Huur een vakantiehuis in Skygge - Boek hier

Vakantiehuizen in Skygge, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Skygge is een klein dorpje in een bosrijke omgeving, midden op de Jutse heide.

 

Gastenbeoordelingen van Skygge

 
 

gasten hebben Skygge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Skygge ligt in een bijzonder natuurschone omgeving, direct aan de beek Karup Å, en is de ideale vakantieplek voor vis- en natuurliefhebbers. Het gebied is centraal gelegen ten opzichte van diverse grotere steden zoals Ikast (11 km), Herning (24 km) en Silkeborg (26 km). Hier kunnen jullie shoppen, lekker uit gaan eten en genieten van het culturele aanbod en diverse bezienswaardigheden.

 
Het vakantiegebied Skygge wordt gekenmerkt door uitstekende vismogelijkheden De visrijke Skygge Å stroomt vlak langs het vakantiepark in Skygge Natuurpad van de vakantiehuizen naar de rivier de Skygge Å Het vismeer Skyggehale put-and-take ligt vlak bij de vakantiehuizen van Skygge
 

Strande

Er zijn hier in deze omgeving geen stranden, maar aan zowel de oost- als de westkust vinden jullie heerlijke stranden. De westkust stranden Houvig en Søndervig liggen ca. 78 km van Skygge. Hier vinden jullie prachtige zandstranden met duinen en de Europese Blauwe Vlag. Bij deze brede stranden kunnen jullie heerlijk zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten ondernemen. De stranden aan de oostkust, Skæring en Vrinners (ten zuiden van Aarhus) en de stranden in de bocht Saksildbugten (ten zuiden van Aarhus) zijn eveneens goede stranden met de Blauwe Vlag. Alle stranden liggen ca. 84 km van Skygge.

Natuur

Skygge wordt omgeven door bosgebieden, plantages, weilanden, graasvelden en de beken Karup Å en Skygge Å. In Kompedal Plantage, ten noorden van Skygge, vinden jullie 10 km aan wandel- en paardrijpaden. Hier kunnen jullie heerlijk genieten van de prachtige natuur en het rijke dierenleven.

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen hier uitstekend vissen. Je kunt een hengeltje uitgooien in de beken Karup Å en Skygge Å, in de meren en Put & Take visparken. Maak ook eens een boottochtje van Silkeborg naar Himmelbjerg met het oudste dampschip ter wereld 'Hjejlen'. Golfliefhebbers vinden in deze omgeving meerdere golfbanen. De banen van Silkeborg en Ikast zijn de dichtstbijzijnde.

Bezienswaardigheden

Deze streek is rijk aan kerken, kloosters, musea, galerieën, monumenten, tuinen en parken. Ikast heeft vele bezienswaardigheden en activiteitsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld het subtropische zwembad, een gocartbaan, Klosterlund Museum met vondsten uit de steentijd, sculpturen, kunstgalerieën, ateliers, golfbanen, winkels en eetgelegenheden.

Dagje uit

Bezoek Herning de 'hoofdstad van de heide'. Herning is bekend vanwege het congrescentrum, de textielindustrie en het grote culturele aanbod. Hier vinden jullie vele galerieën, het Steen Steensen Blicher Museet, het Brunkulsmuseet in Søby, goede shopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden (24 km). De 147 meter hoge Himmelbjerg, nabij Silkeborg, is een geliefd uitstapje bij vele toeristen. Vanaf de toren, op de top van de Himmelbjerg, hebben jullie een prachtig uitzicht over de omgeving. (26 km). Het Kunstcentret Silkeborg Bad ligt prachtig omgeven door bossen en een meer. Hier gaan de natuur, de kunst en de mooie gebouwen op in een hogere eenheid. AQUA Ferskvands Akvarium in Silkeborg is het enigste zoetwateraquarium van Denemaken. Givskud Zoo is een gecombineerd safaripark/dierentuin. Hier rijden jullie rond tussen de leeuwen, nijlpaarden, neushoorns etc. (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skygge

Zoek vakantiehuis