Huur een vakantiehuis in Paarup/Silkeborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Paarup/Silkeborg, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Pårup is gelegen in een natuurgebied niet ver van Silkeborg, en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en sportvissers.

 

Gastenbeoordelingen van Paarup/Silkeborg

 
 

1 gasten hebben Paarup/Silkeborg een gemiddelde beoordeling van 1,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Te midden van de grootse en afwisselende natuur, 15 km ten westen van Silkeborg en in de buurt van heuvel Himmelbjerget, het hoogste punt van Denemarken, de rivier Gudenå en de mooiste natuurgebieden van Denemarken, ligt Pårup. Voor sportvissers zijn er goede mogelijkheden om te vissen in de meren in de omgeving van Pårup. In het stadje kunt u de dagelijkse inkopen doen en uit eten gaan, onder meer in de herberg Pårup Kro, een van de oudste herbergen van Denemarken uit 1544. Het gebied is een ideale vakantiebestemming voor actieve natuurliefhebbers.

 
Weg met vakantiehuizen en hoge bomen die beschutting bieden in het vakantiegebied Pårup
 

Strande

Pårup ligt niet in de buurt van de zee maar u kunt zwemmen in het meer Almindsø, een van de schoonste meren van Denemarken. Hier bevinden zich twee badstranden; Østre Søbad en Vestre Søbad, en in het zomerseizoen zijn ook omkledingsruimtes en redders beschikbaar. Wilt u graag in zee zwemmen, zijn er vanuit Pårup aan de oostkust en de westkust van Jutland heerlijke badstranden bereikbaar. De Noordzeestranden bij Houvig en Søndervig liggen ca. 80 km van Pårup. Hier bevinden zich prachtige badstranden met duinen en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). De heerlijke, brede stranden nodigen uit tot zwemmen, zonnebaden en wandelingen. Aan de oostkust vindt u de stranden Skæring en Vrinners (ten noorden van Århus) en de stranden aan de baai Saksildbugt (ten zuiden van Århus), allemaal uitstekende badstranden met de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater) die ca. 70 km van Pårup liggen.

Natuur

Het fraaie heuvellandschap rond Pårup/Silkeborg heeft uitgestrekte groene gebieden, een rijk dierenleven, talrijke uitkijkpunten en heerlijke, schone meren te bieden. In het meer Almindsø is het water zo schoon dat het drinkbaar is. Langs de talloze wandel- en fietspaden in de streek kunt u bossen, heidegronden, weiden, meren en rivieren van dichtbij beleven. De 147 m hoge 'berg' Himmelbjerg is een van de mooiste en beroemdste bestemmingen voor uitstapjes in de streek. Vanop de top of de toren op de top van de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over het landschap.

Activiteiten

Er zijn in dit waterrijke gebied uitstekende mogelijkheden om te vissen. Waag uw kans in een van de meren rondom Pårup, de meren van Silkeborg of in de rivier Gudenå, en geniet van de prachtige natuur terwijl u wacht op het resultaat. Bij Grauballe en Kjellerup vindt u ook twee goede Put & Take-vismeren, met name Skov's Put & Take en Engholm Lystfiskersø. De rivier Gudenå is ideaal voor kanovaren, en overal in de buurt zijn kano¿s te huur. Maak bijvoorbeeld ook een tocht met 'Hjejlen', de oudste raderstoomboot van Denemarken, die dagelijks op de meren Silkeborgsøerne tussen Silkeborg en Himmelbjerget vaart. Er zijn verschillende golfbanen in de streek, onder meer het nieuw aangelegde golfterrein van Himmelbjerg Golfklub en Silkeborg Golf Club. Silkeborg heeft onder meer verschillende bowlingbanen en zwembaden te bieden. De streek is rijk aan wandel- en fietspaden die ertoe uitnodigen de grootse natuur te voet of met de fiets te beleven.

Bezienswaardigheden

De 147 m hoge 'berg' Himmelbjerg is een niet te missen bestemming voor een uitstapje in de streek. Vanop de top heeft u een prachtig uitzicht over het meer Julsø, de rivier Gudenå en mooie bosgebieden. Maak bijvoorbeeld ook een boottocht van Silkeborg naar Himmelbjerget met het stoomschip 'Hjejlen' over het meer Julsø. Behalve het derde hoogste punt van Denemarken en het oudste stoomschip te wereld, heeft Silkeborg ook tal van culturele bezienswaardigheden, attracties, musea, galeries, winkels, restaurants en vermaak voor het hele gezin te bieden. Silkeborg Museum is een cultuurhistorisch museum waar u onder meer een tentoonstelling over de ijzertijd, een collectie antiek glaswerk en de in een moeras ontdekte voorhistorische 'Tollundman' kunt bewonderen. Silkeborg Kunstmuseum is fraai gelegen aan de rivier Gudenå en huist onder meer de collecties van Asger Jorn en een verzameling keramiek.

Dagje uit

Ten zuiden van Silkeborg kunt u een ongewoon attractiepark bezoeken: Labyrinthia. Het pretpark biedt uitdagingen voor het hele gezin, onder meer het grootste driedimensionele labyrint van Europa met een 1 km lang systeem van gangen (26 km). In het Jysk Automobilmuseum kunt u een indrukwekkende verzameling van 140 gerestaureerde veteraanwagens bewonderen (29 km). Givskud biedt een combinatie van leeuwenpark en dierentuin. Hier kunt u rondrijden tussen de wilde dieren en bijvoorbeeld leeuwen en nijlpaarden van heel dichtbij beleven (41 km). Legoland (ca. 52 km) is gebouwd met behulp van 50 miljoen LEGO steentjes. Hier vindt u talloze attracties voor het hele gezin. Breng een bezoek aan Århus, met het pretpark Tivoli Friheden, de oude stadswijk Den Gamle By, Musikhuset, het 'Quartier Latin' met zijn smalle, intieme straatjes, interessante winkels, gezellige wandelstraten, levendige sfeer en cafés aan Vadestedet (de 'Voorde'), het bos Marselisborgskove en nog veel meer (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Paarup/Silkeborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Paarup/Silkeborg Vakantiehuis, Paarup/Silkeborg

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2000 m tot water
   Reg. nr.: 60-4201

    
   1 week van EUR 605,-