Huur een vakantiehuis in Sonderballe Hoved - Boek hier

Vakantiehuizen in Sonderballe Hoved, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Sønderballe Hoved lig in de mooie bocht, Genner Bugt, direct aan de oostkust van Zuid-Jutland.

 

Gastenbeoordelingen van Sonderballe Hoved

 
 

gasten hebben Sonderballe Hoved een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Sønderballe Hoved ligt aan de Genner Bugt en wordt omgeven door heerlijke natuurgebieden waar je prima kunt wandelen en fietsen. Het vakantiegebied is centraal gelegen ten opzichte van de vele bezienswaardigheden in Zuid-Jutland en slechts enkele kilometers van het vakantiegebied ligt een heerlijk strand. De dagelijkse boodschappen kun je binnen een straal van 5 km doen. De steden Aabenraa en Haderslev liggen op een afstand van ca. 15 km. Hier kunnen jullie shoppen, genieten van een drankje of een hapje of een van de vele musea bezoeken.

 

Strande

Het zomerhuisgebied ligt dicht bij het heerlijke Sønderballe Strand. Ook aan te bevelen is het strand bij Diernæs (5 km). Het is een kindvriendelijk strand vanwege het rustige en ondiepe water, bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Hier kunnen jullie zwemmen, zonnebaden, allerlei strandactiviteiten ondernemen, zeilen en surfen.

Natuur

De natuur rond het vakantiegebied bestaat uit kuststrekkingen, stranden, velden en bossen. Ca. 4 km van het zomerhuisgebied ligt het kleine eilandje Kalvø met een heerlijke ongerepte natuur. Het eilandje is via een dam verbonden met het vaste land. Zowel Kalvø als een gedeelte van Genner Bugt, met het veelzijdige dierenleven, is aangewezen als natuurreservaat. De natuur op Løjt Land is anders als de natuur in het overige Zuid-Jutland. Løjt Land is heuvelachtig (11 km). Varnæs Hoved is een beschermd natuurgebied, het glooiende landschap bestaat uit velden, kleine veengronden, bossen en meren (31 km). Langs de kust liggen hoge hellingen en heerlijke stranden.

Activiteiten

Vissen kunnen jullie vanaf het strand bij Sønderballe, in de forelrijke beek, Hoptrup Å (6 km), in de Put & Take visparken (gelegen binnen een straal van 10 km) of aan boord van een van de viskotters die uitvaren vanuit Aabenraa (15 km) of Haderslev (15 km). Golfliefhebbers kunnen hier in Zuid-Jutland maar liefst kiezen uit 9 golfbanen. Verder kunnen jullie in deze omgeving uitstekend wandelen, langs de kust, over het strand of in de bossen. Ook vinden jullie hier meerdere uitgezette fietsroutes. Paintball, gocarten en duiken zijn ook populaire activiteiten in deze omgeving. Maak bijvoorbeeld eens een kanotochtje op het opnieuw aangelegde meer, Slivsø. Het meer ligt in het verlengde van de beek Hoptrup Å. Bij het meer heerst een druk dierenleven. Zomer's worden er hier in de omgeving allerlei activiteiten georganiseerd zoals stadsfeesten, ringsteken, veemarkten, braderieën etc.

Bezienswaardigheden

In dit gebied liggen vele oudheidkundige monumenten / bezienswaardigheden. Een van de best bewaard gebleven grafheuvels van Denemarken is, Myrpold. De heuvel ligt tegenover Skarrev (11 km), hiervandaan hebben jullie een schitterend uitzicht over het fjord richting Als en Funen. Toen de grafkamer van Myrpold geopend werd, vond met vele grafcadeaus en 10 skeletten. Enkele kilometers ten oosten van Myrpold ligt de langdysse (hunenbed) Tvekløft. Het schiereilandje Løjt Land met de oude huisjes met rieten daken is zeker een bezoekje waard. Bezoek ook het eiland Barsø met de goedbewaard gebleven oude boerderijen. Vroeger zwaaide een vikingopperhoofd met de naam Bars hier de scepter. Vanaf de vele heuvels kun je genieten van het mooie uitzicht over de velden, de boerderijen, Sønderballe Hoved en Løjt Land.

Dagje uit

Nabij Haderslev ligt het park Dyrehaven (23 km), een prachtig landschap met bos, weilanden en herten. Het museum Museet in Haderslev is een archeologisch museum met een openluchtafdeling en een tentoonstelling over de stad Haderslev. Verder vinden jullie in deze stad een gezellige winkelstraat, het oude stadsdeel met mooi gerenoveerde oude huizen, de mooie Domkerk en de vele groene gebieden zoals bijvoorbeeld het Dampark. Bezoek ook Aabenraa met de mooie haven, de stranden, de grote winkelstraat met markten, het oude stadsdeel en het door water en bomen omgeven Aabenraa Slot (15 km). Het pretpark Sommerland Syd in Tinglev heeft een actionland, een waterland en nog veel meer leuks. Hier vinden jullie spanning, snelheid en plezier voor de hele familie (33 km). LEGOLAND is gebouwd van 50 miljoen LEGO stenen en met 50 attracties en allerlei activiteiten is het de allerleukste speelplaats, voor zowel jong als oud, van Denemarken (85 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sonderballe Hoved

Zoek vakantiehuis