Paasvakantie in een vakantiehuis in Denemarken

Als de eerste prille zonnestralen hun warmte beginnen te verspreiden, kunt u even ontsnappen aan uw dagelijkse beslommeringen en samen met uw gezin genieten van de paasvakantie in een heerlijk en fraai gelegen vakantiehuis. Paasvakantie in een vakantiehuis betekent alle tijd en ruimte voor gezelligheid, een uitgebreide lunch, paaseieren verven en samen de natuur in.

Paasvakantie in een vakantiehuis in Denemarken
Paasvakantie in vakantiehuizen

De natuur met Pasen

De zon begint al wat warmer te worden en de witte en gele narcissen staan prachtig in bloei. De beukenblaadjes in het bos beginnen zich te ontvouwen en overal is de natuur bezig te ontwaken uit haar winterslaap. De paasvakantie nodigt u uit om de natuur in te gaan, zodat u zelf door de frisse lucht en de prille stralen van de zon ook kunt ontwaken uit uw winterslaap en weer nieuwe energie kunt opdoen.

Het is ook het jaargetijde dat "doet wat het wil", dus in de paasvakantie kunt u alles verwachten van frisse kou en misschien wel sneeuw tot zon en warmte, zodat u op het terras van uw vakantiehuis kunt zitten om van het leven te genieten. Meestal is het heerlijk voorjaarsweer. Geniet van een wandeling in het ontluikende bos, of pluk narcissen om de woonkamer van uw vakantiehuis mee op te fleuren. U kunt ook een lange wandeling langs het strand maken, waar u kunt genieten van de golven van de zee en de frisse wind, terwijl u zoekt naar mosselen en barnsteen.


Actieve paasvakantie

Met Pasen kunt u volop gebruikmaken van de natuur. De paaseieren verstopt u natuurlijk ergens buiten. Rond uw vakantiehuis zult u veel geweldige verstopplekjes vinden, waarna u met het hele gezin paaseieren kunt gaan zoeken. En het is ook niet uitgesloten dat de ECHTE paashaas eieren komt brengen naar het vakantiehuis. Het duurt vast niet lang voordat u 's ochtends vroeg of in de loop van de avond bezoek krijgt van een paashaas of paaskonijn op het perceel rond uw vakantiehuis.

De winkels in de gezellige kustplaatsjes openen hun deuren en maken zich op voor een nieuw seizoen. U vindt er veel goede speelgoedwinkels, sportwinkels, gebruikskunst en kunstnijverheid. Daarnaast zijn er allerlei interessante galerieën en ambachtelijke werkplaatsen die u tijdens uw paasvakantie kunt bezoeken. Hier vindt u een overzicht van alle kunst en kunstnijverheid in Denemarken.

Sød lille pige rækker en blomst frem

Als u uw hond meeneemt met Pasen, zal deze uitgelaten blij zijn om samen met u de vakantie door te mogen brengen en te genieten van het voorjaar. Wij bieden een groot aantal vakantiehuizen waar uw hond of honden zeer welkom zijn. Bekijk onze hondvriendelijke vakantiehuizen hier [link til huse med husdyr tilladt].

In de paasvakantie kunt u weer eens een hengel uitgooien om te kijken wat er te vangen valt nadat de winter zijn grip op de viswateren heeft verloren. In de tijd rond Pasen kunt u vooral mooie en lekkere zeeforellen vangen. We hebben een overzicht gemaakt van de vismeren en visparken waar u uw geluk met de hengel kunt beproeven. U vindt het overzicht hier. Daarnaast beschikken we over vakantiehuizen die zeer geschikt zijn voor sportvissers, en die we daarom in een aparte categorie hebben geplaatst. U vindt onze hengelsporthuizen met Pasen hier. Profiteer van het voorjaar en de paasvakantie door de natuur in te trekken voor een spelletje golf. Er is altijd een mooie en interessante golfbaan op rijafstand van uw vakantiehuis. Lees meer over de golfbanen in Denemarken hier. U kunt echter nog op allerlei andere manieren genieten van de natuur tijdens uw paasvakantie in een vakantiehuis. In het bos kunt u heerlijk mountainbiken of op de grond op zoek gaan naar kruiden, zoals het zeer populaire daslook, dat u bijv. kunt gebruiken voor een marinade.


