Huur een vakantiehuis in Smedebæk - Boek hier

Vakantiehuizen in Smedebæk, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het kleine plattelandplaatsje Smedebæk is midden in een natuurschoon sportvisgebied gelegen.

 

Gastenbeoordelingen van Smedebæk

 
 

gasten hebben Smedebæk een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Smedebæk is de ideale vakantieplek voor jullie die houden van ontspannen in de natuur en vissen in de vele vismeren, visdammen en beken. Hier heerst vrede en rust en de lucht is heerlijk schoon. Het gebied ligt binnen een afstand van ca. 10-20 km van de steden Nørre-Snede, Brande, Ikast en Give. In deze steden vinden jullie goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 

Strande

Smedebæk ligt midden in het land, dus het is behoorlijk ver naar de kust. Het is ca. 85 km naar de stranden aan de oostkust (Saksild Strand en Rude Strand), en ca. 60 km naar het Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) en ca. 90 km naar de westkust en de Noordzee (Nymindegab).

Natuur

Vijf grote dammen, een groot meer, 2 beken namelijk Brede Å en Holtum Å, omgeven Smedebæk. Een groot wateroppervlakte staan de visliefhebbers onder jullie dus ter beschikking. Hastrup Plantage is een mooi bosgebied ten westen van Smedebæk met o.a. 4 uitgezette wandelroutes en het door bos omgeven meer Hastrup Sø. Het grootse natuurlandschap rond Smedebæk bestaat uit een heerlijk heidelandschap, Nedergård Skov alsmede de meren Rørbæk Sø, Ensø, Ejstrup en Hampen.

Activiteiten

Deze omgeving is een waar vis-eldorado met de vele meren, dammen, beken en maar liefst 6 Put & Take vismeren. Golfliefhebbers komen in deze omgeving ook niets tekort. Probeer bijvoorbeeld eens de golfbanen van Brande Golfklub, Give Golfklub, Ikast Golfklub of Silkeborg Golf Klub. Het gebied is rijk aan wandel-, natuur- en fietspaden zodat je op een optimale manier kunt genieten van het vredige natuurlandschap.

Bezienswaardigheden

Het streekmuseum Højderyggens Egnsmuseum in Nørre-Snede vertelt over het harde leven van de heideboeren en toont diverse textielen en gereedschappen (10 km). De weg, Hærvejen, is een eeuwenoude osseweg en pelgrimsroute die vanaf de Duitse grens, langs Smedebæk, tot aan Viborg loopt. Deze natuurschone route voert jullie over heuvels, door heidelandschappen, beekdalen en loofbossen, langs grafheuvels uit de ijzer- en bronstijd en steenformaties uit de vikingtijd.

Dagje uit

Givskud Zoo is een combinatie van dierentuin en safaripark. Hier rijden jullie tussen de wilde dieren en kun je van heel dichtbij de leeuwen, nijlpaarden, neushoorns etc. zien. Het dierenprak ligt slechts 28 km van Smedebæk. In Jelling liggen de Jellingestenene, ook wel het doopsattest van Denemarken. Deze stenen (Runestenen) zijn geplaatst door Gorm den Gamle en Harald Blåtand (37 km). Een van de beroemdste en meest natuurschone excursies is de 147 meter hoge Himmelbjerg. Vanaf de toren op de top van de berg hebben jullie een schitterend uitzicht over het landschap (40 km). AQUA Ferksvands Akvarium in Silkeborg is het enigste zoetwateraquarium van Denemarken en tevens het grootste van Noord-Europa (40 km). In Gjern ligt het Jysk Automobilmuseum met een indrukwekkende verzameling van ca. 140 gerestaureerde veteraanauto's (40 km). LEGOLAND, gebouwd van 50 miljoen legostenen, is de leukste speelplaats van Denemarken, met ca. 50 attracties en activiteiten voor jong en oud.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Smedebæk

Zoek vakantiehuis