Najaarsvakantie in een vakantiehuis in Denemarken

Een vakantiehuis biedt veel gezelligheid in het najaar, als het buiten langzaam frisser wordt en harder gaat waaien. Steek de houtkachel aan, zet wat kaarsen neer en luister naar de wind die giert om het huis.

Najaarsvakantie in een vakantiehuis in Denemarken

Buiten het seizoen krijgt u ook meer vakantiehuis voor uw geld. De mooie, exclusievere vakantiehuizen kosten vaak maar een derde van de prijs in het hoogseizoen. Bovendien zou je kunnen zeggen dat de faciliteiten van het vakantiehuis meer worden benut als het weer niet bepaald uitnodigt om op het strand te gaan liggen.

Efterår, mor og børn i skov

Prachtige natuur

In het najaar is het misschien wat frisser en onstuimiger weer, maar de schitterende, gouden herfsttinten van het bos en de mooie golven van de zee zijn daarentegen onovertroffen. Kleed u warm aan, maak een lange wandeling en laat uw gedachten wegwaaien met de wind. Maak foto's van de mooie natuur of van uw gezin tegen een achtergrond van prachtige herfstkleuren. Haal allerlei eetbaars uit de natuur, zoals bessen en paddenstoelen, of verzamel dennenappels, stenen en bladeren, waar u in het vakantiehuis al uw creativiteit op los kunt laten. Het najaar is ook de beste tijd van het jaar om barnsteen te zoeken. Als de wind aanlandig is geweest, heeft u de meeste kans om wat te vinden, dus kijk goed rond als u een wandeling maakt op het strand.

Actieve vakantie

In het najaar kunt u ook allerlei leuke activiteiten ondernemen in de natuur. Maak een mooie wandel-, fiets of mountainbiketocht in het bos of benut de stevige wind aan de kust om te vliegeren. Als het weer niet uitnodigt tot activiteiten buitenshuis, kunt u bijvoorbeeld ook kijken hoe snoepjes worden gemaakt, bowlen met het hele gezin of elkaar uitdagen op de gokartbaan. Er zijn ook veel interessante musea, activiteitencentra en aquaria, waar u voornamelijk binnenshuis bent.

Efterår familie cykeltur


Winkelen

Buiten het seizoen is het minder druk in de steden aan de kust. In het najaar vindt u er vaak mooie aanbiedingen van goede merkartikelen. In de kuststeden vindt u ook andere artikelen dan in de grotere steden. Sluit uw dagje winkelen af met een bezoekje aan een café, neem iets lekkers mee naar het vakantiehuis en geniet van uw nieuwe aanwinsten.

Kunst en cultuur

In de omgeving van de vakantiehuizen is veel kunst te vinden. Veel kunstenaars hebben een atelier of werkplaats in deze gebieden. Buiten het seizoen is het niet zo druk, dus kunt u makkelijker in contact komen met de kunstenaars en wat uitgebreider praten over hun kunstwerken, de productie ervan en de gedachte erachter. Het is altijd interessant om een kunstenaar te horen vertellen over de creatieve totstandkoming van een kunstwerk.

Efterår, æbler

Gezellig stadsleven

Als u de dichtstbijzijnde grote stad bezoekt, kunt u optimaal profiteren van de start van het nieuwe concert- en theaterseizoen. Geniet met volle teugen van het culturele aanbod of van de vele andere mogelijkheden van de grote stad. Als het weer niet uitnodigt tot activiteiten buitenshuis, kunt u altijd een bioscoop, café, restaurant of winkelcentrum bezoeken.

Vakantie in Denemarken

Boek nu je vakantiehuis voor 2024

Overweeg je in 2024 een vakantiehuis in Denemarken te boeken? Wacht dan niet te lang! Vakantiehuizen in Denemarken zijn enorm populair. 

Zomervakantie

Zee, strand en zwoele zomeravonden – geniet van het heerlijke Denemarken en de gezelligheid en ontspanning in het vakantiehuis.

Najaarsvakantie

Boek een vakantiehuis in de najaarsvakantie en geniet samen van de gezellige houtkachel, de herfsttinten en de activiteiten in de natuur.

Kerstvakantie

Boek met kerst een vakantie voor de hele familie. Geniet van de houtkachel en een heerlijk kerstmaal. Onze vakantiehuizen zijn groot genoeg.

Nieuwjaarsvakantie

Groot feest of een rustige oudejaarsavond met het gezin? Wat je ook wilt, een nieuwjaarsvakantie in een vakantiehuis is altijd speciaal.

Wintervakantie

Als het koud is, moet je jezelf goed verwennen. Huur een vakantiehuis en geniet van een warm bubbelbad of een goed boek bij de houtkachel.

Meivakantie

Meivakantie in een heerlijk vakantiehuis in Denemarken.

Paasvakantie

Boek een vakantiehuis in de paasvakantie en laat het voorjaar beginnen. Geniet van het paaseieren zoeken, een heerlijke lunch en de natuur.