Huur een vakantiehuis in Rørbæk Sø - Boek hier

Vakantiehuizen in Rørbæk Sø, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Als u een vakantie boekt in een vakantiehuis bij het idyllische meer Rørbæk Sø, zit u midden in de prachtige natuur van de Jutse heide.

 

Gastenbeoordelingen van Rørbæk Sø

 
 

3 gasten hebben Rørbæk Sø een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het mooie en rustige vakantiegebied Rørbæk Sø ligt midden in Jutland en is een waar paradijs voor sportvissers en natuurliefhebbers. De vakantiehuizen liggen in een glooiend natuurlandschap rond het mooie, langgerekte meer. Hier kunt u vissen, kanoën, wandelen in de heuvelachtige bossen en langs de oude handelsroute Hærvejen, of gewoon ontspannen en genieten van de natuur. Bij Rørbæk Sø vindt u een restaurant, dat geopend is in het zomerseizoen, en de viskwekerij Vester Mølle Dambrug heeft een rokerij. Hier kunt u ook kano''s huren. Een vakantiehuis bij Rørbæk Sø is ideaal voor vakantiegasten die willen genieten van de ongerepte natuur op de Midden-Jutse heide. Boodschappen kunt u doen in Vesterlund, 3 km van Rørbæk Sø, en voor winkels en eetgelegenheden kunt u terecht in Brande en Give. In Silkeborg, 41 km naar het noorden, vindt u winkelstraten, restaurants en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 
Het idyllische meer Rørbæk Sø is omgeven door een glooiend natuurgebied Het meer Rørbæk Sø ligt in een prachtige omgeving en is zeer geschikt om te vissen en te kanoën Kano's op de oever van het meer in het vakantiegebied Rørbæk Sø Charmante eetgelegenheid aan het idyllische meer Rørbæk Sø
 

Strande

Een vakantiehuis bij Rørbæk Sø is niet geschikt voor een strandvakantie. Omdat Rørbæk Sø ongeveer in het midden van Denemarken ligt, bent u ver verwijderd van de mooie badstranden aan de kust. U kunt echter wel zwemmen in heerlijke meren, zoals bijv. Jels Nedersø, en in Brande (14 km) en Silkeborg (42 km). Het dichtstbijzijnde badstrand is Juelsminde aan de oostkust, op 63 km afstand van Rørbæk Sø.

Natuur

De natuur rond Rørbæk Sø is in alle seizoenen mooi. Het langgerekte meer ligt in het rivierdal Skjernådalen, omringd door een beschermd bos, heuvels en heidevelden met jeneverbesstruiken. Rørbæk Sø is rijk aan snoeken, brasems en andere zoetwatervissen. In het najaar zijn er veel eenden te zien, en rond het meer komen veel reeën, edelherten, visarenden en ijsvogels voor. Vlak bij Rørbæk Sø ligt de Jutse heuvelrug, en bij het beschermde natuurgebied Tinnet Krat ontspringen twee van de grootste rivieren van Denemarken, de Gudenå en de Skjernå, die dwars door het Rørbæk Sø loopt. Rond het meer vindt u picknicktafels en vuur- en barbecueplaatsen, waar u van het uitzicht kunt genieten. Bezoek de twee natuurcentra in het gebied. Het Naturcenter Koutrupgård is gevestigd in een voormalige herberg langs de Hærvej-route, en het Besøgscentret Ballesbækgård, aan de zuidkant van het meer, heeft een interessante tentoonstelling over het landschap.

Activiteiten

Dit visrijke gebied trekt vele sportvissers aan, die hun geluk kunnen beproeven in de meren, rivieren en Put & Take-vismeren in de omgeving. Vlak bij uw vakantiehuis kunt u vissen in de vismeren van de Vester Mølle Dambrug, die deel uitmaken van Rørbæk Sø. Het is heerlijk wandelen in de fraaie natuur, en u kunt maar liefst 12 wandelroutes langs Rørbæk Sø volgen. Of probeer een kanotocht over de rivier de Skjern Å. Kano''s zijn te huren bij Skjern Å Kanofart, vlak bij Rørbæk Sø. Golfspelers kunnen op verschillende banen in Midden-Jutland terecht, bijv. bij de Give Golfklub, Brande Golfklub en Jelling Golfklub. En als u in lekker warm water wilt zwemmen, kunt u een bezoek brengen aan het zwemparadijs in Thyregod (9 km).

Bezienswaardigheden

In het Besøgscentret Ballesbækgård kunt u een tentoonstelling over het landschap bekijken en gebruikmaken van picknicktafels en een barbecueplaats. In de mooie gebouwen van het Vester Palsgaard Skovmuseums ziet u 2 interessante tentoonstellingen die in woord en beeld vertellen over de omgeving (11 km naar het noorden). Bezoek het huis, de stal, de schuur en de oude smidse van het Hjortsvang Museum in Tørring en maak kennis met 200 jaar plattelandsleven (13 km). Het cultuurhistorische Give Egnens Museum presenteert wisselende exposities over het heidegebied en zijn bewoners. Bezoek ook het museumbos met de leuke natuurspeelplaats (15 km).

Dagje uit

Rijd met de oude stoomtrein over het traject Bryrup-Vrads, een mooie tocht van 5 km door bos- en natuurgebied (vanaf Rørbæk Sø ca. 16 km naar beide dorpen). Bekijk ongeveer 50 verschillende diersoorten in de GIVSKUD ZOO. Wandel door de dierentuin en rijd met uw eigen auto door het indrukwekkende safaripark. Of stap in de safaribus voor een rondleiding. Reis een paar miljoen jaar terug in de tijd in het dinosauriërpark, met 40 dinosauriërs op ware grootte (22 km). De twee runenstenen van Jelling, ook wel de Jellingstenen genoemd, zijn ongeveer in het jaar 935 opgericht door Gorm den Gamle en staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO (30 km). Neem uw hele gezin mee naar LEGOLAND en geniet van de mooie LEGO-bouwsels en de leuke en wilde attracties voor jong en oud (33 km). Maak een uitstapje naar Silkeborg om gezellig te winkelen, een boottochtje te maken, bijv. met het stoomschip Hjejlen, het Museum Jorn te bezoeken of de Himmelbjerget te beklimmen (41 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Rørbæk Sø

Zoek vakantiehuis