Huur een vakantiehuis in Varnæs - Boek hier

Vakantiehuizen in Varnæs, Zuidoost Jutland, Denemarken van verhuring

Het plattelandplaatsje Varnæs ligt in het historische Zuid-Jutland, in Varnæs Vig aan het Aabenraa Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Varnæs

 
 

27 gasten hebben Varnæs een gemiddelde beoordeling van 4,48 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het rustige, gezellige en hooggelegen zomerhuisgebied bij Varnæs is gelegen aan de zuidzijde van Aabenraa Fjord, tussen Varnæs Vig en Varnæs Hoved. Het gebied is ideaal voor natuurliefhebbers vanwegen het mooie en bijzonder gevarieerde landschap. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie in Bovrup doen, en ca. 16 km verder ligt de oude koopmansstad Aabenraa met goede inkoopmogelijkheden, eetgelegen, activiteiten en bezienswaardigheden voor de hele familie.

 
Mooi badstrandje in een groene omgeving bij Varnæs Lange aanlegsteiger bij het strand van Varnæs met uitzicht op de landpunt Varnæs Hoved Uitzicht op het strand en de aanlegsteiger vanaf de heuvel achter de kust bij Varnæs Badstrand met helder zwemwater in het vakantiegebied Varnæs
 

Strande

Varnæs Strand is een heerlijk kindvriendelijk zandstrand, gelegen tussen Varnæs Vig en Varnæs Hoved. Vanaf het strand kun je direct het water op met kleinere bootjes als je bijvoorbeeld graag eens wilt gaan zeilen of vissen. Vaak kun je tussen de stenen aan de vloedlijn op het strand van Varnæs Hoved kleine stukjes 'rav', barnsteen, vinden.

Natuur

Varnæs Hoved is een vanuit zee verrezen kleirots, met vanaf de top een prachtig uitzicht over Nordals en Haderslev Næs. Achter Varnæs Hoved is het landschap licht glooiend met velden, veengronden, steile hellingen, kleine bossen en een meer. Bij Varnæs Stormose kunnen jullie genieten van het rijke vogelleven. Varnæs Fællesskove is een 34 ha groot loofbosgebied, naast genieten van de heerlijke natuur kunnen jullie hier ook het hunenbed Kæmpestenen bezichtigen.

Activiteiten

Langs de kust en in het Aabenraa Fjord kun je uitstekend vissen. Vanuit Aabenraa, worden er aan boord van viskotters, zeevistochten georganiseerd. In de omgeving liggen ook meerdere Put & Take vismeren. Vanwege de goede westenwind, die direct het Fjord in blaast, kunnen surfers en zeilers hier uitstekend van hun hobby genieten. Golfliefhebbers kunnen in Zuid-Jutland kiezen uit maar liefst 9 golfbanen. Probeer bijvoorbeeld eens de baan van Benniksgaard Golf Klub bij Gråsten, of de baan van Sønderjyllands Golfklub in Tinglev. In de zomer worden er in Zuid-Jutland elk weekend ringsteekwedstrijden gehouden.

Bezienswaardigheden

In bos Varnæs Tykke ligt het hunenbed Kæmpestenen, het graf bestaat uit 93 randstenen en in het midden van het hunenbed kunnen jullie de vrijgelegde grafkamer bezichtigen. Galerie 'Den Gyldne Løve' ligt bij Varnæs Vig en is zeker een bezoekje waard. Breng ook een bezoekje aan het, aan het fjord gelegen, stadje Aabenraa. Geniet hier van de mooie haven, de stranden, de grote winkelstraat met markten, het oude stadsdeel en het door water en bomen omgeven Aabenraa Slot (16 km). Gråsten Slot en de slottuin worden omgeven door de mooie Zuid-Jutse natuur met bossen en meren. De rijk gedecoreerde slotkerk en de bloemrijke slottuin zijn toegankelijk voor het publiek (17 km). Dybbøl Mølle (oorspronkelijk uit 1744) lag vroeger midden in een militair gebied. Vandaag de dag is de molen ingericht met foto's en voorwerpen afkomstig van het slagveld (19 km).

Dagje uit

Bezoek Sønderborg met de gezellige cafeetjes en restaurants, het levendige nachtleven, het grote culturele aanbod, de vele activiteiten alsmede de mooie jachthaven (20 km). Sønderborg Slot is gerenoveerd in barokstijl, hier kunnen jullie een tentoonstelling bezoeken over de geschiedenis van Zuid-Jutland. In dit gebied liggen vele oudheidkundige monumenten / bezienswaardigheden. Een van de best bewaard gebleven grafheuvels van Denemarken is, Myrpold. De heuvel ligt tegenover het Skarrev (11 km), hiervandaan hebben jullie een schitterend uitzicht over het fjord richting Als en Funen. Toen de grafkamer van Myrpold geopend werd, vond met vele grafcadeaus en 10 skeletten. Maak ook eens een dagtripje naar de Duitse grens, slechts 32 km van Varnæs.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Varnæs

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Varnæs Vakantiehuis, Varnæs

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 64-0805

    
   1 week van EUR 559,-
    
  •  

   Varnæs Vakantiehuis, Varnæs

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   50 m tot water
   Reg. nr.: 64-0801

    
   1 week van EUR 307,-
    
  •  

   Varnæs Vakantiehuis, Varnæs

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   5 m tot water
   Reg. nr.: 64-0800

    
   1 week van EUR 602,-
    
  •  

   Varnæs Vakantiehuis op het platteland, Varnæs

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 64-0806

    
   1 week van EUR 439,-