Met een rolstoel in een vakantiehuis

Boek een heerlijke vakantie met een rolstoel in een particulier vakantiehuis.

Met een rolstoel in een vakantiehuis

Het huren van een vakantiehuis is ideaal voor rolstoelgebruikers. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis kunt u eropuit om de mooie Deense natuur te ontdekken en de interessante bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Sol og Strand beschikt over vakantiehuizen die speciaal geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Onze vakantiehuizen liggen op verschillende bestemmingen, dus u kunt een nieuwe, onbekende plek bezoeken of naar een plek gaan die u al kent. Onze rolstoelgeschikte vakantiehuizen zijn allemaal ingericht om u een fijne en onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Sommerhus

Als u bij ons een particulier vakantiehuis huurt, weet u zeker dat er zowel in als om het huis rekening is gehouden met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Het vakantiehuis is rolstoelvriendelijk ingericht en bevat de nodige hulpmiddelen voor een veilig verblijf, zodat u samen optimaal van uw vakantie kunt genieten. Bij de inrichting van een particulier, rolstoelvriendelijk vakantiehuis is op een groot aantal punten rekening gehouden met de rolstoelgebruiker. Bij elk rolstoelgeschikt vakantiehuis vindt u onder het menu-item rolstoelgeschikt een lijst met gedetailleerde informatie over de toegankelijkheid van het betreffende vakantiehuis en een puntsgewijze weergave van de inrichting. Het is fijn om te weten dat het vakantiehuis is afgestemd op uw bezoek en dat u een ontspannen vakantie tegemoet gaat waarin u samen allerlei leuke dingen kunt ondernemen.

Bij een rolstoelvriendelijk vakantiehuis is onder andere aandacht besteed aan de bestrating en de toegang tot het vakantiehuis, zodat het gemakkelijk te bereiken is. Daarnaast zijn alle deur- en gangbreedtes aangepast, zodat u zich eenvoudig in het hele vakantiehuis kunt voortbewegen. In het overzicht staan ook de afmetingen van de manoeuvreerruimtes in het vakantiehuis vermeld, waaronder uiteraard ook de badkamer. Ook de afmetingen van het toilet en de douchefaciliteiten in de badkamer worden gespecificeerd, zodat u thuis al de toegankelijkheid voor uw rolstoel in het vakantiehuis kunt controleren. Als u een vakantiehuis boekt, verdient het aanbeveling om in het opmerkingenveld te vermelden dat u met een rolstoel komt. Zo kunnen wij garanderen dat u bij aanvang van uw vakantie de beschikking heeft over eventuele hulpmiddelen in het vakantiehuis.

Vakantie met een rolstoel in een particulier vakantiehuis

Tijdens uw verblijf in een particulier vakantiehuis is het gezellig om samen de omgeving te verkennen. U kunt nabijgelegen steden bezoeken en leuke winkels bekijken. Misschien heeft u zin om uit eten te gaan in een goed restaurant. In de verschillende steden vindt u allerlei restaurants en cafés met een uitgebreid aanbod aan heerlijke gerechten. Als u op vakantie bent in een kustplaats en dol bent op vis, is het geweldig om interessante visgerechten uit te proberen. Geniet bij mooi weer van uw maaltijd op het terras, en kijk ondertussen naar alles wat er om u heen gebeurt.

Kørestolsbruger på sti

Leuke attracties

Tijdens uw verblijf in een particulier vakantiehuis kunt u in en rond het vakantiehuis volop genieten, maar u kunt ook uitstapjes maken naar leuke attracties in de omgeving. Op de website God Adgang kunt u zien welke attracties en bezienswaardigheden rolstoelvriendelijk zijn. Laat u inspireren tot nieuwe en leuke avonturen in de directe omgeving, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over de toegankelijkheid. U kunt o.a. dierentuinen, pretparken, musea, speelplaatsen, winkelcentra en natuurattracties bezoeken. Er zijn leuke activiteiten en attracties voor iedereen, zodat u veel plezier kunt beleven tijdens uw verblijf in een particulier vakantiehuis.

Kørestolsbruger på sti

Als u van kunst en kunstnijverheid houdt, is er overal in het land iets bijzonders te zien. Bezoek mooie kunstmusea en bekijk interessante installaties en tentoonstellingen. Naast de vaste collecties presenteren de kunstmusea vaak ook leuke wisselende exposities, waar u wellicht nieuwe artistieke indrukken kunt opdoen. Op veel plaatsen in het land vindt u werkplaatsen en galerieën waar ambachtslui hun unieke kunstobjecten presenteren en verkopen. In sommige ambachtelijke werkplaatsen kunt u zien hoe de kunstenaars aan het werk zijn. Misschien bent u wel zo onder de indruk van al die prachtige kunstnijverheid dat u per se iets wilt kopen om mee naar huis te nemen als aandenken aan uw heerlijke vakantie in een particulier vakantiehuis.