Paasbelevenissen voor het hele gezin

Tijdens uw paasvakantie in een vakantiehuis is het heel gezellig om met het hele gezin een uitstapje te maken en samen allerlei leuke dingen te beleven.

Als u van de zee houdt en graag naar vissen kijkt, adviseren wij een bezoekje aan het Nordsøen Oceanarium, waar u onder andere de grote, vormeloze maar tegelijk heel elegante klompvissen kunt bekijken in "de open zee", en ziet hoe ze gevoerd worden. In het Fiskeri og Søfartsmuseet kunt u het voeren van de zeehonden bijwonen en langs de vele aquaria lopen om de vissen uit de Noordzee bekijken. Tegelijkertijd kunt u van alles te weten komen over de geschiedenis van de visserij. Beide musea beschikken over speelmogelijkheden binnen- en buitenshuis voor de kinderen.

Als u in uw paasvakantie liever aandacht besteedt aan landdieren, kunt u een bezoek brengen aan de Aalborg Zoo. Hier ziet u de grote olifanten, ijsberen en tijgers, en kunt u genieten van de struisvogels, giraffes en antilopes, die naast elkaar leven op de savanne. In het Ree Park kunt u op safari om de neushoorns, giraffes en vele andere dieren van dichtbij te bekijken. Hier ziet u ook jachtluipaarden, en tijdens het voeren zult u merken hoe hard deze majestueuze dieren kunnen lopen. In de Odense Zoo kunt u de mooie en vriendelijke zeekoeien zien, langs indrukwekkende vogels lopen en de grote koningspinguïns bekijken in de tentoonstelling over Antartica. In de Givskud Zoo mag u zelf tussen de dieren rijden om ze van dichtbij te bekijken. Het absolute hoogtepunt is wanneer u door de extra beveiligde poort rijdt naar het gebied waar de leeuwen vrij rondlopen - uw hartslag gaat meteen iets omhoog en u krijgt geheid klamme handjes! In de tropische dierentuin Randers Regnskov kunt u zich eveneens onder de los rondlopende dieren begeven, en ook hier zult u extra spannende momenten beleven als u de Doodshoofdgrot in durft te gaan.

Smuk panoramaudsigt fra terrassen ved sommerhuset reg.nr. 93-3401

Als u tijdens uw paasvakantie meer te weten wilt komen over de geschiedenis, kunt u terecht bij het interessante openluchtmuseum Hjerl Hede, dat laat zien hoe men vroeger leefde op het platteland. In Den Gamle By, een ander openluchtmuseum, kunt u ontdekken hoe het leven in de stad er vroeger uitzag. In beide musea wordt het verleden weer tot leven gewekt en krijgt u echt het gevoel dat u een reis terug in de tijd heeft gemaakt. In het Vikingeskibsmuseet voert de reis nog verder terug in de tijd. Hier kunt u maar liefst vijf authentieke Vikingschepen bekijken en mogen de kinderen proberen om runen te schrijven. Of ontdek de geschiedenis van de arbeiders in het Arbejdersmuseet, waar de kinderen ervaren hoe het was om in 1930 een arbeiderskind te zijn. Een ander geweldig museum voor kinderen is het Post & Tele Museum met het speelland "In de postzegel". Hier is de entree bovendien gratis!

Als u meer van attracties en speeltoestellen houdt, zult u veel plezier beleven in Tivoli in Kopenhagen of Tivoli Friheden in Århus. Beide pretparken hebben leuke en wilde attracties, gezellige eetgelegenheden en recreatiegebieden. In Danfoss Universe kunt u rijden op een Segway, met water spelen in waterworks, interessante shows zien en nog veel meer. Als u als ouders graag tot rust wilt komen tijdens de paasvakantie, terwijl uw kinderen graag willen rondklauteren, kunt u altijd een bezoek brengen aan een speelhal, die meestal in de wat grotere steden te vinden zijn. Hier zullen de kinderen zich uitstekend vermaken, terwijl de ouders lekker kunnen wegzakken op een comfortabele bank met een kop koffie bij de hand.

