Huur een vakantiehuis in Mørkholt - Boek hier

Vakantiehuizen in Mørkholt, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Tijdens een vakantie in Mørkholt aan de Vejle Fjord zit u vlak bij bos, strand en leuke steden.

 

Gastenbeoordelingen van Mørkholt

 
 

6 gasten hebben Mørkholt een gemiddelde beoordeling van 3,67 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Andre, Franeker bezocht het gebiet van
 
03-10-2021 aan 10-10-2021

Vergeet niet naar het strand van Hvidbrg te gaan en voorts ook het museum van Vejle te bezoeken. Natuurlijk is ook Jelling een must.


 

Omgeving

Het vakantiegebied Mørkholt ligt aan de zuidkant van de Vejle Fjord, op ca. 13 km van Fredericia en 15 km van Vejle. Vanuit meerdere vakantiehuizen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de fjord. Ontdek het heerlijke, kindvriendelijke strand, maak een wandeling in de prachtige natuur of een fietstocht via de Oostkustroute, die dwars door dit gebied loopt. Golfers en sportvissers kunnen hier eveneens hun hart ophalen. U kunt boodschappen doen in de nabije omgeving of naar Fredericia en Vejle om te winkelen, bezienswaardigheden te zien en een restaurant te bezoeken.

 
Bootjes op het water bij het badstrand van het vakantiepark Mørkholt Zwemsteiger bij het strand van het vakantiegebied Mørkholt Bankjes en speelplaats op het grasveld bij het badstrand van Mørkholt Uitzicht op de vakantiehuizen van Mørkholt vanaf de achterliggende weg
 

Strande

Het kindvriendelijke zandstrand bij Mørkholt heeft ondiep, rustig water en is voorzien van de Blauwe Vlag. Iets naar het zuiden bevindt zich de enige oostwaarts gerichte zandduin van Jutland, de Hvidbjerg Klit. Vanaf de top van deze 30 meter hoge, beschermde zandduin kunt u helemaal tot aan de landtong Trelde Næs en de monding van de Vejle Fjord kijken.

Natuur

Mørkholt wordt omringd door weilanden, velden, fjord en het mooie bos Gauerslund Skov. Naar het zuiden ligt het schiereiland Trelde Næs, waar u een heerlijk strand, weilanden en het bos Kirkeskov met een rijke fauna zult aantreffen. Vlak bij de vuurtoren op deze landtong ligt Troldeskoven - een toverbos met kromme bomen, kronkelige paadjes en mooie uitkijkpunten. Het heuvelachtige landschap met de weelderige natuur aan de Vejle Fjord behoort tot de mooiste natuurgebieden van Denemarken.

Activiteiten

Sportvissers kunnen hun geluk beproeven bij Mørkholt Hage, waar u veel kans heeft om een forel te vangen. Daarnaast kunt u vissen in verschillende rivieren en Put & Take-vismeren, onder andere bij Palsgård Lystfiskersø. In de omgeving van Mørkholt vindt u verschillende golfbanen. Probeer bijv. de baan van de Vejle Golf Club, die is aangelegd in de mooie bossen van Munkebjergskove, en bezoek het bijbehorende museum. De banen van de Fredericia Golf Club en de Birkemose Golf Club liggen ook niet ver van Mørkholt. Ontdek de prachtige natuur in dit gebied via de nationale fietsroute nr. 5, de zogeheten Oostkustroute, die dwars door Mørkholt voert. Tijdens een vakantie aan de Vejle Fjord kunt u bovendien zwemmen, surfen, varen of kanoën aan de kust.

Bezienswaardigheden

In de Skærup Zoo bij Børkop ziet u meer dan 100 verschillende dieren, van schattige jonge dieren tot gevaarlijke roofdieren. De kinderen mogen de dieren voeren en aaien en kunnen zich vermaken op de gezellige speelplaats (8 km). Bij Børkop staat ook de beschermde watermolen Børkop Vandmølle, midden in een idyllisch natuurgebied. De watermolen is nog steeds een paar uur per week in werking, en u kunt er versgemalen meel en havermout kopen.

Dagje uit

Bezoek tijdens uw vakantie in Mørkholt de stad Vejle met zijn gezellige jachthaven, het nieuwe havenfront, het markante gebouw Bølgen, het Gorilla Park, waar u tussen de boomtoppen kunt rondslingeren, het Vejle Kunstmuseum en het science centret Økolariet. In Fredericia, dat omringd wordt door de best bewaard gebleven stadswallen van Noord-Europa, kunt u een bezoek brengen aan het Fredericia Stadsmuseum of het pretpark Madsby Legepark, met allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin. In de GIVSKUD ZOO ziet u meer dan 700 dieren verdeeld over 60 soorten, waarvan sommige bedreigd zijn. De dieren leven in groepen op een grote oppervlakte. Rijd met uw eigen auto door het park, neem de bus of ga te voet. Het hoogtepunt van de tocht is het leeuwengebied, waar u de prachtige roofdieren van dichtbij kunt bekijken (38 km). Op 44 km van Mørkholt ligt het zeer populaire pretpark LEGOLAND, met een oneindige hoeveelheid LEGO-bouwsels en allerlei attracties voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Mørkholt

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Mørkholt Vakantiehuis, Mørkholt

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   75 m tot water
   Reg. nr.: 61-1071

    
   1 week van EUR 1014,-
    
  •  

   Mørkholt Vakantiehuis, Mørkholt

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   10 m tot water
   Reg. nr.: 61-1073

    
   1 week van EUR 1046,-
    
  •  

   Mørkholt Vakantiehuis, Mørkholt

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 61-1068

    
   1 week van EUR 399,-