Huur een vakantiehuis in Skanderborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Skanderborg, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Verbreng je vakantie eens aan het meer en de actieve stad Skanderborg.

 

Gastenbeoordelingen van Skanderborg

 
 

gasten hebben Skanderborg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied ligt direct aan het meer Stilling-Solbjerg Sø, 7 km van Skanderborg, in een groots natuurlandschap. Hier kunnen jullie genieten van de heerlijke natuur, de stilheid aan het meer en het gezang van de vele vogels. Binnen een straal van 2 km kunnen jullie de dagelijkse boodschappen doen. In Skanderborg vinden jullie alles wat je nodig hebt; vele winkels, eetgelegenheden, activiteiten, musea en een groot cultureel aanbod.

 

Strande

Jullie kunnen zwemmen in het meer Stilling-Solbjerg Sø. Wil je liever zwemmen in de zee, dan liggen er aan de oostkust meerdere goede stranden zoals Saksild Strand (24 km), een breed, kindvriendelijk zandstrand met een zwemsteiger. Hier kun je ook allerlei strandactiviteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld windsurfen, vliegeren, beachvolleybal etc.

Natuur

De heerlijke natuur rond Skanderborg, het Midden-Jutse hoogland, bestaat uit velden, heuvels, bossen en vele meren. Hier kunnen jullie urenlang wandelen op de 64 km lange wandelpaden. Combineer jullie wandeltocht eens met een zeiltochtje op de beek Gudenåen of het meer Skanderborg Sø. Tussen de dorpen Vitved en Solbjerg ligt het dal Pilbrodalen met een gevarieerde en vruchtbare vegetatie. In dit dal lagen vroeger vele meren die zich in de loop der tijd veranderd hebben tot veengronden. Het hoogste punt van Denemarken, 170 meter boven de zeespiegel, is Ejer Bavnehøj. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht over het unieke morenenlandschap. Op heldere dagen kun je zelfs het eiland Samsø en de brug Lillebæltsbroen zien liggen. Breng ook een bezoekje aan het grootste meer van Denemarken, Mossø.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in het nabij gelegen meer Stilling-Solbjerg Sø, en niet ver van het vakantiegebied liggen meerdere meren waarin jullie kunnen vissen, zoals bijvoorbeeld Skanderborg Sø. In de omgeving liggen 3 golfbanen: Aarhus Aadal Golf Club (13 km), Skanderborg Golf Klub (18 km) en Horsens Golfklub (34 km). In Skanderborg vinden jullie een bowlingcenter, een zwembad en tennisbanen (7 km). In het Skanderborg Kanocenter kunnen jullie kano's huren om een heerlijk dagje te kanoën op een van de vele meren. Aan boord van het zeilschip m/s Dagmar kun je een rondvaart maken over het meer Skanderborg Sø en onderweg genieten van de vele vogels. Ga ook eens per fiets op ontdekking in deze mooie omgeving. Fietsen kunnen jullie huren bij het toeristkantoor in Skanderborg.

Bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan Skanderborg met het mooie oude stadscentrum, de vele winkels en eetgelegenheden, het cultuurhuis en de vele verschillende activiteiten (7 km). Het stadsmuseum Bymuseet Skanderborg is in 2 oude, Duitse, bunkers ingericht. De bunkers zijn gebouwd in de jaren 1943/1944. Hier kom je meer te weten over het leven van de mensen in Skanderborg tijdens de bezettingsjaren. Skanderborg Slotskirke (slotkerk) is het enigste overgebleven gebouw van Skanderborg slot. 's-Zomers worden er in de slotkerk concerten gehouden. In Skanderborg en omgeving liggen vele galerieën en ateliers waar je gerust eens binnen kunt lopen om te zien hoe de kunstenaars werken. Het museum, Museet Øm Kloster, bij Ry, heeft o.a. een ruïnepark, een tentoonstelling over de geneeskunst, een kruidentuin en een verzameling skeletten (ca. 22 km).

Dagje uit

In Aarhus vinden jullie het pretpark Tivoli Friheden, het openluchtmuseum Den Gamle By, kleine gezellige straatjes in het Latijnse kwartier met vele leuke winkeltjes, cafeetjes en eetgelegenheden. Maak ook zeker een wandeling door het mooie bos, Marselisborgskoven in Aarhus (ca. 22 km). In Rodelund ligt het Labyrinthia, het grootste driedimensionale labyrint van Europa (33 km). Het enigste zoetwater aquarium van Denemarken, tevens het grootste van Noord-Europa, heet Aqua Ferskvands Akvarium en ligt in Silkeborg, ca. 40 km. Givskud Zoo is een combinatie van safaripark en dierentuin. Hier rijden jullie rond tussen de neushoorns, leeuwen, giraffen en nijlpaarden (82 km). LEGOLAND, de leukste speelplaats van Denemarken, is gebouwd van 50 miljoen LEGO stenen en heeft ca. 50 attracties en activiteiten voor zowel groot als klein. Ontmoet de ridders, piraten, cowboys, wilde indianen en nog veel en veel meer (84 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skanderborg

Zoek vakantiehuis