40 jaar Sol og Strand

Een vakantiehuis in de duinen van Lyngså, ten zuiden van Sæby, groeide uit tot het bedrijf Sol og Strand Feriehusudlejning A/S. Vandaag de dag hebben we 21 lokale kantoren die samen zorgen voor de verhuur van 6500 vakantiehuizen. Dit scenario hadden Margit en Kjeld Andersen zich in hun wildste dromen niet voorgesteld, toen ze hun eigen vakantiehuis verhuurden tijdens hun huwelijksreis naar Lapland.

Op hun huwelijksreis dacht Kjeld veel na over hoe je mensen van heinde en verre zou kunnen vinden die graag vakantie willen vieren in Deense vakantiehuizen, die het grootste deel van het jaar leeg staan. Op de een of andere manier moesten die gasten en vakantiehuizen elkaar toch kunnen vinden... zou hij daar misschien bij kunnen helpen?

In 1979 richtte het echtpaar een klein bedrijf op in de verhuur van vakantiehuizen, en de rest is geschiedenis. Tegenwoordig is Sol og Strand Feriehusudlejning A/S een van de grootste verhuurkantoren voor vakantiehuizen in Denemarken.

Vandaag de dag krijgen vakantiegasten van over de hele wereld naast een vakantiehuis ook nieuws over het vakantieland en informatie over de omgeving en attracties in de buurt. Daarnaast is er de mogelijkheid om toegangstickets te kopen en kunnen vakantiegasten reviews lezen van andere gasten in onze vakantiehuizen.

”Fonds Sol og Strand van Margit en Kjeld”

Het echtpaar Margit en Kjeld Andersen viert in 2019 het 40-jarig jubileum van Sol og Strand Feriehusudlejning A/S - door het echtpaar zelf zonder aarzeling hun ‘derde kind’ genoemd. Vanwege de vurige wens dat hun levenswerk blijft bestaan en in Deense handen blijft, heeft het echtpaar besloten om de meerderheid van hun aandelen onder te brengen in het Fonds Sol og Strand van Margit en Kjeld. Vanuit altruïstisch oogpunt wil het echtpaar met het fonds humanitaire organisaties en lokale activiteiten steunen.

Lees meer over de intenties van Margit en Kjeld Andersen met het fonds, dat zonder uitzondering een lichtend voorbeeld wil zijn voor huiseigenaren, vakantiegasten en werknemers.

Lees meer over het Fonds Sol og Strand van Margit en Kjeld