Het is erg leuk om uitstapjes te maken in de omgeving van uw vakantiehuis, en als u na een dag vol indrukken weer thuis bent, kunt u heerlijk ontspannen in de woonkamer of op het terras van uw vakantiehuis. Dan kunt u alvast weer plannetjes maken voor de volgende dag, of misschien heeft u thuis al bedacht wat u tijdens uw vakantie allemaal wilt doen. U kunt een vakantie samenstellen met allerlei activiteiten of de voorkeur geven aan ontspanning in en rond het vakantiehuis.

Genieten in de natuur

Het is heerlijk om samen te genieten in de natuur en veel plaatsen zijn rolstoeltoegankelijk. Op de website van Naturstyrelsen (het Deense Bos- en Natuurbeheer) kunt u de toegankelijkheid van de natuurgebieden in de omgeving van uw vakantiehuis bekijken. In de bossen en parken zijn vaak paden aangelegd, zodat u zich probleemloos kunt voortbewegen in het prachtige groen. Op warme dagen is het heerlijk om de koelte van deze groene oases op te zoeken, en in elk seizoen is er wat te zien en te beleven, vooral op het gebied van de flora en de fauna.

Op het strand kunt u genieten van de zee en het mooie, witte zand. Veel stranden met een Blauwe Vlag bieden uitstekende gehandicaptenvoorzieningen in de vorm van parkeermogelijkheden, een gehandicaptentoilet en een pad naar het strand. Geniet van het heerlijke zeebriesje en de prachtige strandomgeving. Het strand is in alle jaargetijden een bezoek waard, als u zich er maar op kleedt. De indrukwekkende zee en het strand bieden vermaak voor het hele gezin. U kunt er zwemmen, mooie zandkastelen bouwen en samen op zoek gaan naar bijzondere schelpen en stenen. Tussen het aangespoelde zeewier, hout en de stenen op het strand kunt u ook barnsteen vinden. Wellicht doet u een mooie vondst! In het winterseizoen heeft u na een storm of een stevige wind grote kans om barnsteen te vinden. Barnsteen is geel of oranjerood, is lichter dan steen en maakt een wat holler geluid als u er zachtjes mee tegen uw tanden tikt. Als het waait aan zee, zijn de omstandigheden ideaal om te vliegeren op het strand. Kijk hoe de kleurrijke vlieger danst aan de hemel. Als u zin heeft, kunt u proberen zelf een vlieger te maken in uw vakantiehuis, en anders vindt u in de winkels een groot aanbod aan fantasierijke en kleurrijke vliegers.

Nørlev Strand

Boek een heerlijke vakantie met een rolstoel in een vakantiehuis. Het vakantiehuis is overal uitstekend toegankelijk voor uw rolstoel, zodat u zich zonder zorgen kunt richten op een heerlijke vakantie samen. Als u eropuit wilt, vindt u overal in Denemarken leuke attracties, interessante bezienswaardigheden en mooie natuur. Dus geniet van een heerlijke vakantie in een particulier, rolstoelgeschikt vakantiehuis.

Vakantiehuizen met speciale faciliteiten

Aan de jachthaven

Vakantiewoningen in een maritieme omgeving met uitzicht op een jachthaven. Boek een jachthavenhuis vlak bij de zee en de stad.

Zwembad

Huur een vakantiehuis met zwembad en geniet van een duik in het warme water, ongeacht het weer. De kinderen zullen het geweldig vinden!

Grote vakantiehuizen voor de hele familie

Gaat de hele familie mee op vakantie of zoek je een verblijf voor meer dan 12 personen? Bekijk het aanbod aan grote vakantiehuizen.

vakantieappartment

Wil je uitzicht op het water of leuke attracties voor de kinderen in de omgeving? In een vakantieappartement is het beide mogelijk.

Activiteitencentrum

Huur een vakantiehuis of -appartement met gratis toegang tot een activiteitencentrum. Geniet van de leuke activiteiten voor het hele gezin.

Luxe vakantiehuizen

Boek een eersteklas vakantie in een luxe vakantiehuis met fraai interieur, luxe details, allerlei apparaten, uitzicht op zee of wellness.

Rolstoelsymbool

Een rolstoel is geen beperking voor een heerlijk verblijf in een vakantiehuis. Zoek het ideale, rolstoeltoegankelijke vakantiehuis.

Hengelsporthuizen

Gaan de hengels en waders standaard mee op vakantie? Huur dan een vakantiehuis voor sportvissers vlak bij de zee, een riviertje of een meer.

Vakantiehuis bij LEGOLAND®

Overnacht vlak bij LEGOLAND® met alle leuke attracties binnen handbereik. Boek een vakantiehuis en krijg 25% korting op de toegangskaartjes.

Vakantiehuis huren

Lees meer over de geschiedenis van de vakantiehuisverhuur, waar je een vakantiehuis kunt huren en welke kortingen je kunt krijgen.