Bestemmingen

Djursland en Mols

Huur een vakantiehuis voor het hele gezin op Djursland. Djursland en Mols bieden een prachtige natuur, steile krijtrotsen en heel veel gezelligheid.

Djursland en Mols

Djursland en Mols wordt aan drie kanten door de zee omgeven. De gevarieërde kuststreek en het glooiiende landschap is tijdens de late ijstijd ontstaan. Hier vind je kindvriendelijke, witte stranden aan alle kusten van dit schiereiland. Het achterland bestaat uit prachtige natuurgebieden, unieke vergezichten, heidegebieden, bossen, weilanden, meertjes en beekjes. Het noorden van Djursland is vooral bekend door kalkrotsen die miljoenen jaar oud zijn. In het zuiden van Djursland ligt Mols Bjerge, de berg van Mols, een uniek beschermd natuurgebied met een afwisselende natuur, talrijke wandelpaden en een rijk dierenleven. Je kunt hier wandelen, fietsen of paardrijden. Djursland wordt bovendien gekenmerkt door de vele goed bewaard gebleven slotten, hereboerderijen en landgoederen die in het mooie landschap prijken.

Djursland Mols 19 Djursland Mols 17

Cultuur

In Djursland en Mols zijn vele bezienswaardigheden. Hier liggen goed bewaard gebleven grafheuvels en gedenkstenen uit de tijd van de Vikingen. Ook zijn er ongeveer 80 kerkjes met elk hun eigen bouwstijl, sommige dateren zelfs uit de Steentijd. Kalo Slotsruin, de ruïne van de burcht Kalo, ligt in Kalo Vig. De ruïne stamt uit de tijd van de oorlog met Engeland. Waan je een dagje in de geschiedenis door een dagtochtje te maken naar één van de vele slotten of landgoederen.

Ebeltoft 5 Ebeltoft 6

Natuur

De eilanden Djursland en Mols bieden vele bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. Via onze vakantiehuisverhuur vindt u altijd het vakantiehuis dat precies aansluit op uw vakantiewensen. Kies bijv. uit vele verschillende vakantiehuizen met vijf sterren. Wilt u graag een actieve vakantie op Djursland of Mols, huur dan een vakantiehuis in de buurt van Lübker Square, waar u een golfbaan, fitnesscentrum en subtropisch zwemparadijs zult aantreffen. Of kies een vakantiehuis met een zwembad, bubbelbad of sauna, zodat u kunt genieten van uw eigen wellnessvakantie. Een vakantiehuis in het vakantiepark in Ebeltoft biedt toegang tot een gemeenschappelijk zwembad, een sauna en een midgetgolfbaan. Tijdens uw verblijf in Ebeltoft zit u dicht bij winkels, eetgelegenheden en stranden. Als u er eventjes tussenuit wilt, kunt u gebruikmaken van onze Hier-en-nu-vakantie, waarbij u spontaan voor minimaal 3 overnachtingen een vakantiehuis kunt boeken.

naturomraede-gjerrild sletterhage-fyr-helgenaes

Steden

Ebeltoft en Grenaa - Proef de sfeer in deze twee gezellige toeristplaatsjes. Smalle, met keitjes belegde straatjes en schuine huisjes zijn stille getuigen uit een andere tijd. ´s Zomers worden hier allerlei evenementen georganiseerd, die bijdragen aan een gezellige sfeer. Aarhus - Jutlands hoofdstad wordt ook wel de kleinste grote stad van de wereld genoemd. Je vindt hier een mengeling van echte Scandinavische sfeer, Europese stijl en Jutse mentaliteit. Aarhus is een levende muziekstad. In het centrum liggen gezellige caféetjes, restaurants en Europa´s gezelligste kroegjes. De caféetjes liggen aan de 'Vadestedet', langs het riviertje dat dwars door de stad loopt. Er is een ruim aanbod aan winkels, zowel in de hoofdwinkelstraat als in de smalle, kronkelige straatjes van het 'Latinerkvarter', de Latijnse buurt. Lees verder op www.visitaarhus.com

grenaa-strand ebeltoft-by

Activiteiten

In Djursland en Mols vind je vele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Er is een goed netwerk van wandel- en fietspaden. Sportvissers kunnen vanaf de kust of vanaf een vissersboot op zee vissen. Ook kan er gevist worden in één van de vele meertjes of riviertjes. Duiken, windsurfen, waterskieën, kanoën of paardrijden zijn populaire activiteiten voor sportliefhebbers.

gjerrild-strand naturomraede-gjerrild

Dagje uit

In het Kattegatcentret kun je de enge haaien van dichtbij bekijken door een dikke glasplaat - www.kattegatcentret.dk. Junglepaden, rotsen, krokodillen en watervallen vind je in Randers Regnskov - www.randersregnskov.dk. 60 verschillende activiteiten in Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Fregatten Jylland in Ebeltoft is de grootste houten driemaster van de wereld - www.fregatten-jylland.dk. In het Skandinavisk Dyrepark kun je vanaf een 250 meter lange loopbrug beren bekijken in het 2,5 ha. grote berenpark - www.skandinaviskdyrepark.dk. Gl. Estrup Slot en museum midden in Djursland wordt omgeven door grachten, bos, akkers en weilanden - www.gl-estrup.dk. De Oude Stad van Denemarken (Den Gamle By i Aarhus) is een openluchtmuseum dat tijdens alle jaargetijden de moeite waard is - www.dengamleby.dk. In Tivoli Friheden, dat in het centrum van Aarhus ligt, kun je genieten van de optredens van kunstenaars of probeer de vele attracties - www.friheden.dk.

Lubker-golf-resort strand-lyngsbaek