Huur een vakantiehuis in Lavensby Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Lavensby Strand, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiehuisgebied Lavensby Strand is gelegen aan de oostkust van het eiland Als, vlak bij Lillebælt (de kleine Belt) en de Zuid-Fuunse Archipel.

 

Gastenbeoordelingen van Lavensby Strand

 
 

14 gasten hebben Lavensby Strand een gemiddelde beoordeling van 4,29 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Lavensby Strand is een heerlijk vakantiehuisgebied in een rustig en mooi natuurgebied. De ligging aan Lillebælt (de kleine Belt) maakt het gebied erg aantrekkelijk voor alle liefhebbers van zwemmen, vissen en natuurbelevenissen aan het water. Het gebied ligt slechts enkele kilometers van het stadje Nordborg, waar u winkels, restaurants en mogelijkheden tot activiteiten aantreft, en op korte afstand van talrijke interessante en culturele bezienswaardigheden.

 

Strande

Het 20 km lange, kindvriendelijke strand bij Lavensby is ideaal voor zwemmen en windsurfen. Het zand is grof, het water ondiep en de bodem wisselt af tussen zand- en kiezelbodem.

Natuur

En beetje ten noorden van Købingsmark liggen Dyvig en Mjels Vig. Beide plaatsjes zijn echte natuurparels, hebben elk een natuurlijke haven en liggen in een fraai heuvellandschap. En wandelpad voert helemaal rondom het meer Nordborg Sø, maar u kunt ook hogerop klimmen en vandaar het uitzicht over het meer bewonderen. Dicht bij Nordborg ligt het herschapen binnenmeer Oldenor. U vindt hier een uitzonderlijk natuur en een erg rijk vogelleven. Het landschap op Als is gekenmerkt door bossen, heuvels, dalen en velden. Langs de 165 km lange kustlijn is de natuur erg veelzijdig. Zeearmen en inhammen wisselen af met duinen en badstranden. Het eiland Als heeft sommige van de mooiste bosgebieden van Denemarken. Nørreskoven is het grootste bos op het eiland en dit 700 ha grote gebied is ideaal voor wandeltochten. U kunt ook met de auto door het bos rijden, dat aan de oostkant van het eiland ligt. In de bossen Blommeskobbel en Oleskobbel vindt u de grootse verzameling hunebedden van Noord-Europa.

Activiteiten

Sportvissers komen rijkelijk aan hun trekken op Als. U kunt hier vissen langs de kust, op zee vanop een vissersboot of op het zoetwatermeer Nordborg Sø. Er bevinden zich ook een Put & Take-vismeer en enkele visrijke waterlopen op het eiland. Vanuit de haven van Mommark worden vissserstochten georganiseerd met een authentieke houten vissersboot (29 km). Bij Nordborg ligt het sportcentrum Nord-Als Idrætscenter, dat tal van activiteiten zoals tennis, fitness en zwemmen te bieden heeft. Nordborg Golfklub bij Nordborg beschikt over een erg mooie golfbaan en is zowel voor beginners als voor geoefende spelers beslist een bezoek waard. In het zomerseizoen wordt bijna elk weekend de traditionele, Zuid-Jutse riddersport 'ringridning' (lansstoten te paard) georganiseerd: een niet te missen belevenis! Er zijn in de streek verschillende fietsroutes die door prachtige landschappen lopen. U kunt langs het strand, door de weiden en in de bossen ook heerlijke wandelingen maken.

Bezienswaardigheden

Als is uitzonderlijk rijk aan fraaie, historische gebouwen. Ontdek bijvoorbeeld de sprookjesachtige kastelen Sønderborg Slot, Augustenborg Slot en Nordborg Slot uit 1150, dat op een eilandje in het meer Nordborg Sø ligt. Nordborg Slot is open voor het publiek en omgeven door een heerlijk kasteelpark. Vanop de vuurtoren bij Agustenhof kunt u genieten van het grootse uitzicht over het Zuid-Jutse vasteland, het eiland Barsø, Lillebælt (de Kleine Belt) en Helnæs op Funen (13 km). Op het eiland vindt u onder meer talrijke molens, kerken, kastelen, woonplaatsen uit het stenen tijdperk, hunebedden, grafheuvels en andere historische monumenten. Ontdek bijvoorbeeld de legendarische molen Dybbøl Mølle uit 1744, de watermolen Vibæk Mølle aan de heilige beek Vibæk, het kasteel Sønderborg Slot of het kasteel Augustenborg Slot. Op Als vindt u ook talrijke, boeiende openluchtkunstwerken en verschillende interessante kunsttentoonstellingen en galeries.

Dagje uit

Breng een bezoek aan de stad Sønderborg, met zijn mooie plezierjachthaven, historische gebouwen, kasteel, goede winkels, gezellige restaurants en actieve uitgaansleven (22 km). Het kasteel Sønderborg Slot is gerenoveerd in barokke stijl en huist onder meer een museum voor de geschiedenis van Zuid-Jutland. De molen Dybbøl Mølle bij Sønderborg (oorspronkelijk uit 1744) lag vroeger in een militair gebied en is vandaag ingericht met afbeeldingen en overblijfselen van het slagveld. Het kasteel Gråsten Slot en het kasteelpark zijn omgeven door prachtige Zuid-Jutse natuur met bossen en meren. De rijkelijk versierde slotskerk en het kasteelpark zijn toegankelijk voor het publiek (36 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lavensby Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Lavensby Strand Vakantiehuis, Lavensby Strand

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 65-0507

    
   1 week van EUR 358,-
    
  •  

   Lavensby Strand Vakantiehuis, Lavensby Strand

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 65-0512

    
   1 week van EUR 525,-
    
  •  

   Lavensby Strand Vakantiehuis, Lavensby Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 65-0508

    
   1 week van EUR 482,-
    
  •  

   Lavensby Strand Vakantiehuis, Lavensby Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 65-0511

    
   1 week van EUR 725,-
    
  •  

   Lavensby Strand Vakantiehuis, Lavensby Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 65-0510

    
   1 week van EUR 605,-