Huur een vakantiehuis in Kollund - Boek hier

Vakantiehuizen in Kollund, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiehuisgebied bij Kollund Strand is erg gezellig en gezinsvriendelijk en ligt in een historisch interessante omgeving met mooie natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Kollund

 
 

8 gasten hebben Kollund een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Kollund is een bosrijk gebied dat aan Flensborg Fjord ligt, slechts enkele kilometers van de Duitse grens. Veel vakantiehuizen in dit gebied hebben uitzicht over Flensborg Fjord en de Duitse kust. Het rustige en mooie natuurgebied is ideaal voor natuur- en cultuurliefhebbers en diegenen die graag Duitsland willen bezoeken. Kollund ligt midden tussen Flensborg en Gråsten, ca. 12 km van beide steden. Er zijn winkels voor dagelijkse inkopen en een paar restaurants in de buurt.

 

Strande

Het badstrand Kollund Strand bestaat uit zand en kiezel. Het water is diep en er groeien bomen bijna tot aan de waterkant.

Natuur

Kollund is gekenmerkt door heerlijke schone natuur met velden, bossen, zee en strand. De streek heeft ook een rijk dierenleven met verschillende zeldzame en beschermde diersoorten te bieden. Het eiland Store Okseø ligt ca. 500 m tegenover de kust, dicht bij Kollund. De overzetboot vanuit Sønderhav vaart dagelijks naar het eiland, waar een wandelpad het hele eiland doorkruist. Het bosgebied Kruså Skovene, dat bestaat uit de bossen Åbjerg Skov en Kruså Mølleskov, liggen in de omgeving van de grens. In deze recreatieve gebieden vindt u onder meer een plaats om te barbecueën.

Activiteiten

Voor golfspelers zijn er meerdere golfterreinen in de omgeving, onder meer Benniksgaard Golf Klub in Gråsten, 14 km van Kollund. Voor sportvissers zijn er langs heel de kust goede mogelijkheden om te vissen. Langs de vele wandel- en fietspaden in de streek en in de bossen kunt u de heerlijke natuur van dichtbij beleven. Het 'Gendarmepad' voert u vanuit Padborg door de streek, langs bos, strand en groene gebieden. Hier kunt u wandelen of fietsen. In het zomerseizeon worden op verschillende plaatsen ringridningsfeesten gehouden; een niet te missen belevenis waarbij ruiters te paard met een lans een ring proberen te doorboren.

Bezienswaardigheden

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Duitse handelsstad Flensborg, die een gezellige wandelstraat, talrijke restaurants en goede winkelgelegenheid te bieden heeft (12 km). Gråsten is een klein, gezellig stadje dat aan het water ligt. Hier kunt u naast het bekoorlijke stadscentrum, ook genieten van het kasteel Gråsten Slot en het kasteelpark, die omgeven zijn door prachtige Zuid-Jutse natuur met bossen en meren. De rijkelijk versierde slotskerk en het bloemrijke kasteelpark zijn toegankelijk voor het publiek (14 km).

Dagje uit

De steenfabriek Cathrinesminde Teglværk bij Broager is een welbewaard industrieel complex uit het einde van de 19e eeuw. De steenfabriek is vandaag ingericht als museum (20 km). Het oude interneringskamp Frøslevlejren is gedeeltelijk bewaard uit 1945. Het is nu een museum waar de geschiedenis van het kamp wordt belicht (20 km). Breng ook een bezoek aan de stad Sønderborg met zijn mooie plezierjachthaven, historische gebouwen, kasteel, goede winkels, gezellige restaurants en actieve uitgaansleven (30 km). Het kasteel Sønderborg Slot is gerenoveerd in barokke stijl en huist onder meer een museum voor de geschiedenis van Zuid-Jutland. De molen Dybbøl Mølle (oorspronkelijk uit 1744) bij Sønderborg lag vroeger in een militair gebied en is vandaag ingericht met afbeeldingen en overblijfselen van het slagveld.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kollund

Zoek vakantiehuis