt op Løjtland, ten zuiden van Hejsager, waar u ook veel gerestaureerde huizen met rieten daken kunt bewonderen. Het eiland Barsø, 1 km buiten Diernæs, fungeerde tijdens de Eerste Wereldorlog als duikbootbasis. In de Baai van Diernæs liggen nog steeds twee oude bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De streek heeft ook een aantal interessante kastelen te bieden, onder meer Aabenraa Slot, Gram Slot en Gottorp slot (laatstgenoemde in Duitsland).

Dagje uit

In het planetarium Orion Planetariet in Rødding kunt u op ontdekking gaan onder de sterrenhemel van het planetarium en onder meer te weten komen hoe de vikings van de hemellichamen gebruik maakten (46 km). Maak eventueel een daguitstapje naar de Duitse grens, die 57 km van Hejsager ligt. Legoland, ca. 81 km van Hejsager, is gebouwd met behulp van 50 miljoen legosteentjes. Hier vindt u talloze attracties voor het hele gezin. Overal in Zuid-Jutland treft u historische overblijfselen en cultuurschatten aan. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Frøslevlejren aan de Duitse grens, een oud interneringskamp met verschillende interessante musea. Bij Sønderborg ligt het historische centrum Dybbøl Banke, waar u meer kunt te weten komen over de Duits-Deense veldslag van 1864.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hejsager

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   75 m tot water
   Reg. nr.: 62-3074

    
   1 week van EUR 662,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 62-3059

    
   1 week van EUR 401,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 62-3064

    
   1 week van EUR 466,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 62-3053

    
   1 week van EUR 408,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 62-3067

    
   1 week van EUR 255,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 62-3076

    
   1 week van EUR 581,-
    
  •  

   Hejsager Vakantiehuis, Hejsager

    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 62-3071

    
   1 week van EUR 302,-