Huur een vakantiehuis in Saksild - Boek hier

Vakantiehuizen in Saksild, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Saksild Strand is een charmerend, rustig en familievriendelijk zomerhuisgebied met een heerlijk strand.

 

Gastenbeoordelingen van Saksild

 
 

22 gasten hebben Saksild een gemiddelde beoordeling van 4,32 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het plaatsje Saksild by is gelegen aan de oostkust van Jutland, 3 km ten zuiden van Rude Strand, 3 km ten noorden van Dyngby Strand en 6 km ten oosten van de handelsstad Odder met de vele culturele bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden, gezellige marktdagen en diverse eetgelegenheden. Het zomerhuisgebied Saksild Strand wordt omgeven door het Kattegat en mooie gevarieerde natuurgebieden. Hier kunnen jullie genieten van het uitzicht naar de eilandjes Tunø en Samsø. Vanuit Hou, 7 km zuidwaarts, vaart er een veerdienst naar de beide eilandjes. In Saksild kun je de dagelijkse boodschappen doen. Tevens zijn er in Saksild enkele eetgelegenheden te vinden. Het gebied heeft een centrale ligging ten opzichte van de vele bezienswaardigheden, grotere steden en heerlijke natuurgebieden en is dus uitermate geschikt voor families met kinderen, natuurliefhebbers, sportvissers etc.

 
Kunstwerk en bankje bij het heerlijke zandstrand met ondiep, helder water van Saksild Het brede zandstrand en de vakantiehuizen langs de kust van Saksild Het strand van Saksild heeft ondiep, helder en kindvriendelijk zwemwater Een van de kunstwerken in de serie 'To på tur' op het strand van Saksild
 

Strande

Het kilometerslange Saksild Strand, het beste strand van Oost-Jutland, is een schoon breed strand met wit zand. Het strand heeft de Europese Blauwe Vlag en is bijzonder kindvriendelijk vanwege de breedte van het strand en het lage water aan de waterlijn. Het strand ligt beschut tegen de westenwind. Hier kunnen jullie heerlijk zwemmen, zonnen en allerlei strand- en watersportactiviteiten beoefenen.

Natuur

Saksild wordt omgeven door een gevarieerde natuur, zoals heuvelachtige gebieden, dalen, landbouwvelden, bossen, wildreservaten, strandweilanden, stranden, het Kattegat, Kysing Fjord en diverse beken. Een van de vele en mooie bossen in de omgeving is het bos Vejlskoven, net ten zuiden van Odder, met diverse uitgezette wandelroutes. Het is een gevarieerd bos met zowel vlakke als heuvelachtige delen. Vanaf de hooggelegen natuurgebieden net achter de kust heb je uitzicht naar Mols, Samsø en Tunø. Aan de zuidelijke rand van Århus, ligt het bos Marselisborgsskovene, een prachtig gebied met vele wandel- en fietspaden. In het bos is een afgezet stuk waar je van dichtbij de herten en wilde zwijnen kunt bekijken.

Activiteiten

De bocht, Saksildbugten is bijzonder geschikt om te zwemmen, vissen of diverse watersportactiviteiten te beoefenen. Er kan gevist worden direct vanaf de kust, vanaf een boot alsmede in de in het achterland gelegen Put & Take vismeren. Voor windsurfers heersen hier de ideale windsurfcondities, een zwakke wind en ondiep water. Boten en waterfietsen kunnen in de directe omgeving gehuurd worden. Golfliefhebbers kunnen terecht op de 18-holes golfbaan van Odder Golfklub, de baan is ontworpen door een golfbaanarchitect en ligt in een bijzonder natuurschone omgeving. Odder Svømmehal (zwembad) met 3 bassins, een klimmuur, duikplanken en waterglijbanen staat garant voor een leuk dagje uit voor de hele famlie (6 km). In de bijzonder mooie en gevarieerde natuur kunnen jullie heerlijk wandelen en of fietsen. De gehele zomer door worden er stadsfeesten, havenfeesten en marktdagen georganiseerd in Saksild en de rondom gelegen dorpjes.

Bezienswaardigheden

Saksild ligt in een gebied dat rijk is aan culturele bezienswaardigheden zoals kerken, hereboerderijen, grafheuvels, ruïnen, monumenten en gedenktekens uit de vikingtijd. Bij Rude Strand (3 km) ligt een 'langhøj' (soort graf) met meerdere stenen kisten uit de vroege steentijd. Bezoek Odder met haar charmerende sfeer, de oude gebouwen, de groene gebieden, de sculpturen, het museum en div. goede eet- en shopgelegenheden (6 km). In het streekmuseum Odder Egnsmuseum wordt de streekgeschiedenis belicht, bekijk de beschermde Odder Vand- en Dampmølle, een boerenwoonkamer uit 1700 en div. interessante tentoonstellingen. De tuin, Den Økologiske Have, bij Odder is de grootste biodynamische bezoektuin van het Noorden met thematuinen, dieren, korensoorten en bloemenvelden. In de zojuist gerestaureerde molen Gylling Mølle wordt weer meel gemalen (12 km). Moesgård Museum, op de hereboerdeij Moesgård toont archeologische verzamelingen uit Denemarken en het gebied rond de Perzische Golf (20 km).

Dagje uit

Vanuit Hou, 7 km ten zuiden van Saksild Strand, vaart de veerdienst naar Tunø en Samsø. Tunø heeft een afwisselende natuur, een mild klimaat en een gezellig sfeervol plattelandsdorp. Samsø heeft een unieke, rustige en idyllische natuur en vele activiteitsmogelijkheden. Bezoek Århus, de hoofdstad van Jutland, met Tivoli Friheden, het openluchtmuseum Den Gamle By, het kunstmuseum Aros, het Musikhuset, de smalle straatjes in het latijnse kwartier, de gezellige winkelstraat en de vele cafeetjes en restaurants aan het Vadestedet enz. (26 km). Djurs Sommerland is een leuk dagje uit voor de hele familie met een waterland, action en ca. 60 aktiviteiten voor groot en klein (78 km). Givskud is gecombineerd dierenpark/safaripark. Hier komen jullie echt nabij de wilde dieren (83 km). LEGOLAND is 'de leukste speelplaats voor de hele familie' met ca. 50 activiteiten, snelheid, spanning, ridders, piraten, cowboys, wilde indianen en nog heel veel meer (92 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Saksild

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Saksild Vakantiehuis, Saksild

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 60-1031

    
   1 week van EUR 839,-
    
  •  

   Saksild Vakantiehuis, Saksild

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 60-1047

    
   1 week van EUR 260,-
    
  •  

   Saksild Vakantiehuis, Saksild

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 60-1042

    
   1 week van EUR 407,-
    
  •  

   Saksild Vakantiehuis, Saksild

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 60-1046

    
   1 week van EUR 885,-
    
  •  

   Saksild Vakantiehuis, Saksild

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 60-1045

    
   1 week van EUR 424,-