Huur een vakantiehuis in Sottrupskov - Boek hier

Vakantiehuizen in Sottrupskov, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Sottrupskov ligt bij Als Sund, 11 km van het gezellige plaatsje Sønderborg.

 

Gastenbeoordelingen van Sottrupskov

 
 

gasten hebben Sottrupskov een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hier kunnen jullie de vakantie doorbrengen midden in een prachtig beukenbos en heerlijke vruchtplantages, slechts enkele meters van Als Sund. Geniet van de culturele erfenis van Zuid-Jutland, de eeuwenoude grafkamers, de oude molens en prachtige kastelen. Sottrupskov is een ideale vakantieplek voor visliefhebbers, natuurliefhebbers, golfers en voor jullie die interesse hebben in geschiedenis. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie in de omgeving doen. In Sønderborg, gelegen op Als, vind je goede inkoopmogelijkheden, eetgelegenheden, activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Strande

Het zomerhuisgebied ligt slechts enkele meters van een heerlijk zandstrand. Bezoek ook het strand, Varnæs Strand, een kindvriendelijk zandstrand tussen Varnæs Vig en Varnæs Hoved (18 km). Hier kunnen jullie zwemmen, zeilen en vissen vanuit kleine bootjes. Op Varnæs Hoved kun je, tussen de stenen aan de vloedlijn, barnsteen (rav) vinden.

Natuur

Het zuiden van Jutland is bijzonder bosrijk, langs de oostkust liggen grote beukenbossen zoals Sottrup Storskov. De vruchtbare grond en het milde klimaat zijn bijzonder geschikt voor de vele vruchtplantages. Nydam Mose, slechts 2 km van het zomerhuisgebied, heeft vele waardevolle vondsten uit de oudheid. Tot op heden zijn hier 3 boten, vele wapens en allerlei gebruiksvoorwerpen gevonden. Volg de uitgezette wandelroute 'Nydamssti', je komt langs Als Sund over Sandbjerg naar het huis, Nydamshuset. In Nydamshuset kom je meer te weten over de veengronden en de vele uitgravingen. Varnæs Hoved is een beschermd gebied, het glooiende landschap bestaat uit velden, kleine veenmeren, bossen en een bosmeer (18 km). Aan de kust liggen stranden en steile hellingen.

Activiteiten

In de omgeving worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals stadsfeesten, ringsteken, veemarkten e.d. Maak ook een ritje met de historische spoorbaan tussen Aabenraa en Rødekro, of een zeiltochtje met de schoepenboot vanuit Aabenraa. Bezoek ook het eilandje Barsø, alwaar een vikingopperhoofd met de naam Bars in de vikingtijd de scepter zwaaide. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in het fjord, vanaf de kust of aan boord van een viskotter die uitvaren van Aabenraa. Bovendien liggen er in de omgeving meerdere Put & Take vismeren. In Zuid-Jutland kunnen golfspelers meerdere golfbanen proberen, zoals Benniksgaard Golf Klub bij Gråsten (15 km) of Sønderjyllands Golfklub bij Tinglev (39 km). Heb je zin om te gaan wandelen langs de kust, dan kun je het beroemde pad Gendarmstien nemen. Dit pad werd vroeger gebruikt om smokkelaars te vangen.

Bezienswaardigheden

Het vakantiegebied ligt in een cultuur historische streek. In juni 1864 werd er hier een oorlog tussen Denemarken en Pruisen uitgevochten. Hier getuigen de vele grafstenen en herdekkingsstenen van. Dybbøl Mølle, uit 1744, lag vroeger midden in een militair gebied. Vandaag de dag is de molen ingericht met foto's en herinneringen van het slagveld (8 km). Bezoek Sønderborg, met de gezellige cafeetjes en restaurants, de vele activiteiten en de mooie jachthaven (11 km). Het gerestaureerde Sønderborg Slot heeft een museum alwaar de geschiedenis van Zuid-Jutland belicht wordt. Gråsten Slot is omgeven door een mooi bos met een meer. De rijk gedecoreerde slotskerk en de bloemrijke slottuin zijn voor het publiek toegankelijk (15 km). In het bos Varnæs Tykke ligt de steen 'Kæmpestenen', omgeven door 93 randstenen. In het midden kun je een uitgegraven grafkamer zien (18 km).

Dagje uit

Høruphav op Als is een klein gezellig vissersdorp met een jachthaven (19 km). Geniet van de atmosfeer en volg evt. het voetpad dat door het natuurgebied Trillen loopt. In Hørupshav ligt de glasblazerij Dansk Glaskunst, loop gerust eens binnen en kijk hoe de kunstenaars werken met zand, soda, kalk en kleurstoffen. De glasblazerij is de enigste in Noord-Europa die stenen verwerkt in het geblazen glas. Bezoek Aabenraa en geniet van de haven, het strand, de mooie winkelstraat, de markten, het oude stadsdeel en het door water en bomen omgeven Aabenraa Slot (31 km). Het schiereiland Løjt Land heeft mooie oude huisjes met rieten daken, en is zeker een bezoekje waard (36 km). Het pretpark Sommerland Syd, in Tinglev, is het grootste pretpark van Zuid-Jutland. Hier vinden jullie een actionland, waterland, snelheid, spanning en heel veel plezier voor jong en oud (39 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sottrupskov

Zoek vakantiehuis