Bestemmingen

Funen

Boek een vakantiehuis op Funen en maak kennis met een betoverende wereld van gezellige dorpjes, weelderige natuurgebieden en bruisende haventjes.

Funen

Zodra u de snelweg verlaat, merk u de rust en de ontspannen sfeer, die zo kenmerkend is voor Funen. Met meer dan 120 landgoederen en grote boerderijen verdeeld over bijna 90 eilanden, is Funen een bijzondere vakantiebestemming. Funen wordt ook wel de tuin van Denemarken genoemd. Verzorgde parken, tuinen en tuinderijen karakteriseren het prachtige landschap, tezamen met de gezellige dorpjes. U vindt hier veel water, kilometerlange stranden, heuvels, duinen, eilanden en havens. Het achterland bestaat uit groene oases met bossen, riviertjes, grafheuvels, landgoederen en mooie dorpskerken. Op Funen vindt u winkeltjes bij boerderijen of aan de kant van de weg, waar u verse aardbeien en kunst en keramiek kunt kopen.

Fyn 10 Fyn 4

Cultuur

Het is niet toevallig, dat de beroemde Deense schrijver H. C. Andersen sprookjes schreef. Funen en de eilanden barsten van cultuur en gezelligheid. In bijna elk plaatsje ligt een idyllisch pleintje met vakwerkhuizen, en in bijna elk bos vind je één van de vele landgoederen en kastelen, die getuigen zijn van een rijke geschiedenis. Funen en de eilanden bieden talrijke kunstwerkplaatsen, kaarsenmakerijen en galeries, waar je unieke kunstwerken kunt kopen. Het eiland Langeland is vooral bekend doordat hier veel kunstenaars wonen.

Fyn 35 Fyn 29

Natuur

De vakantiehuizen op Funen en de eilanden in de Zuid-Fuunse archipel liggen vlak bij zee, kindvriendelijke stranden, cultuur en bezienswaardigheden. Hier is voor elk wat wils, of u nu komt met uw gezin of een heerlijke vakantie met z'n tweetjes wilt doorbrengen. Als u op korte termijn een vakantiehuis wilt huren, dan is Funen de ideale bestemming voor een vakantie met een Last Minute-korting. Onze vakantiehuisverhuur biedt Last Minute-kortingen tot 40% op vakantiehuizen en -appartementen op Funen en de eilanden. Er komen voortdurend nieuwe Last Minute-huizen bij, dus u kunt uit heel veel mooie vakantiewoningen kiezen. Als u bij ons een vakantiehuis huurt, krijgt u korting op allerlei attracties en bezienswaardigheden. Op Funen krijgt u korting op de toegangskaartjes voor Fjord en Belt en de Odense Zoo.

Fyn 18 Fyn 31

Steden

Odense - De geboortestad van HC Andersen is een moderne en gezellige stad met smalle straatjes en een sprookjesachtige sfeer. De Odense Aa snoert zich dwars door het centrum. Odense is de derde grote stad van Denemarken. Odense is ook het culturele centrum van Funen met musea, theaters en muziekpodia. Aan de kuststreek liggen 8 grotere plaatsen. Dit betekent dat je nooit langer dan 20 kilometer hoeft te rijden om gezellig te winkelen, of om een hapje te eten in één van de gezellige restaurantjes of caféetjes, die het hele jaar geopend zijn. Bogense - Deze idyllische plaats aan de kust bestaat uit een oude binnenstad met smalle straatjes. Het beekje 'Bybakken', slingert zich dwars door de stad, langs de schilderachtige haven, en mondt vervolgens uit in de Marina. Rudkobing - In deze 700 jaar oude handelsstad vind je nog de traditionele, mooie huisjes. Hier vind je een oude binnenstad, idyllische met keitjes bestraatte straatjes, en de gezellige havens 'Rudkobing Skudehavn'.

Fyn 25 faaborg

Activiteiten

Funen heeft voor elk wat wils. Het water inspireert tot activiteiten op en lang het water. Breng bijvoorbeeld een dagje door aan het kindvriendelijke strand. Hier kun je zwemmen, surfen, duiken, zeilen of vissen. Sportvissers kunnen uitstekend vissen langs de kust en vanaf het strand: je kunt hier vanaf de kust forellen vangen. Vanaf bijna elke kustplaats kun je een zeiltocht maken naar de Funense eilandenzee, probeer bijvoorbeeld een georganiseerde rondvaart aan boord van een houten zeilboot. Funen telt veel golfbanen, die over internationale klasse beschikken. Wandelaars kunnen de langste wandelroute van Denemarken volgen, namelijk ‘Ohavsstien’, die de Zuid-Funense Eilandenzee. De route is 220 km lang en loopt door een mooi landschap, langs landgoederen, idyllische dorpjes.

Fyn 43 Fyn 36

Dagje uit

Beleef de prachtige dierenwereld in Odense Zoo - www.odensezoo.dk Maak een boottochtje langs de rivier de 'Odense Aa' - www.aafart.dk Egeskov Slot is Europa´s best bewaard gebleven slot uit de tijd van de Renaissance - www.egeskov.dk De elegante vertrekken van het kasteel 'Valdemar Slot', tonen kunstwerken en rococco-interieuren - www.valdemarsslot.dk In het Fjord- & Balt-centret kun je bruinvissen bekijken van de brug of vanuit een lange tunnel onder water - www.fjordbaelt.dk Odense Bys Museer is een samenwerking tussen meer dan 8 musea in Odense, zoals het huis van H.C. Andersens en Den Fynske Landsby - museum.odense.dk In het H. C. Andersens Hus in Odense wordt het verbazingwekkende levensverhaal van de beroemde dichter verteld. Den Fynske Landsby bij Odense is een openluchtmuseum, waar je een indruk kunt krijgen van het Funense plattelandsleven rond 1850.

Fyn 26 Fyn 37