Vakantiehuisverhuur in Denemarken

De verhuur van vakantiehuizen heeft een enorme vlucht genomen en is een van de meest populaire vakantievormen van Denemarken geworden.

Vakantiehuisverhuur in Denemarken
Toon alle vakantiehuizen in Denemarken

Veel Denen associëren een vakantiehuis met de warme zomerdagen uit hun jeugd, toen ze de vakanties doorbrachten in het knusse huis van opa en oma aan zee. De volwassenen zaten gezellig bij elkaar, kwamen tot rust en hadden tijd om met de kinderen te spelen. De kinderen hoefden niet naar school en genoten met volle teugen van de vrijheid in de natuur. Op het terras van het vakantiehuis werd geluncht, gekletst en bier gedronken. Daarna kwam oma met een schaal vol bessenpudding met slagroom. Voor de Denen is de vakantie onlosmakelijk verbonden met een vakantiehuis, waar de familie centraal staat. Een verblijf in een vakantiehuis blijft de ideale mogelijkheid om even te ontsnappen aan de stress en drukte van het dagelijks leven.

Familie ved sommerhus

Vakantiehuisverhuur wint terrein in Denemarken

In de jaren 50 groeit de Deense economie en heeft de middenklasse meer geld tot zijn beschikking. Er worden vakantiehuizen gebouwd waar het hele gezin een weekend buiten de stad in kan doorbrengen. In de jaren 60 komen er steeds meer vakantiehuizen bij, en dat gaat nog de hele jaren 70 zo door. Het zijn vaak standaardhuizen die door bouwbedrijven worden neergezet, en omdat de middenklasse gewend is aan kleine appartementen in de stad, wordt niet veel nadruk gelegd op comfort maar worden kleine, functionele huizen gebouwd. Het vakantiehuis zelf is niet zo belangrijk, het gaat in de eerste plaats om een toevluchtsoord buiten de stad, waar men kan genieten van de natuur, de zee en de frisse lucht.

In de jaren 70 hebben veel Denen nog te weinig geld of geen behoefte om een vakantiehuis te bezitten, maar willen ze wel graag kunnen genieten van een vakantie in een vakantiehuis in Denemarken. Tegelijkertijd staan veel vakantiehuizen leeg omdat hun eigenaren niet altijd in de gelegenheid zijn om er tijd door te brengen. Het idee van vakantiehuisverhuur ontstaat, en plotseling kan iedereen die geen eigen vakantiehuis heeft een vakantie in een vakantiehuis doorbrengen, en staan de vakantiehuizen niet langer leeg. De verhuur van vakantiehuizen blijkt een concept met een gouden toekomst.

Pige ved hav

Van eenvoudig vakantiehuis tot luxe vakantie

In de jaren 70 ontstaan de eerste verhuurkantoren voor vakantiehuizen, en in de jaren 80 komen er nog meer bij. Door de vakantiehuisverhuur is het plotseling eenvoudig geworden om een vakantiehuis te huren en te genieten van een vakantie aan de Deense kust. Dankzij de verhuur kunnen de eigenaren ook weer meer geld investeren in hun vakantiehuizen, zodat deze aantrekkelijker worden om te huren. Het niveau van de vakantiehuizen wordt daarmee geleidelijk aan steeds beter, wat bevorderlijk is voor de verhuur. In de jaren 80 ontstaat een nieuwe, succesvolle trend op het gebied van vakantiehuizen. Het is een kleine sensatie als de eerste vakantiehuizen met inpandig zwembad worden gebouwd. Veel vakantiehuizen beschikken ook over een bubbelbad en sauna. Zowel de eigenaren als de verhuurkantoren ontdekken al snel dat dit type vakantiehuizen zeer gewild is, niet in de laatste plaats bij een nieuw soort vakantiegasten, namelijk de Duitsers.

De volgende decennia neemt het niveau van de vakantiehuizen alleen maar toe. Naarmate de verhuur van vakantiehuizen steeds populairder wordt, nemen ook de eisen die de vakantiegasten aan de huizen stellen toe. En het zijn niet langer alleen maar Denen die een vakantiehuis willen huren. Er komen gasten uit heel Europa naar Denemarken om een vakantiehuis te huren. De uitrusting en meubelen van het vakantiehuis moeten daarom van goede kwaliteit zijn. Ook moeten een afwasmachine, wasmachine en wasdroger aanwezig zijn, zodat de gasten tijdens hun vakantie weinig tijd kwijt zijn aan huishoudelijke klusjes. Een zwembad leek in de jaren 80 nog een overbodige luxe, maar bleek voor de vakantiehuisverhuur toch een gouden vondst te zijn. Een vakantie in een vakantiehuis is niet meer alleen een mogelijkheid om er even tussenuit te gaan, maar draait nu vooral om luxe, wellness en zelfverwennerij.

