Huur een vakantiehuis in Norsminde - Boek hier

Vakantiehuizen in Norsminde, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het heerlijke vakantiegebied Norsminde ligt bij de monding van Kysing Fjord in de Baai van Århus en Kattegat.

 

Gastenbeoordelingen van Norsminde

 
 

gasten hebben Norsminde een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Norsminde is voornamelijk gekend voor zijn vele opgravingen langs Kysing Fjord, die tot aanzienlijke vondsten uit het stenen tijdperk hebben geleid. De aantrekkingskracht van de stad is echter ook te danken aan het strand, de jachthaven en de heerlijk rustige natuur rondom Norsminde. Geniet van de gezellige sfeer in de kleine jachthaven van de stad en doet u eens een plaatselijk visrestaurant aan. De stad heeft ook een herberg en verschillende winkels te bieden.

 
De vakantiehuizen bij Norsminde liggen helemaal tot aan het water en de jachthaven Een deel van het kunstproject 'To på tur' van de kunstenaar Ole Grøn in de haven van Norsminde Vakantiehuizen aan de kust bij de gezellige haven van Norsminde Op slechts 2 km van Norsminde ligt Ajstrup Strand met ondiep water en een zwemsteiger
 

Strande

Norsminde Strand is een uitstekend, kindvriendelijk badstrand met verschillende zwemsteigers.

Natuur

Achter Norsminde ligt een heerlijk, open landschap vanwaar u uitzicht heeft op Kysing Fjord en het beschermde natuurgebied met vogelreservaat dat aan Kysing Fjord ligt. Fuldendalen en Fløjstrup Skov, verder noordwaarts, zijn heuvelachtige en ingesneden bosgebieden met graslanden, een rivier die zich door het landschap slingert en een rijk dierenleven. Hier vindt u talloze wandelpaden. Vanuit de hogergelegen natuurgebieden heeft u uitzicht op de eilanden Mols, Samsø en Tunø. Aan het zuidelijke uiteinde van Århus ligt het bos Marselisborgskove, een uitzonderlijk fraai natuurgebied met talrijke fiets- en wandelpaden. In een omsloten stuk bos kunt u hier ook reeën en everzwijnen van heel dichtbij beleven.

Activiteiten

Langs de kust en aan de rivier Odder Å, die in Norsminde Fjord uitmondt, zijn er goede mogelijkheden om te vissen. Er bevinden zich verschillende golfbanen in dit zuidoostelijke deel van Denemarken. De dichtste zijn Aarhus Golf Club en Odder Golfklub. Langs de kust naar het noorden toe zijn er goede fietspaden. De talrijke wandelpaden in de natuurgebieden en bossen rondom Norsminde bieden de gelegenheid om de heerlijke natuur van dichtbij te beleven.

Bezienswaardigheden

De streek is bijzonder rijk aan historische bezienswaardigheden, onder meer kerken en ruïnes van kerken, een grafheuvel met stenen kisten, monumenten, gedenkstenen en ruïnes uit de vikingtijd. Moesgård Museum in de herenboerderij Moesgård stelt archeologische collecties uit Denemarken en de Persische Golf tentoon. Het museum is idyllisch gelegen en omgeven door heerlijke bossen die zich uitstrekken tot de Baai van Århus (9 km). De biologische tuin 'Den Økologiske Have' bij Odder is de grootste biologische bezoekerstuin van het Noorden. U kunt in deze grote tuin inspiratie opdoen in de thematuinen en weiden met dieren, koren en bloemen (14 km). Odder Egnsmuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de streek. U kunt hier onder meer de beschermde water- en stoommolen 'Odder Vand- og Dampmølle', een boerderij uit de 18e eeuw en verschillende boeiende tentoonstellingen bewonderen (15 km).

Dagje uit

Vanuit Hov, 13 km ten zuiden van Norsminde, zijn er dagelijkse veerdiensten naar Samsø. Neem eventueel de fiets mee naar het eiland, dat unieke natuur, rust, vrede, idylle en tal van activiteiten te bieden heeft. Breng een bezoek aan de hoofdstad van Jutland, Århus, met het pretpark Tivoli Friheden, de oude stadswijk Den Gamle By, Musikhuset, het 'Quartier Latin' met zijn smalle, intieme straatjes, interessante winkels, gezellige wandelstraten, levendige sfeer en cafés aan Vadestedet (de 'Voorde'), het bos Marselisborgskove en nog veel meer (21 km). In Horsens kunt u genieten van het grote culturele aanbod, de breedste wandelstraat van Noord-Europa, Horsens Fjord, en talrijke musea (42 km). Legoland ligt ca. 115 km van Norsminde en is gebouwd met behulp van 50 miljoen LEGO steentjes. Hier vindt u talloze attracties voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Norsminde

Zoek vakantiehuis