Oud en nieuw in een vakantiehuis in Denemarken

Boek een vakantie in een vakantiehuis in Denemarken en kom pas volgend jaar terug! Ja, u leest het goed - vier oud en nieuw in een vakantiehuis in Denemarken!

Oud en nieuw in een vakantiehuis in Denemarken
Nieuw in een vakantiehuis

U kunt een huis kiezen dat aan al uw wensen en behoeftes voldoet. We hebben kleine vakantiehuizen die ideaal zijn voor een rustig en gezellig oudejaarsavondje voor twee, maar ook royale vakantiehuizen die alle ruimte bieden aan een groot feest. We beschikken daarnaast over vakantiehuizen met een zwembad, zodat u van het oudejaarsfeest een poolparty kunt maken. Bekijk onze vakantiehuizen met zwembad hier.

Oudejaarsavond voor twee

U kunt besluiten oudejaarsavond gezellig met z'n tweetjes door te brengen, om te genieten van elkaar, de rust en de mooie omgeving. Ga samen lekker uitgebreid koken en geniet daarna van een heerlijke maaltijd - u heeft immers tot het eind van het jaar de tijd. Als het middernacht is, kunt u met elkaar proosten op het begin van het nieuwe jaar. De volgende ochtend kunt u lekker lang over het ontbijt doen, voordat u een frisse wandeling gaat maken in de omringende natuur. Het strand, de duinen en de heidevelden zijn zo heerlijk verlaten op 1 januari.

Champagne og appelsiner på en træstub i sneen

Oud en nieuw met familie of vrienden - of met allebei

Als u besloten heeft een feest te organiseren, is een vakantiehuis de ideale oplossing. Niemand hoeft naar huis te rijden en niemand hoeft op een oncomfortabele bank te liggen, want in het vakantiehuis zijn immers slaapplaatsen genoeg voor iedereen. Ook zijn er voldoende zitplaatsen, bestek en servies. Misschien bent u met twee of meer gezinnen afgereisd. De kinderen kunnen dan heerlijk met elkaar spelen, en als ze eenmaal in bed liggen, kunt u genieten van het gezelschap van de andere volwassenen.
In veel vakantieparken is het verboden om met oud en nieuw vuurwerk af te steken. Het brandgevaar is extra groot omdat er veel huizen met rieten daken staan en omdat het er vaak heel droog is in de winter.

Daarom is een oudejaarsavond in een vakantiehuis vaak wat stiller, tenzij u een plek kiest waar het is toegestaan om vuurwerk af te steken. De rustige omgeving is natuurlijk wel heel geschikt voor kleine kinderen en honden, zonder plotselinge harde geluiden waar ze van kunnen schrikken. Als u een hond heeft die altijd heel bang is met oud en nieuw, dan adviseren wij u deze mee te nemen naar een vakantiehuis. U hoeft uw hond dan geen rustgevende medicijnen te geven en als bonus kunt u met het HELE gezin genieten van een heerlijke vakantie in een vakantiehuis in Denemarken.

Kvinde holder stjernekaster

Oud en nieuw in Denemarken

In Denemarken is oudejaarsavond zo'n beetje het feest van het jaar, waarbij iedereen reikhalzend uitkijkt naar het nieuwe jaar. Voor de meeste Denen begint oudejaarsavond pas echt met de oudejaarstoespraak van de Deense koningin. Velen sluiten weddenschappen af wat ze dit jaar in haar toespraak zal zeggen. Daarna gaat iedereen aan tafel om te genieten van het traditionele, Deense oudejaarsmenu, dat bestaat uit kabeljauw met mosterdsaus. In Jutland wordt ook veel gebraden varkensvlees met aardappelen en gestoofde boerenkool gegeten. Denen van een jongere generatie hechten minder aan deze oudejaarstradities en koken gewoon waar zij en hun gasten zin in hebben. Tijdens de maaltijd hebben veel Denen leuke hoedjes op en sommigen dossen zich helemaal uit met een baard en een bril en dergelijke. Er wordt lang over de maaltijd gedaan en tussen de verschillende gangen door worden spelletjes gespeeld.

Na het eten kijkt bijna iedereen op tv naar de komische film "Dinner for one", voor de meeste Denen een absolute must. Deze korte film wordt om kwart voor twaalf uitgezonden en is elk jaar weer even leuk als het jaar daarvoor. Daarna verschijnt de klok op het stadhuis van Kopenhagen in beeld totdat deze eindelijk twaalf uur slaat. Bij de eerste slag van de klok is het nieuwe jaar begonnen. Dan wordt er geproost met champagne en vaak amandelgebak gegeten. Veel Denen vinden dat je het nieuwe jaar in moet springen, dus gaan ze op een stoel staan om er klokslag twaalf uur vanaf te springen. Anderen menen dat het geluk brengt om een gele onderbroek aan te hebben, en weer anderen combineren dit allemaal omdat ze denken dat dit dan extra veel geluk zal brengen.

Wij van Sol og Strand wensen u en uw familie een heel gelukkig nieuwjaar!

 

Vakantie in Denemarken

Boek nu je vakantiehuis voor 2024

Overweeg je in 2024 een vakantiehuis in Denemarken te boeken? Wacht dan niet te lang! Vakantiehuizen in Denemarken zijn enorm populair. 

Zomervakantie

Zee, strand en zwoele zomeravonden – geniet van het heerlijke Denemarken en de gezelligheid en ontspanning in het vakantiehuis.

Najaarsvakantie

Boek een vakantiehuis in de najaarsvakantie en geniet samen van de gezellige houtkachel, de herfsttinten en de activiteiten in de natuur.

Kerstvakantie

Boek met kerst een vakantie voor de hele familie. Geniet van de houtkachel en een heerlijk kerstmaal. Onze vakantiehuizen zijn groot genoeg.

Nieuwjaarsvakantie

Groot feest of een rustige oudejaarsavond met het gezin? Wat je ook wilt, een nieuwjaarsvakantie in een vakantiehuis is altijd speciaal.

Wintervakantie

Als het koud is, moet je jezelf goed verwennen. Huur een vakantiehuis en geniet van een warm bubbelbad of een goed boek bij de houtkachel.

Meivakantie

Meivakantie in een heerlijk vakantiehuis in Denemarken.

Paasvakantie

Boek een vakantiehuis in de paasvakantie en laat het voorjaar beginnen. Geniet van het paaseieren zoeken, een heerlijke lunch en de natuur.