Bestemmingen

Noordwest Jutland

Boek een vakantiehuis in Noordwest-Jutland en geniet van een vakantie vol brede zandstranden, gezellige badplaatsen en prachtige zonsondergangen.

Noordwest Jutland

Van Skagen in het noorden tot Agger in het zuiden vindt u Noordeuropas brede, witte, mooie zandstranden. Langs de kust liggen gezellige vissers- en badplaatsjes, die alles te bieden hebben wat uw hart begeert. Kijk hoe de vissers hun vissersboten op het strand trekken, zoals ze dat al jaren doen. Bij Grenen, het noordelijkste punt van Denemarken, kunt u met één been in twee verschillende zeeën staan. Geniet van de prachtige zonsondergang op het Noordzeestrand.

Nordvestjylland 5 (1) Loenstrup Topimage 10 Klint

Cultuur

Het bijzondere licht maakt het topje van Denemarken tot een geliefde plek voor kunstenaars uit de hele wereld. Op het strand, in de duinen en in de zee, staan oude bunkers gedateerd uit de Tweede Wereldoorlog.

Nordoestjylland 21 Blokhus 6

Natuur

Onze vakantiehuizen in Noord-Jutland liggen vaak midden in de ruige natuur en vlak bij de brede zandstranden van de Noordzee. Huur bijv. een vakantiehuis in de buurt van de populaire, gezellige badplaatsjes Blokhus, Løkken of Lønstrup. U heeft de keus uit vele verschillende vakantiewoningen, en als u een luxe vakantiehuis met zwembad huurt, kunt u in de vakantie genieten van uw eigen zwemparadijs. Of kies voor wat extra luxe en wellness in een vakantiehuis met bubbelbad en sauna. Onze vakantiehuisverhuur in Skagen heeft een groot aanbod aan vakantiehuizen en -appartementen. Overnacht midden in de mooie natuur van Skagen of huur een vakantiehuis of -appartement in het dorp zelf, waar u in de zomer kunt genieten van de gezellige, bruisende straatjes.

Loenstrup 1 Loenstrup 14

Steden

Skagen: Beleef het 600 jaar oude handelsstadje Skagen, met de idyllische gele huisjes, en de gezellige sfeer in de vissers- en jachthaven. In Grenen 'botsen' het Kattegat en het Skagerrak tegenelkaar aan. Blokhus / Lokken / Lonstrup: In deze badplaatsjes, aan de Jutse westkust, kunt u genieten van een zuideuropese stemming. Het barst van de gezellige caféetjes, restaurantjes en winkeltjes, waar van alles, van keramiek tot brood, verkocht wordt. ´s Avonds kun je van het gezellige nachtleven genieten, waar je de keuze hebt uit vele bars en discotheken. Aalborg: Het oude centrum van de stad biedt galerieën en vele winkelmogelijkheden. Er liggen vele restaurants en bars in de langste uitgangsstraat van Denemarken, de legendarische Jomfru Ane Gade. Thorup Strand / Vorupor / Klitmoller: Deze kleine gezellige vissersplaatsjes liggen in het zuidelijke gedeelte van de Jammerbugt. Oude vissersboten worden nog steeds, volgens de traditie, op het land getrokken na het vissen op zee.

skagen Skagen Udsigt Mod Vippefyret

Activiteiten

Het gebied leent zich uitstekend om te surfen, door de hoge windsnelheid en de hoge golven. Bekijk de surfers, met de prachtige gekleurde zeilen, vanaf het strand. De stranden die voorzien zijn van de Europese Blauwe Vlag, kun je -naast zwemmen en zonnebaden- gebruiken voor vliegeren of beachvolleybal. In het achterland, in de luwte van de duinen, kun je fietsen, wandelen in de mooie natuurgebieden of langs 'het Noordzeepad', golfen, paardrijden of vissen. Bezoek een boerderij of bekijk hoe de lokale kunstenaars in hun werkplaatsen en galerieën werken. Voor de muziekliefhebbers worden er in de loop van de zomer vele muziekfestivals georganiseerd.

hvide-sande-familie-paa-strand Nordoestjylland 42

Dagje uit

Faarup Sommerland & Aquapark is een attractiepark waar alle attracties gratis zijn, nadat de toegangsprijs is betaald - www.faarupsommerland.dk. In Aalborg Zoo kun je 800 dieren uit de hele wereld bekijken - www.aalborgzoo.dk. Bekijk hoe het strandzand een 90 meter hoge 'berg' nl. Rubjerg Knude heeft gevormd bij de vuurtoren van Rubjerg Knude, vlakbij Lonstrup. Voor vogelliefhebbers is het reservaat Vejlerne bij de Limfjord, en Bulbjerg, de enige broedplaats in Denemarken, een bezoekje waard. Muziekfestivals (het Liedjesfestival in Skagen, het Nibefestival, het Lokken Concert, het Gron Koncert en de Harmonika (accordeon) træf in Bindslev).

Nordoestjylland 18 Nordoestjylland 8