Bestemmingen

West Jutland

Vind alles wat je hartje begeert in een vakantiehuis aan de westkust van Jutland.

West Jutland

De westkust is bruisend, ruig en tegelijkertijd verfrissend. Zo ver het oog reikt, zijn er lange, brede zandstranden met duinen. Geniet van de mooiste zonsondergang van Denemarken vanaf het strand in West Jutland. Bent u op zoek naar wat rustiger water, en wilt u van de natuur genieten, dan is het schiereiland Skallingen een must. Skallingen is ook een favoriete plek van zeehonden. Of bezoek het vogelreservaat 'Tipperne' bij Ringkobing Fjord. Elk voor- en najaar verzamelen miljoenen trekvogels zich hier op weg naar het noorden of het zuiden. Op het westelijkste puntje van Denemarken ligt 'Blaavandshuk Fyr'. Deze vuurtoren wordt omringd door oude betonnen bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

jyllandsvestkyst-solnedgang Jyllands Vestkyst 14

Cultuur

West Jutland is rijk aan cultuur. Overal liggen kerken, boerderijen, gezellige oude havendorpjes en handelsplaatsjes. Venø kirke, is het kleinste kerkje van Denemarken, en de vele musea schetsen de geschiedenis over de Prehistorie, de Vikingentijd en het harde leven langs de Westkust door de jaren heen. Bij Blaavand zijn resten van betonnen bunkers de stille getuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Jyllands Vestkyst 5 Jyllands Vestkyst 30

Natuur

Onze vakantiehuisverhuur aan de westkust van Jutland biedt allerlei vakantiehuizen midden in de prachtige natuur en vlak bij gezellige badplaatsjes. Huur bijv. een vakantiehuis met een zwembad, zodat u niet afhankelijk bent van het weer en elk moment een verfrissende duik kunt nemen. Vakantiehuizen met een zwembad bieden vaak plaats tot 10 personen en zijn dus ideaal voor een vakantie met vrienden of familie. In een vakantiehuis met een zwembad kan het hele gezin aan beweging doen en zullen de kinderen zich urenlang vermaken. Als u graag over een zwembad en een zwemparadijs wilt beschikken, huur dan een vakantieappartement op Romo in de vakantieparken Feriecenteret RIM en Enjoy Resorts Romo. Een vakantieappartement is dieaal voor gezinnen met kinderen. U heeft toegang tot gemeenschappelijke faciliteiten waar u gezellig tijd met elkaar kunt doorbrengen. Er zijn speelplaatsen en overdekte speelruimtes, zodat de kinderen zich nooit hoeven te vervelen. De vakantieappartementen zijn ook ideaal voor golfliefhebbers omdat ze op loopafstand liggen van de golfbaan op Romo. Als u voor een lange Spaar-Vakantie aan de westkust van Jutland kiest, bent u voordeliger uit. Met een Spaar-Vakantie betaalt u alleen voor de eerste week de volle prijs en krijgt u korting op alle daaropvolgende weken. Zo kunt u echt helemaal tot rust komen en van uw vakantie in een vakantiehuis genieten!

Jyllands Vestkyst 39 Jyllands Vestkyst 55

Steden

Holstebro - Het handelscentrum van West-Jutland, waar een gezellige ontspannen Deense sfeer heerst met een internationaal tintje. In de autovrije binnenstad liggen spannende winkels met een ruim aanbod. Bovendien is er op cultureel gebied ook van alles en nog wat te beleven. Ringkobing - Deze prachtige oude handelsstad met de huisjes met rode daken en oude met kinderkopjes belegde straatjes, dateert uit 1400. Hvide Sande - Een echt Westjuts vissersplaatsje, met een heuse visveiling speciaal voor toeristen. Je vindt hier musea, een vissershaven, goede inkoopsmogelijkheden en diverse eetgelegenheden. Henne / Blaavand - Sfeervolle en levendige vakantieplaatsjes waar van alles te doen is, hier liggen ook gezellige restaurantjes, caféetjes en bars. Esbjerg - wordt ook wel de hoofdstad van West-Jutland genoemd. Er is veel bedrijvigheid en de stad biedt een ruim cultuuraanbod. Ook zijn er gezellige restaurants, caféetjes, musea en een bruisende haven.

Jyllands Vestkyst 10 Jyllands Vestkyst 15

Activiteiten

West Jutland is een paradijs voor watersporters. Hier kun je surfen op de hoge golven van de Noordzee, of je kunt een beginnercursus volgen bij één van de vele surfscholen aan het Ringkobing Fjord. Sportvissers kunnen vissen vanaf de pier, het strand, op zee aan boord van een viskoeter of in het binnenland waar natuurlijke meertjes, riviertjes en Put & Take vismeertjes liggen. De brede stranden zijn ideaal voor alle vormen van strandsport, zoals jeu-de-boules, paardrijden, wandelen, vliegeren, beachvolley, en zwemmen. In West Jutland vind je ook veel golfbanen. Het achterland bestaat uit prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

hvide-sande-familie-paa-strand Blaavand 7

Dagje uit

LEGOLAND bestaat uit 44,2 miljoen Legosteentjes - www.legoland.dk. Ga op safari in Givskud Zoo - www.givskudzoo.dk. Bekijk hoe de vikingen leefden in Ribe Vikingecenter - www.ribevikingecenter.dk. Bestudeer het dierenleven van de Waddenzee in het Visserij- en Zeevaartsmuseum in Esbjerg - www.fimus.dk. Het beschermde natuurgebied 'Tipperne', aan de Ringkobing Fjord, is een verzamelplaats voor vogels. Blaabjerg Plantage bij Houstrup is een groot beschermd natuurgebied met duinen, meertjes, heide en bos. Fano is een attractie op zich door de idyllische straatjes met karakteristieke rietbedekte huisjes, de mooie natuur en het unieke strand.

Blaavand 28 Blaavand 37