Bestemmingen

Het Limfjord

De Limfjord-regio biedt gezellige havenstadjes, een fraaie natuur en kindvriendelijke stranden.

Het Limfjord

De Limfjord biedt op een actieve vakantie

De Limfjord is perfect voor liefhebbers van watersport. Ga een dagje windsurfen op de golven van de Limfjord of op avontuur in een kajak. In de koude maanden kun je de lunch of het diner zelf afhalen in het westelijke deel van de Limfjord, waar het mogelijk is om oesters te plukken.
Bij de Limfjord zijn er plekken met zowel kalm als wild water, frisse lucht, prachtige heuvellandschappen, uitgestrekte heidevelden, diepe bossen en een rijke fauna. Het gebied rond de Limfjord biedt prachtige natuurbelevenissen aan voor wie op zoek is naar een rustige omgeving, activiteiten, watersporten en culturele belevenissen. Ervaar bijvoorbeeld de Jutse heide, die vooral in de nazomer prachtig is, wanneer de heide in bloei staat. Langs het heuvelachtige fjordlandschap vind je vele kindvriendelijke stranden met ondiep en rustig water, waar de kleintjes in het zand en aan de waterkant kunnen spelen.

Mors Daniel Brandt Andersen (40) 1200Px Surf 1200Px

Cultuur

Op veel plaatsen langs de kusten en in de stadjes langs de fjord vind je sporen van de honderden jaren oude visserijcultuur. De verschillende streekmusea geven een goede indruk van de omgeving. Qua design en geluid behoort het Limfjordgebied tot de top van de wereld. In Struer is het iconische bedrijf B&O gevestigd, waar het in de zomerperiode mogelijk is om op bepaalde dagen een rondleiding te krijgen. In Thy ligt een testcentrum voor windturbines, waar je enkele van 's werelds grootste offshore windturbines van dichtbij kunt bekijken. Bezoek ook het kleine eiland Venø dat ten noorden van Struer ligt. Het is populair om te trouwen op dit eiland, waar de kleinste kerk van Denemarken ligt.

2018 Bijzonder Plekje Zeehondensafari (Thyboron) Denemarken 21 1200Px Spøttrup

Natuur

midden in de gevarieerde natuur rond de Limfjord. Hier staan ​​zowel oudere charmante houten zomerhuizen met uitzicht op het fjord als geheel moderne zomerhuizen met alle denkbare apparatuur. Als je je hond mee wilt nemen op vakantie, kun je gemakkelijk een vakantiehuis aan de Limfjord vinden waar huisdieren zijn toegestaan. Je kunt er ook voor kiezen om er een eilandvakantie op Fur of op Mors van te maken met een zomerhuis wat uitzicht heeft op het fjord. Of je nu kiest voor een vakantiehuis of een vakantieappartement, tijdens je vakantie ben je verzekerd van rust en ontspanning.

Oddersund Maa Bruges Frit 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (30) 1200Px

Steden langs de Limfjord

Er zijn een aantal kleine en grote steden langs de Limfjord. Hier vind je bezienswaardigheden, activiteitenmogelijkheden, spannende speciaalzaken, goede restaurants en een gezellig uitgaansleven. De meeste steden in het Limfjordgebied hebben hun eigen plaatselijke jachthaven. Er is een bruisende maritieme sfeer te vinden in zowel Struer, Lemvig, Thisted, Nykøbing Mors, Skive en Løgstør, maar ook de kleinere havens langs het fjord zijn bijzonder charmant.

Wakeboard 1200Px Limfjord Mette Johnsen (1) 1200Px

Activiteiten rond de Limfjord

Het Limfjordgebied heeft veel te bieden met betrekking tot buitenactiviteiten. Het fjord is ideaal om te zwemmen, zeilen, surfen en vissen. Voor de durfals zijn er gebieden waar paragliden een optie is, maar ook duiken, windsurfen en waterskiën zijn enkele van de sporten die de adrenaline kunnen laten vloeien. Het gevarieerde landschap biedt natuurbelevenissen langs de vele wandel- en fietsroutes. Sportvissers kunnen hun hart ophalen bij de Limfjord, omdat het zowel vanaf de brug, het strand, de sloep, de vissersboot, als in de beken, meren en Put & Take-meren mogelijk is om te vissen in de omgeving. De omgeving beschikt bovendien over diverse golfbanen. Een van de beste is gelegen op het Himmerland resort, waar eerder het Deense toernooi ‘Made in HimmerLand’ als onderdeel van het DP World Tour-golftoernooi werd gespeeld.

Limfjord Mette Johnsen (4) 1200Px Mors Kajak 3 1200Px

Dagje uit

Fårup Sommerland is een spannend attractiepark voor het hele gezin. In Aalborg Zoo kun je 1500 verschillende soorten dieren vanuit det hele wereld beleven. Hjerl Hede Frilandsmuseum is een levend en interessant openluchtmuseum voor het hele gezin. Mønsted Kalkgruber is ‘s werelds grootste kalksteenmijn. Vele activiteiten voor het hele gezin vind je ook in het pretpark Jesperhus op het Limfjordeiland Mors. Ontdek vondsten uit het steentijdperk van een oude keukenafvalbak en een gereconstrueerde nederzetting in het Stenaldercentret i Ertebølle. Het grootste bos van Denemarken, het Rold bos, is circa 8.300 hectare land groot, heeft een heuvelachtig landschap, bosmeren en bronnen, gevarieerd bos, rijke fauna en vele wandelroutes. Op het eiland Fur wordt het landschap gekenmerkt door vlakke weilanden, meren, velden, heuvels, steile kusten, bossen en pierkuilen. Voor vogelliefhebbers is het grootste vogelreservaat van Noord-Europa Vejlerne een bezoek waard.

2018 Bijzonder Plekje Fur Eiland Denemarken 38 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (17) 1200Px