Bestemmingen

Seeland

Seeland is omgeven door een kustgebied met kilometerslange zandstranden, die tot de schoonste en kindvriendelijkste van Denemarken behoren.

Seeland

Seeland wordt omringd door een enorme kustlijn en kilometerlange zandstranden, die tot de schoonste en meest kindvriendelijke van Europa behoren. Er zijn ook mooie bossen, vogelreservaten en indrukwekkende krijtrotsen die uniek zijn voor Seeland. De afwisselende natuur op Seeland is beslist de moeite waard. De grootste meren en bosgebieden liggen in het noorden van Seeland. Hier vindt u ook de oude, indrukwekkende koninklijke paleizen. Bekijk de indrukwekkende Stevns Klint in het zuiden van Seeland. Het gebied rond het Kattegat en het Isefjord bestaat uit een afwisselend landschap: prachtige stranden, rotsen, het vlakke ontgonnen Lammefjord, en bossen.

Sjaelland 17 Sjaelland 24

Cultuur

Seeland is rijk aan cultuur erfgoed en heeft een interessante geschiedenis. De rijke geschiedenis van Seeland is duizenden jaren oud. Krijg een indruk van hoe het was om een Viking te zijn, of bekijk de historische gebouwen.

Sjaelland 26 Sjaelland 21

Natuur

Onze vakantiehuisverhuur op Seeland biedt vakantiehuizen en -appartementen over het hele eiland. Huur bijv. een vakantiehuis in de buurt van Kopenhagen en ontdek het grote culturele aanbod van de hoofdstad, of boek een vakantiehuis bij de populaire badplaats Gilleleje. Als u een vakantiehuis voor twee personen wilt boeken, kunt u gebruikmaken van onze tweepersoonskorting. U ontvangt dan een mooie korting op het vakantiehuis en geniet met z'n tweetjes van een heerlijke vakantie op Seeland. Als u een vakantiehuis of -appartement met tweepersoonskorting boekt, kunt u allerlei uitstapjes op Seeland maken en uzelf verwennen met wat extra inkopen of een heerlijke maaltijd. Een tweepersoonskorting geldt voor iedereen die met z'n tweetjes een vakantie in een vakantiehuis wil doorbrengen. Als u opeens zin heeft in een ontspannen minivakantie van 3-6 dagen, kunt u gebruikmaken van onze Hier-en-nu-vakantie.

Sjaelland 32 Sjaelland 30

Steden

In de Seelandse plaatsjes kun je prettig winkelen of van het ruime culturele aanbod genieten. Of proef de sfeer in de gezellige havens. Gilleleje ligt in het noorden van Seeland in een prachtige omgeving met bos en strand. In Gilleleje vindt je nog de orginele straatjes van vroeger en mooie gerestaureerde huizen. Hier vindt je ook de grootste vissershaven van Seeland. Holbæk - In deze stad vind je veel historische gebouwen, een rijk cultuuraanbod, een levendige handel, veel recreatieve gebieden en 5 jachthavens. København - Denemarkens hoofdstad is een ware metropool. De stad dateert uit de Middeleeuwen. De oude, met kinderkopjes bestraatte straatjes zorgen voor een gezellige sfeer. Het cultuuraanbod bestaat uit galleries, musea, muziek en theater. De langste winkelstraat van Europa, 'Stroget', slingert zich dwars door de binnenstad met een ruim aanbod aan winkels. Aan de gezellige grachten en pleintjes liggen de gezellige caféetjes en restaurantjes.

Sjaelland 34 Sjaelland 31

Activiteiten

De uitgestrekte kustlijn leent zich uitstekend voor watersport, zoals surfen, zeilen, duiken en zwemmen. Seeland heeft veel golfbanen, en is daarom een oase voor golfspelers. Sportvissers kunnen vissen in de zee, de fjorden, riviertjes en meertjes.

Sjaelland 53 Sjaelland 52

Dagje uit

Sommerland Sjalland is het grootste waterland van Seeland met Amazonas, Go-carts, draaimolens en schieten - www.sommerlandsj.dk. Bonbonland biedt meer dan 70 attracties voor het hele gezin- te land, ter zee en in de lucht - www.bonbonland.dk. TIVOLI is een echte aanrader. Hier kent de fantasie geen grenzen - www.tivoli.dk. Bakken´s werelds beroemdste park met kermisattracties, Pierrot, restaurants, en revues - www.bakken.dk. Louisiana is een museum voor moderne kunst - www.louisiana.dk. Kopenhagen Zoo, dierentuin met de Tropenzoo, de Nachtzoo en de Kinderzoo - www.zoo.dk. Experimentarium is een Natuur & Techniek museum, waar je zelf mag experimenteren - www.experimentarium.dk. In het Tycho Brahe Planetarium waan je je in een andere wereld - www.planetariet.dk. Bezoek het wereldberoemde Deense sprookjesfiguur, De Kleine Zeemeermin, bij de Langelinie.

Sjaelland 51 Sjaelland 44