Huur een vakantiehuis in Rinkenæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Rinkenæs, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Rinkenæs is mooi gelegen aan het Flensborg Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Rinkenæs

 
 

gasten hebben Rinkenæs een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Rinkenæs ligt dicht bij het Flensborg Fjord en slechts 13 km van de Duitse grens. De Zuid-Jutse natuur die Rinkenæs omgeeft, bestaat uit romantische bossen, avontuurlijke kastelen en allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld het ringsteken. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie in de omgeving doen. De dichtstbijzijnde grotere steden met diverse bezienswaardigheden en goede inkoopmogelijkheden zijn Flensborg en Sønderborg. Beide steden liggen ca. 20 km van het zomerhuisgebied.

 

Strande

Er zijn geen goede zwemmogelijkheden in de directe nabijheid van het zomerhuisgebied, maar Alnor Strandpark ligt slechts 4 km van het zomerhuisgebied. Dit heerlijke zandstrand is kindvriendelijk en je vindt hier o.a. een speelplaats. Het strand bij Rendbjerg (8 km) is een klein zandstrand met een zwemsteiger en een jachthaven. Bovendien kun je hier aan het strand bijzonder goed windsurfen.

Natuur

In de bossen van Gråsten (Gråsten Skovene) kun je genieten van de zeldzame flora en fauna alsmede meerdere fantastische uitzichtpunten zoals Humlebjerg. Geniet van het bos met 500 jaar oude eikebomen, reuzegrafheuvels, wild, roofvogels, een kolonie reigers, de meren met baars, en de beekjes. De meren en beken zijn vernoemd naar Deense prinsessen (6 km). Kværs Plantage is een waad- en heidegebied. De heide ziet er in augustus/september schitterend uit als de heide tot bloei gekomen is (11 km). Als je de wandelroute 'Gendarmstien' volgt, de route begint bij Rendbjerg Strand (8 km), dan kom je door Vemmingbund en prachtige natuur landschappen. De route eindigt bij Brunsnæs, een oud gezellige veerplaatsje met een heerlijk strand en een herberg.

Activiteiten

Zuid-Jutland heeft met name in de zomer vele activiteiten, zoals stadsfeesten, ringsteken, veemarkten, braderieën etc. Maak een tochtje met de historische spoorbaan tussen Aabenraa (37 km) en Rødekro (41 km) of een zeiltochtje met de schoepenboot vanuit Aabenraa. De golfbaan bij Benniksgaard Golf Center ligt slechts enkele honderden meters van het vakantiegebied. Het is de enigste golfbaan van Denemarken die in een beschermd natuurgebied ligt. Vanaf de baan kun je genieten van het mooie uitzicht over Flensborg Fjord. Visliefhebbers kunnen direct vanaf de kust vissen, langs de stranden vanaf de pieren of aan boord van de viskotter m/s Alma, die uitvaart vanuit Gråsten (6 km). In het vakantiegebied kunnen jullie midgetgolf spelen, kegelen, paardrijden of fietsen. Fietsen kunnen jullie huren bij het toeristkantoor in Gråsten.

Bezienswaardigheden

De kerk, Rinkenøs Gl. Kirke werd gebouwd in 1158 in een romantische stijl. Het is een van de oudste kerken in Denemarken. Zowel de kerkmuren als het kerkhof getuigen van de vele oorlogen die zich hier in de omgeving afgespeeld hebben. De grootste bezienswaardigheid in de omgeving is Gråsten Slot en de slottuin. De tuin is ontworpen door Koningin Ingrid (6 km). De rijk gedecoreerde slotkerk en de bloemrijke slottuin zijn voor het publiek toegankelijk. De kerk in het plaatsje Broager heeft 2 torens en is gedecoreerd met fresco's uit de 13e en 16e eeuw (11 km). Op het kerkhof zijn nog vele oorlogsgraven uit 1864. De tegelfabriek, Cathrinesminde is een goed bewaard gebleven fabriek uit de 19e eeuw, dat thans als industriemuseum fungeert (14 km).

Dagje uit

Dybbøl Mølle uit 1744 lag vroeger midden in een militair gebied. Hier kun je foto's en voorwerpen bezichtigen die van het slagveld afkomstig zijn (15 km). In het zuidelijke deel van het bos Kobbelskoven vinden jullie meerdere oudheidkundige bezienswaardigheden zoals 2 langdysser (hunenbedden), 2 stendysser en 7 grafheuvels uit het bronstijdperk (17 km). Bezoek Sønderborg met het mooie havenfront, de historische gebouwen, de goede inkoopmogelijkheden, het slot met tentoonstelling van de middeleeuwen tot aan heden (20 km). Høruphav, op het eiland Als, is een gezellig vissersplaatsje (28 km). In Høruphav vinden jullie de glasblazerij Dansk Glaskunst, de enigste glasblazerij in Noord-Europa die stenen in massief handgemaakt glas verwerkt. Neem gerust een kijkje in het atelier en zie hoe de glaskunstenaars werken.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rinkenæs

Zoek vakantiehuis