Huur een vakantiehuis in Ry - Boek hier

Vakantiehuizen in Ry, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het natuurschone Ry ligt in het hoogland van Midden-Jutland en wordt omgeven door bossen en meren.

 

Gastenbeoordelingen van Ry

 
 

gasten hebben Ry een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Ry is gelegen in een mooi, ongerept en glooiend natuurlandschap, nabij Silkeborg, Himmelbjerg, de beek Gudenå en het grootste bosgebied van Denemarken. De meren Birksø, Knudsø, Rye Mølle Sø en Vessø omringen dit gezellige dorpje met meerdere winkels en diverse eetgelegenheden. Vanuit Ry kun je met, de oudste nog in werking zijnde dampstomer, Hjejlen naar de Himmelbjerg varen en daarvandaan met een historische veteraantrein verder tuffen door de schitterende natuur van Midden-Jutland. In Silkeborg, ca. 20 km van Ry, kun je lekker winkelen en diverse bezienswaardigheden bezoeken. Ry is een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin – hier heb je plek voor allerlei activiteiten, kun je heerlijk ontspannen en genieten van je vakantie.

 

Strande

In het meer Knudsø, dat direct bij het plaatsje Ry ligt, kun je zwemmen. Er is een fijn zandstrand en een lange zwemsteiger. Neem lekker een duik in het verfrissende water. In de andere meren in de nabij omgeving kun je natuurlijk ook zwemmen. Één van de schoonste meren is het meer Almindsø, met 2 natuurbaden en zandstranden, namelijk Østre en Vestre Søbad. Er zijn omkleedcabines en in de zomerperiode zijn er strandwachten die een oogje in het zeil houden met de badende gasten. Almindsø ligt in het zuid-westelijke deel van Silkeborg, ca. 20 km van Ry. Wil je graag eens zwemmen in de zee, dan vind je aan beide kanten van Denemarken stranden. Ca. 50 km naar de stranden van de oostkust en ca. 110 km naar de stranden van de Noordzee.

Natuur

Ry is gelegen in een natuurschoon, glooiend landschap met prachtige meren, oude beukenbossen, weilanden, heuvels, idyllische beken, beekdalen en het 3e hoogste punt van Denemarken, namelijk Himmelbjerget. De vele meren in de omgeving hebben bijzonder helder en schoon water. Het water van de Almindsø kun in het voorjaar zelfs drinken. Ten zuiden van Silkeborg liggen de Silkeborgbossen - het grootste bosgebied van Denemarken, maar liefst 224 km2. In dit gebied vind je vele uitzichtspunten met een schitterend uitzicht over het unieke landschap.

Activiteiten

Op de vele meren en beken kun je prima zeilen, kajakken of kanovaren. Op vele plaatsen kun je kano’s huren, bijvoorbeeld bij Ry Kanofart. In deze waterrijke omgeving vind je ook uitstekende vismogelijkheden, meren, beken, sloten en Put & Take vismeren waar je o.a. kunt vissen op forel, snoek, baars, zalm en enkele andere vissoorten. Dit prachtige natuurlandschap is rijk aan wandel- en fietspaden, zodat je van nabij van de prachtige natuur kunt genieten. Maak bijvoorbeeld een boottochtje met het oude dampschip Hjejlen, het schip vaart tussen Ry en de Himmelbjerg, of een tochtje met de historische veteraantrein, welke in de zomerperiode vertrekt vanuit Ry. In de omgeving liggen ook meerdere golfbanen, probeer bijvoorbeeld Ksn Golf (22 km) en Silkeborg Golf Club (23 km). In Gjern kun je bovendien skiën in het indoor skicomplex (29 km).

Bezienswaardigheden

Het zoetwatermuseum in Ry is een leuk natuurcultuurhistorisch museum over het leven in de meren en beken. Bestijg de 147 m hoge Himmelberg - één van de beroemdste uitstapjes in de omgeving. De berg ligt in een bosrijk gebied met beukenbossen, heuvelruggen, dalen, meren en een waterroute naar zowel Ry als Silkeborg (9 km). AQUA Ferskvands Akvarium is het enigste zoetwateraquarium in Denemarken, bovendien het grootste in Noord-Europa (19 km). Het Silkeborg Museum is gevestigd in het Silkeborg Hovedgård - het oudste gebouw van Silkeborg, een cultuurhistorisch museum met een tentoonstelling uit de ijzertijd, een antieke verzameling glas en het eeuwenoude veenlijk Tollundmanden (20 km). Het Silkeborg Kunstmuseum is prachtig gelegen aan de oevers van de beek Gudenå, en toont werken van de kunstenaar Asger Jorn en een verzameling keramiek. Het Kunstcentret Silkeborg Bad wordt omgeven door bossen en meren - hier gaan natuur, kunst, sculpturen en gebouwen op in een hogere eenheid (20 km).

Dagje uit

In het Jysk Automobilmuseum in Gjern staat een indrukwekkende verzameling van 140 gerestaureerde veteraanauto’s (29 km). Breng een bezoekje aan de charmerende en historische herberg Svostrup Kro, gelegen aan de oevers van de beek Gudenå. De herberg is een museum op zich, maar heeft natuurlijk ook een uitstekende menukaart (31 km). Givskud Zoo is een gecombineerde dierentuin en safaripark. Volg de safariroute door de savanne, langs de leeuwen en allerlei andere wilde dieren. Je kunt de route volgen in je eigen auto of in de safaribus (58 km). LEGOLAND® is opgebouwd met ca. 50 miljoen legonstenen. Hier vind je maar liefst 50 leuke en spannende activiteiten en attracties voor het hele gezin. In deze ”leukste speeltuin voor jong en oud” zijn ridders, piraten, cowboys, indianen en nog veel meer (69 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ry

Zoek vakantiehuis