Paasvakantie - gezelligheid binnen en buiten

De paasvakantie is in de eerste plaats bedoeld om gezellig tijd met elkaar door te brengen, lekker te ontspannen en samen van het voorjaar te genieten. Als u uw paasvakantie doorbrengt in een heerlijk vakantiehuis, zult u zich op allerlei manieren buitenshuis vermaken maar ook genieten van de faciliteiten binnenshuis.

Pasen is ook een tijd van tradities. Vooral eieren verven is een leuke en gezellige bezigheid tijdens de paasvakantie. Een traditie in Denemarken is het versturen van een anoniem briefje met het eerste sneeuwklokje erin. Het wordt nog moeilijker om de afzender te raden als het stempel op de postzegel niet afkomstig is uit uw eigen woonomgeving maar uit het gebied waar u uw paasvakantie doorbrengt. Als het buiten fris is, kunt u lekker binnen knutselen met papier of eieren versieren met mooie steentjes. Maar als het buiten warm is, kunt u uw creatieve bezigheden op het terras van het vakantiehuis voortzetten. Dit is een leuke en gezellige activiteit voor het hele gezin en een bijzondere manier om tijd met elkaar door te brengen. U moet natuurlijk ook niet vergeten het vakantiehuis in paasstijl te versieren. Met kuikentjes, konijnen en hazen, narcissen en natuurlijk uw zelf beschilderde eieren zal uw vakantiehuis een en al gezelligheid en Pasen uitstralen.

Lille og meget koncentreret dreng maler påskeæg

Met Pasen is het ook belangrijk om samen lekker te eten. Denemarken kent een aantal traditionele paasgerechten, zoals paaslam met munt en ei in allerlei variaties. Maar het is natuurlijk ook het seizoen van de asperges, die heerlijk smaken met een beetje luchtgedroogde ham en hollandaisesaus. Of probeer wat lompviskuit, die zich uitstekend laat combineren met blini's, rode ui en crème fraîche. Uw kinderen zullen het heel leuk vinden om in de keuken mee te mogen helpen. Daar heeft u namelijk ook alle tijd voor in de paasvakantie, zonder de hectiek van het gewone dagelijks leven. Samen met de kinderen iets bakken is ook altijd een groot succes. Ze zullen het geweldig vinden om kleine broodjes met een ei erin te bakken - die u ook op een creatieve manier kunt gebruiken voor de tafelschikking, als u in uw paasvakantie een paaslunch organiseert voor vrienden of familie. Schrijf de namen op de eieren en zet ze met het broodje op de servetten op de fraai gedekte tafel - en u bent helemaal klaar voor een gezellig samenzijn met Pasen. U kunt ook het paasbier van de plaatselijke brouwerij proeven. Lees meer over de culinaire belevenissen in Denemarken hier.

Vakantie in Denemarken

Boek nu je vakantiehuis voor 2024

Overweeg je in 2024 een vakantiehuis in Denemarken te boeken? Wacht dan niet te lang! Vakantiehuizen in Denemarken zijn enorm populair. 

Zomervakantie

Zee, strand en zwoele zomeravonden – geniet van het heerlijke Denemarken en de gezelligheid en ontspanning in het vakantiehuis.

Najaarsvakantie

Boek een vakantiehuis in de najaarsvakantie en geniet samen van de gezellige houtkachel, de herfsttinten en de activiteiten in de natuur.

Kerstvakantie

Boek met kerst een vakantie voor de hele familie. Geniet van de houtkachel en een heerlijk kerstmaal. Onze vakantiehuizen zijn groot genoeg.

Nieuwjaarsvakantie

Groot feest of een rustige oudejaarsavond met het gezin? Wat je ook wilt, een nieuwjaarsvakantie in een vakantiehuis is altijd speciaal.

Wintervakantie

Als het koud is, moet je jezelf goed verwennen. Huur een vakantiehuis en geniet van een warm bubbelbad of een goed boek bij de houtkachel.

Meivakantie

Meivakantie in een heerlijk vakantiehuis in Denemarken.

Paasvakantie

Boek een vakantiehuis in de paasvakantie en laat het voorjaar beginnen. Geniet van het paaseieren zoeken, een heerlijke lunch en de natuur.