Bestemmingen

Het Limfjord

De Limfjord-regio biedt gezellige havenstadjes, een fraaie natuur en kindvriendelijke stranden.

Het Limfjord

Het Limfjord heeft voor elk wat wils: water, frisse lucht, uitgestrekte heidegebieden, een indrukwekkende natuur en een rijke fauna. Geniet van de stilte van de natuur, of kies voor een actieve watersportvakantie. Het gebied biedt ook veel kunst en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Jutse heide, die in de nazomer volle bloei staat. In het glooiende fjordlandschap vindt u kindvriendelijke stranden met laag en rustig water, waar de kleintjes zich prima kunnen vermaken in het zand, of met het zoeken naar barnsteen.

Limfjordslandet 14 Limfjordslandet 35

Cultuur

Langs de kust vindt u nog steeds de eeuwenoude visserscultuur. De streekmusea geven u een indruk van de omgeving. Het gebied rond het Limfjord wordt gekenmerkt door het beroemde Deense Design. In Struer ligt het wereldberoemde Bang en Olufsen, en langs het Limfjord liggen uitgestrekte windmolenparken. Bezoek het kleine eilandje Veno, waar veel paren in het huwelijk treden in het kleinste kerkje van Denemarken.

Limfjordslandet 10 Limfjordslandet 28

Natuur

De vakantiehuisverhuur in het Limfjordgebied heeft een groot aanbod aan mooie vakantiehuizen midden in de afwisselende natuur van de Limfjord. Kies uit oudere, charmante vakantiehuizen van hout met uitzicht op de fjord of zeer moderne vakantiehuizen met een nieuw interieur. Als u graag uw hond wilt meenemen op vakantie, vindt u eenvoudig een vakantiehuis aan de Limfjord waar honden zijn toegestaan. Vanuit een van de moderne vakantieappartementen met gratis wifi bij de sfeervolle jachthaven van Skive zit u zo in het gezellige centrum met allerlei winkels. Of ga voor een eilandvakantie en boek een vakantiehuis op Fur met uitzicht op de fjord. In een vakantiehuis of -appartement kunt u altijd volop genieten van rust en ontspanning.

Limfjordslandet 15 Limfjordslandet 17

Steden

In de vele havenplaatsjes langs de Limfjord vind je een ruim aanbod aan bezienswaardigheden, activiteitsmogelijkheden en winkels. Ook zijn er gezellige restaurantjes en er is een levendig nachtleven. In bijna elk plaatsje in het Limfjord ligt een jachthaven. Struer heeft de grootste jachthaven. Bezoek het mooi gelegen Skive, dat rijk aan galerieën en musea is. In het plaatsje ligt een jachthaven, een gezellige winkelstraat met goede inkoopmogelijkheden en er zijn gezellige restaurantjes. Lemvig is een gezellig Limfjordsplaatsje, dat onstaan is tijdens de Middeleeuwen. Het plaatsje wordt omgeven door een mooie natuur. Er zijn goede stranden, vele musea, winkels en eetgelegenheden. Ook is er een ruime jachthaven.

Limfjordslandet 21 Limfjordslandet 9

Activiteiten

In het Limfjordgebied vind je een zee van activiteiten in de frisse lucht. Het fjord is geschikt voor zwemmen, zeilen, surfen en zeevissen. Of voel de adrenaline, je kunt hier onder andere paragliden, duiken, windsurfen en waterskieën. Het afwisselende landschap zorgt voor optimaal ontspannen in de natuur. Er zijn goede wandel- en fietsroutes in dit gebied. Ook is het gebied een waar eldorado voor sportvissers. Er kan gevist worden vanaf bruggen, stranden, boten of viskoeters. Ook zijn er tal van beekjes, door de natuur gevormde meertjes en Put & Take-meertjes. Bovendien zijn er volop golfbanen, de grootste golfbaan van Noord-Europa ligt in Gatten: Himmerland Golf & Country Club.

Limfjordslandet 23 Limfjordslandet 34

Dagje uit

Faarup Sommerland & Aquapark is een attractiepark waar alle attracties gratis zijn, nadat de toegangsprijs is betaald - www.faarupsommerland.dk. In Aalborg Zoo kun je 800 dieren uit de hele wereld bekijken - www.aalborgzoo.dk. Hjerl Hede Frilandsmuseum is een openluchtmuseum voor het hele gezin - www.hjerlhede.dk. Monsted Kalkgruber is de grootste kalkmijn van de wereld - www.monsted-kalkgruber.dk. Veel bloemen en waterpret in Jesperhus Blomsterpark op Mors, een eiland in de Limfjord - www.jesperhus.dk. In het Stenaldercentret in Ertebolle kun je archeologische vondsten uit de steentijd bewonderen, die gevonden zijn in resten van het afval uit deze periode. Hier kun je ook zien hoe de mensen leefden gedurende de steentijd. Rold Skov is het grootste bos van Denemarken. Het bos ligt ten zuiden van de stad Aalborg en bestaat uit 8800 ha. glooiend terrein met meertjes, een beuken- en naaldbomenbos, een rijk dierenleven en wandelroutes. Op het eiland Fur vind je verschillende, bijzondere landschappen die gekenmerkt worden door vlakke weilanden, meertjes, akkers, heuvels, steile kusten, bossen en molergrave (resultaat van jarenlange ontginning van turf). Voor de vogelliefhebbers mag een bezoek aan het grootste vogelreservaat van Noord-Europa, Vejlerne, niet ontbreken.

Limfjordslandet 30 molerklippe-fur