Sol og Strand Feriehusudlejning was er bijna vanaf het begin van de vakantiehuisverhuur in de jaren 70 al bij. Wij zijn trots dat we onze gasten meer dan 40 jaar ervaring en knowhow op het gebied van vakantiehuisverhuur kunnen bieden. Als u een vakantiehuis huurt bij Sol og Strand Feriehusudlejning, heeft u oneindig veel mogelijkheden om uw ideale vakantie in een vakantiehuis samen te stellen.

Huur een vakantiehuis in Denemarken

Dankzij de ontwikkeling van de vakantiehuisverhuur kunt u tegenwoordig overal in Denemarken een vakantiehuis huren. Ga er eens goed voor zitten en overleg in welk deel van Denemarken u graag op vakantie zou willen. U zult zeker een vakantiehuis kunnen vinden dat voldoet aan uw verwachtingen van een mooie vakantie, in het gebied van uw voorkeur.

Vakantiehuizen aan de westkust van Jutland

De Jutse westkust is altijd al een populaire bestemming voor een vakantie in een vakantiehuis geweest. Langs de hele westkust van Jutland liggen grote vakantieparken midden in de prachtige natuur. Als u hier een vakantiehuis huurt, heeft u de golven van de Noordzee, de frisse lucht en de lange brede zandstranden binnen handbereik. In de kustplaatsjes vindt u goede restaurants, cafés en winkels. Dit gebied kent veel vakantiehuisverhuurkantoren en een groot aanbod aan vakantiehuizen.

Vakantiehuizen te huur in Skagen

Skagen, gelegen tussen de Noordzee en het Kattegat, is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest. Of u nu een vakantieappartement in het dorp huurt of een particulier vakantiehuis midden in de natuur, u zit altijd vlak bij de mooie stranden en vele bezienswaardigheden. Het dorpje Skagen bruist van de activiteiten en gezelligheid in de zomer, als de vakantiegasten in de mooie haven bijeenkomen om van een heerlijke maaltijd te genieten. Of huur een vakantiehuis tijdens het Skagenfestival, het oudste muziekfestival van Denemarken. Skagen heeft heel veel mooie vakantiehuizen en dankzij de professionele verhuur in dit gebied kunt u kiezen uit verschillende soorten particuliere vakantiehuizen.

Sommerhuse mellem klitter

Vakantiehuisverhuur op Funen

Als u een vakantiehuis huurt op Funen, zit u vlak bij sprookjesachtige kastelen, prachtige landgoederen en mooie stranden omzoomd door beukenbossen. Gezinnen zullen veel plezier beleven aan de zeer kindvriendelijke stranden, waar de golven laag zijn en het water ondiep, zodat de kinderen veilig in de branding kunnen spelen. Maak een boottocht door de Zuid-Fuunse archipel of huur een vakantiehuis op een van de gezellige Fuunse eilanden. Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Odense, kunt u zich onderdompelen in kunst en cultuur en een bezoekje brengen aan de dierentuin.

Vakantie in een vakantiehuis op Seeland

De kust van Seeland heeft kilometerslange, kindvriendelijke zandstranden en een mooie, gevarieerde natuur. De vele bossen, meren en fjorden bieden allerlei recreatiemogelijkheden. Tijdens uw vakantie op Seeland kunt u zich laven aan het culturele aanbod en de vele bezienswaardigheden. Bekijk bijv. de sfeervolle kastelen of bezoek een kunstmuseum. Of huur een vakantiehuis in de buurt van Kopenhagen en maak kennis met de culturele bezienswaardigheden en gastronomie van de hoofdstad.

Huur een particulier vakantiehuis op Lolland, Falster of Møn

De natuur op Lolland, Falster en Møn is zeer gevarieerd en deze eilanden hebben elk hun eigen bijzondere aanbod op het gebied van musea, activiteitencentra en attracties. Via de vakantiehuisverhuur op Lolland, Falster en Møn vindt u eenvoudig uw ideale vakantiehuis, of u nu veel ruimte nodig heeft voor een grote familie of op zoek bent naar luxe. Op deze drie eilanden bent u nooit ver verwijderd van gezellige dorpjes, lange zandstranden en attracties voor jong en oud.

Vakantiehuizen te huur op Bornholm

Het zonne-eiland Bornholm is een heerlijke vakantiebestemming. Er zijn heel veel mooie vakantieappartementen en -huizen te huur op Bornholm, dus u vindt altijd uw ideale stek. Geniet van typisch Bornholmse lekkernijen als gerookte haring, Bornholms bier en mosterd. De natuur van Bornholm is bijzonder en gevarieerd, en u vindt er ook enkele van de mooiste stranden van Denemarken met heel fijnkorrelig zand. Huur een vakantiehuis op Bornholm en ontdek alle klassieke bezienswaardigheden, zoals de Hammershus Slotruïne, de rondkerken, het Echodal en de Rokkesteen. Maar Bornholm heeft nog veel meer in petto, dus boek een vakantiehuis op dit zonne-eiland in de Oostzee en maak kennis met de cultuur, de geschiedenis en de gastronomie. Bornholm biedt ontspanning en avontuur voor jong en oud.

