Bestemmingen

Noordoost Jutland

Geniet tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Noordoost-Jutland van gezellige havens, heuvels en een rijke vogelfauna.

Noordoost Jutland

Noordoost Jutland staat bekend om zijn kleine gezellige kustplaatsjes met levendige havens en kindvriendelijke stranden. Het water van het Kattegat is laag en daardoor kindvriendelijk. De kustlijn bestaat uit witte zandstranden, weilanden en lagunes met een veelvoud aan vogels. Het achterland bestaat uit grote heidegebieden, een glooiend landschap en plantages. Bekijk de leuke oude dorpskerkjes, kastelen, boerderijen en historische gedenktekens.

Nordoestjylland 3 Nordoestjylland 25

Cultuur

Het gebied heeft een rijke historie, breng een bezoekje aan Krudttårnet (de Kruittoren) en waan je in de tijd van Tordenskjold, de Deense zeehelt. Een dagje in de haven bij Hals is ook absoluut de moeite waard: ´s zomers worden hier marktdagen met live-muziek georganiseerd.

Nordoestjylland 45 Nordoestjylland 7

Natuur

De vakantiehuizen in Noordoost-Jutland liggen vlak bij gezellige stadjes, prachtige natuur en mooie stranden met ondiep water en lage golven, die heel geschikt zijn voor kleine kinderen. De vakantiehuisverhuur strekt zich uit over een zeer afwisselend gebied van Bratten ten zuiden van Skagen tot aan de Mariager Fjord in het zuiden. Boek bijv. een eilandvakantie op Laso, waar wij een groot aanbod aan heerlijke vakantiehuizen hebben. Als u echt even helemaal tot rust wilt komen en tegelijkertijd geld wilt besparen, kunt u een lange Spaar-Vakantie boeken. Een Spaar-Vakantie is een aanbieding voor iedereen die graag langere tijd in een vakantiehuis wil zitten. Voor een Spaar-Vakantie moet u minimaal twee weken een vakantiewoning boeken. De eerste week betaalt u de normale prijs en voor alle daaropvolgende weken krijgt u korting. Met een Spaar-Vakantie kunt u tot 28 dagen een vakantiehuis boeken. Dan heeft u volop de tijd om uitstapjes te maken en helemaal tot rust te komen!

Nordoestjylland 9 Nordoestjylland 6

Steden

Proef de gezellige sfeer in de kleine vissersplaatsjes langs de kust van Noordoost Jutland. De kustplaatsjes zoemen van activiteit, je vindt hier voor ieder wat wils van jachthavens tot surf- en paardrijlessen. Frederikshaven is ook de basis voor daguitstapjes naar Zweden of het eiland Laso. Bezoek het gezellige plaatsje Saby. Hier vind je oude, goed onderhouden huisjes, met keitjes belegde straatjes en gezellige winkelstraatjes. Ook is er een gezellige haven met jachthaven en een prachtig, kindvriendelijk strand.Hals is een gezellig vakantieplaatsje met veel activiteit langs de waterkant. In het oude centrum van Aalborg vind je galleries, winkels en de beroemde Jomfru Ane Gade, de langste uitgaansstraat van Denemarken met talrijke restaurants, discotheken en caféetjes. Oster Hurup - Deze levendige vakantieplaats heeft een prachtig zandstrand, vele activiteitsmogelijkheden, een rijk nachtleven en een gezellige, moderne vissers- en jachthaven waar van alles te doen is.

Nordoestjylland 13 Nordoestjylland 37

Activiteiten

Het hele gebied langs de kust is geschikt voor wateractiviteiten. Zwemmen, windsurfen en andere vormen van watersport kunnen hier beoefend worden. Ook sportvissers kunnen hier terecht, er kan gevist worden direct vanaf het strand, van een zeeboot of in één van de vele beekjes, natuurlijke meertjes of de Put & Take meertjes in het achterland. Noordoost Jutland is ook de plek voor golfliefhebbers. Het gevarieërde achterland is ideaal voor fiets- en wandeltochten door de bossen, vogelreservaten, langs slotten en hereboerderijen.

nordoestjylland-2 nordoestjylland-4

Dagje uit

In Aalborg Zoo kun je maar liefst 800 dieren uit de hele wereld bekijken - www.aalborgzoo.dk. Junglepaden, rotsen, krokodillen en watervallen vind je in het Randers Regnskov - www.randersregnskov.dk. 60 verschillende activiteiten in Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Rold Skov, ten zuiden van Aalborg, is met zijn 8.800 ha. het andergrootste natuurgebied van Denemarken. Je vindt hier een glooiiend natuurlandschap, bosmeertjes, naaldenbos, loofbos, een rijk dierenleven en vele wandelpaden. Het mooie eilandje Laso ligt midden in het Kattegat. Hier heerst een echte eilandenstemming. Vanaf Frederikshaven kun je een dagtochtje naar Laso maken. Bezoek de zoutziederij op Laso, waar ze sinds jaar en dag zout maken - www.sydesalt.dk

Nordoestjylland 23 Nordoestjylland 12