Huur een vakantiehuis in Horuphav - Boek hier

Vakantiehuizen in Horuphav, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiepark Høruphav ligt in een prachtige omgeving op het eiland Als, vlak bij het natuur- en vogelgebied Trillen.

 

Gastenbeoordelingen van Horuphav

 
 

gasten hebben Horuphav een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Geniet van een vakantie in het voormalige vissersdorpje Høruphav, dat nu een gezellig vakantiepark is omringd door de zee, een jachthaven en de prachtige natuur. In het centrum van het dorp vind je smalle, kronkelige straatjes met kleine, charmante huisjes. Aan de kust ligt een badstrand en een grote, mooie jachthaven. In het zuidoosten van het gebied komen de Hørup Hav, de Flensborg Fjord en de landtong Drejet bij elkaar. Je vakantiehuis in Høruphav ligt vlak bij Trillen - een beschermd natuurgebied met het vogelmeer Vælddam. Trillen is een EU-vogel- en wildreservaat, maar is wel opengesteld voor publiek. Vanwege de prachtige natuur in dit gebied leidt het wandelpad Gendarmstien ook door Hørupshav. Je kunt in de nabije omgeving boodschappen doen, en slechts 7 km verderop ligt het stadje Sønderborg met allerlei winkeltjes en restaurants.

 

Strand

Volg het pad Gendarmstien vanaf de jachthaven naar Høruphav Strand - een heerlijk badstrand met kindvriendelijk water. Dit strand ligt ten oosten van de jachthaven. Ten westen van de jachthaven ligt het strandweidegebied Trillen, waarvan de eerste 500 meter bestaat uit een mooi zandstrand van 1 à 2 meter breed. Bij het vakantiepark Høruphav kun je gebruikmaken van verschillende zwemsteigers. Verderop in het water ligt een houten vlot, waar je naartoe kunt zwemmen.

Natuur

Het vakantiegebied Høruphav wordt omringd door de zee Hørup Hav, het bos Lambjerg Indtægt en het vogelreservaat Trillen. Trillen is een lange zandtong met verschillende kleine eilandjes rond het meer Vælddam. Het grootste eiland, Store Trille, lijkt op een oerbos en heeft een vogeltoren en een fraai uitzicht over het meer Vælddam. Het gebied is een EU-vogelreservaat en een beschermd wildreservaat. Het weelderige beukenbos Lambjerg Indtægt is een prachtig en populair recreatiegebied met barbecueplaatsen, shelters en een hondenbos.

Activiteiten

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Høruphav kun je het wandelpad Gendarmstien volgen, dat dwars door het gebied loopt. Het 10,2 km lange traject Høruphav-Skovby wordt naar verwachting in 2018 gecertificeerd als Europese Kwaliteitswandelroute. De zee bij Høruphav is niet alleen heel geschikt om in te zwemmen, maar ook om op te surfen en te zeilen. Sportvissers kunnen hun hengels uitwerpen aan de kust, in Put & Take-visparken en op zee. In de omgeving kun je boten huren. Rond Als liggen verschillende scheepswrakken waar je naar kunt duiken. Als je zelf niet wilt duiken, kun je op een groot scherm zien hoe de duikers van de Als Dykkerklub de diepte ingaan. In de bossen en op Trillen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Golfspelers kunnen hun hart ophalen op de banen van de Nordborg Golfklub en de Sønderborg Golfklub, beide gelegen op Als.

Bezienswaardigheden

In Høruphav kun je een kijkje nemen in een glasblazerij, waar alleen gebruik wordt gemaakt van zand, soda, kalk en goedgekeurde verfstoffen. De Vibæk Vandmølle uit 1756 is fraai gerestaureerd en is als enige van de 10 watermolens op Als bewaard gebleven. In de zomerperiode kun je daar meedoen aan evenementendagen (4 km). Bezoek het stadje Sønderborg (7 km) met zijn fraaie havenfront, historische gebouwen, leuke winkels en niet in de laatste plaats het Sønderborg Slot, waar je collecties uit onder andere de middeleeuwen kunt bekijken. Als heeft meerdere interessante kastelen. Bezoek bijv. het Augustenborg Slot (8 km) en het Nordborg Slot uit 1150 (23 km).

Dagje uit

Ontdek het Historiecenter Dybbøl Banke en de bekende Dybbøl Mølle, die op een voormalig slagveld uit 1864 staat. Hier kun je meer te weten komen over een van de belangrijkste veldslagen uit de geschiedenis van Denemarken (14 km). Het Cathrinesminde Teglværksmuseum in Broager dateert uit 1732. Hier kun je een rondleiding volgen en meer te weten komen over de productie van baksteen in vroeger dagen (18 km). De grootste attractie op Als is Universe - het grootste en leukste attractiepark van Zuid-Jutland, dat in Nordborg ligt. Hier kun je jezelf en elkaar uitdagen met allerlei leuke activiteiten (25 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Horuphav

Zoek vakantiehuis