De geschiedenis

De beste vakantiebelevenissen in Denemarken: het begon allemaal met een huwelijk in een vakantiehuisje...

In de jaren '70 stonden er heel wat vakantiewoningen in het mooie Deense vakantieland leeg; en er waren veel mensen die ze wat graag wilden huren maar niet wisten waar ze moesten gaan zoeken.

Toen het Noord-Jutse echtpaar Kjeld en Margit Andersen hun huwelijk in 1975 vierden, werd het feest gehouden in hun gezellige vakantiehuis, dat op zijn beurt verhuurd werd toen het echtpaar op huwelijksreis vertrok.

Hulp om elkaar te vinden

Tijdens de huwelijksreis dacht Kjeld na over hoe men nu eigenlijk op zoek kon gaan naar die mensen die graag vakantie wilden houden in Deense zomerhuisjes. Op de één of andere manier moesten de vakantiewoningen en gasten mekaar toch kunnen vinden en misschien kon hij een handje toesteken?

Sol og Strand ontstaat

Terug thuis na hun huwelijksreis, startte het echtpaar een kleine verhuurfirma op in een schuur in Noord-Jutland. De zaak groeide uit en in 1992 verhuisden ze naar de nieuwe lokalen in Blokhus. De bemiddeling van vakantiehuizen gebeurde nog steeds door middel van gedrukte catalogi in verscheidene talen, maar de boodschap werd niet zo ver de wereld uitgestuurd als Kjeld dat wel had gewild.

De oplossing is gevonden

In 1998 gebeurde de grote verandering:de vakantiehuizen van Sol og Strand kwamen op het internet. Nu kon Kjeld aan personen over de hele wereld zomerhuisjes in Denemarken verhuren. Met een website in 6 talen konden de gasten uit de 6000 Deense vakantiewoningen nu gemakkelijk het huis van hun dromen vinden.


Gasten krijgen meer dan een vakantiehuis

Vakantiegasten uit alle landen kunnen niet alleen vakantiewoningen huren; ze kunnen nu ook nieuws over het vakantieland, informatie over de vakantiegebieden en nabijliggende attracties verkrijgen, toeganskaartjes kopen en meer lezen over de belevenissen van andere vakantiegasten in de vakantiehuizen.

En zo werd het kleine vakantiehuisverhuurbureau één van de beste bemiddelaars van vakantiebelevenissen in Denemarken.

Vakantie met een groot hart

Wie zijn vakantiehuis via Sol og Strand huurt of verhuurt, maakt indirect het verschil voor een ander.

Sol og Strand is eigendom van ‘Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld’ (Fonds Sol og Strand van Margit en Kjeld). Dit fonds werd in 2019 opgericht door Margit en Kjeld Andersen. Het fonds is deels voortgekomen uit de circulaire gedachte dat steun moet worden geboden waar dat nodig is, en deels uit de vurige wens om Sol og Strand als Deens bedrijf in stand te houden - ook in de toekomst.

Het doel van het fonds - naast het verzekeren van een blijvende positieve ontwikkeling van Sol og Strand - is het verdelen van geld onder goede doelen en lokale initiatieven.

De intentie is dat zowel vakantiegasten, medewerkers als eigenaren van vakantiehuizen het gevoel hebben dat ze bij Sol og Strand onderdeel uitmaken van een “vakantie met een groot hart".