Huur een vakantiehuis in Silkeborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Silkeborg, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Silkeborg wordt omgeven door de Himmelbjerg, de beek Gudenåen en een van de mooiste natuurgebieden van Denemarken.

 

Gastenbeoordelingen van Silkeborg

 
 

16 gasten hebben Silkeborg een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bij Silkeborg kunnen jullie genieten van een glooiend landschap met grote bossen, mooie meren en een rijke flora en fauna, de idyllische beek Gudenåen, het derde hoogste punt van Denemarken ¿Himmelbjerget¿ en het oudste dampschip ter wereld 'Hjejlen' dat vaart tussen Silkeborg en Himmelbjerget.

 
De raderboot Hjejlen ligt aan de kade in de gezellige haven van Silkeborg Gezellige, autovrije straat met winkels en eetgelegenheden in het centrum van Silkeborg De toren boven op de Himmelbjerget bij Silkeborg Mooi zwemwater bij het natuurbad Østre Søbad in het meer Almind Sø bij Silkeborg
 

Strande

De zee ligt niet in de directe nabijheid van Silkeborg, maar jullie kunnen zwemmen in het meer Almindsø, een van de schoonste meren in Denemarken. Bij Almindsø liggen twee stranden, Østre en Vestre Søbad, met kleedcabines en in het hoogseizoen zijn er strandwachten aanwezig. Willen jullie liever zwemmen in de zee, dan liggen er aan beide zijden van Jutland prachtige stranden. De stranden aan de westkust bij Houvig en Søndervig liggen ca. 95 km van Silkeborg. Op deze brede stranden kun je naast zwemmen en zonnebaden, allerlei strandactiviteiten ondernemen. De stranden hebben duinen en de Europese Blauwe Vlag. De stranden aan de oostkust, Skæring en Vrinners (ten noorden van Aarhus) en de stranden in de bocht, Saksildbugten (ten zuiden van Aarhus), zijn goede stranden met de Europese Blauwe Vlag. Deze stranden liggen ca. 60 km van Silkeborg.

Natuur

De unieke natuur rond Silkeborg bestaat uit grote bossen, glooiende landschappen met vele uitzichtpunten en schone, heldere meren. In het meer Almindsø is het water in het voorjaar zo schoon dat je het kunt drinken. De 147 meter hoge Himmelbjerg is een van de beroemdste en mooiste uitstapjes. Vanaf de toren, op de top van de Himmelbjerg, hebben jullie een schitterend uitzicht over het landschap.

Activiteiten

De prachtige natuur in deze streek is bijzonder geschikt voor het maken van wandel- en of fietstochten. Visliefhebbers hebben in deze waterrijke omgeving uitstekende viscondities. Op de beek, Gudenåen kun je heerlijk kanovaren. Kano's kunnen overal in de omgeving gehuurd worden. Maak ook eens een zeiltochtje met het oude dampschip 'Hjejlen' de boot vaart dagelijks tussen Silkeborg en Himmelbjerg. In dit prachtige gebied liggen ook meerder golfbanen. De dichtstbijzijnde is de golfbaan van Silkeborg Golf Club. Hier vinden jullie ook de enigste alpinekunstskibaan van Denemarken waar je hele jaar door kunt skiën.

Bezienswaardigheden

In het oudste gebouw van Silkeborg, Silkeborg Hovedbanegård, (stationsgebouw) ligt het Silkeborg Museum, een cultuurhistorisch museum met tentoonstellingen over het ijzertijdperk, een antieke collectie glazen en het veenlijk 'Tollundmanden'. Het Silkeborg Kunstmuseum, met kunst van Asger Jorns en keramiekkunst, ligt prachtig aan de oevers van de beek Gudenåen. Kunstcentret Silkeborg Bad ligt in het bos aan een meer. Hier gaan natuur, kunst, sculpturen en de mooie gebouwen op in een hogere eenheid. AQUA Ferskvands Akvarium is het enigste zoetwateraquarium van Denemarken, en het grootste van Noord-Europa.

Dagje uit

Het Jysk Automobilmuseum in Gjern heeft een indrukwekkende verzameling van 140 gerestaureerde veteraanautomobielen (15 km). Givskud Zoo is een combinatie van safaripark en dierentuin. Hier rijden jullie tussen de leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, zebra's etc. (57 km). LEGOLAND is gebouwd van 50 miljoen legostenen en met 50 attracties absoluut de leukste speelplaats van Denemarken. Een leuk dagje uit voor de hele familie.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Silkeborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Silkeborg Vakantiehuis, Silkeborg

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1  
   Reg. nr.: 60-0326

    
   1 week van EUR 439,-
    
  •  

   Silkeborg Vakantiehuis, Silkeborg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no  
   Reg. nr.: 60-0322

    
   1 week van EUR 527,-
    
  •  

   Silkeborg Vakantiehuis, Silkeborg

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   40000 m tot water
   Reg. nr.: 60-0323

    
   1 week van EUR 614,-
    
  •  

   Silkeborg Vakantiehuis, Silkeborg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   40000 m tot water
   Reg. nr.: 60-0319

    
   1 week van EUR 411,-