Kortingen en mogelijkheden bij het huren van een vakantiehuis

Sol og Strand Feriehusudlejning heeft verschillende aanbiedingen waarmee uw vakantie in een vakantieappartement of -huis voordeliger wordt en u veel geld kunt besparen.

Huur een vakantiehuis als de zon schijnt en bespaar geld - Last Minute

Kunt u niet lang van tevoren een vakantie plannen? Krijgt u bij mooi weer opeens zin om een vakantiehuis te huren en meteen op vakantie te gaan? Wilt u graag geld besparen als u een vakantiehuis huurt? Dan kunt u gebruikmaken van onze Last Minute-aanbiedingen.

Als u een Last Minute-aanbieding kiest, kunt u heel snel op vakantie en bespaart u tot maar liefst 40% op de oorspronkelijke prijs van het vakantiehuis. Met een Last Minute betaalt u minder huur voor een vakantiehuis en kunt u uit alle soorten vakantiehuizen kiezen. Een Last Minute maakt het ook mogelijk om een groot, luxe vakantiehuis te huren dat normaal gesproken niet binnen uw budget past. Het Last Minute-aanbod varieert voortdurend en u moet snel toeslaan als u een bepaald vakantiehuis of -appartement wilt huren, want dankzij de kortingen tot 40% gaan ze als warme broodjes over de toonbank.

Geniet met z'n tweetjes van een vakantie in een vakantiehuis

Als u met z'n tweetjes een vakantiehuis wilt boeken, kunt u gebruikmaken van onze tweepersoonskorting, waarmee u tot 25% korting op bepaalde vakantieappartementen en -huizen krijgt. Dit is de ideale mogelijkheid voor stellen die van elkaars gezelschap willen genieten en zelf het tempo van hun vakantie willen bepalen - zonder kinderen of kleinkinderen. Huur bijv. een vakantiehuis in een deel van Denemarken waar u nog niet eerder bent geweest en ontdek de gezellige dorpjes en de prachtige natuur. Reserveer een week in uw agenda, gun uzelf een heerlijke vakantie in een vakantiehuis en profiteer van een korting van 25%. De tweepersoonskorting geldt uiteraard voor iedereen die met z'n tweeën een vakantiehuis wil huren, of u nu op vakantie gaat met een vriend of vriendin, of bijv. als ouder meer tijd wilt doorbrengen met een van uw kinderen.

Kom tot rust met een Spaar-Vakantie

Als u alweer naar huis moet terwijl u het gevoel heeft dat u nog maar net uw koffers heeft uitgepakt in het vakantiehuis, dan is een Spaar-Vakantie echt iets voor u! Een Spaar-Vakantie is een aanbieding voor iedereen die graag wat langer een vakantiehuis wil huren en tegelijkertijd geld wil besparen. Een Spaar-Vakantie is gebaseerd op een minimale huurperiode van veertien dagen. De eerste week betaalt u de normale prijs voor het vakantiehuis, maar voor alle weken daarna krijgt u een aanzienlijke korting. Met een Spaar-Vakantie kunt u tot 28 dagen een vakantiehuis huren, en de aanbieding is bedoeld voor mensen die geen stress willen ervaren in hun vakantie. Tijdens een Spaar-Vakantie komt u overal aan toe en heeft u alle tijd om te ontspannen, boeken te lezen en en eropuit te trekken om de omgeving te bekijken.

Geniet samen op het terras van een kop koffie - als u voor twee personen een vakantiehuis huurt, krijgt u tot 25% korting. Zin in een paar dagen in een vakantiehuis? Boek een Hier-en-nu-vakantie

Heeft u opeens zin in een paar dagen in een vakantiehuis? Dan kunt u met onze Hier-en-nu-vakantie voor korte tijd een vakantiehuis huren. Als u geen vakantie heeft gepland, maar de zon schijnt en u wilt er graag even lekker tussenuit, maak dan gebruik van onze Hier-en-nu-vakantie en huur spontaan voor korte tijd een vakantiehuis. Als u op korte termijn een vakantie boekt, is het fijn dat u niet lang onderweg hoeft te zijn naar het vakantiehuis. Dankzij het grote aanbod aan vakantiehuizen vindt u gemakkelijk een vakantiehuis dat niet te ver weg ligt. Met een Hier-en-nu-vakantie huurt u 3-6 dagen een vakantiehuis en bepaalt u zelf welke dagen van de week u daar wilt zijn.

Volledige zekerheid bij het huren van een vakantiehuis

Sol og Strand Feriehusudlejning biedt u alle zekerheid bij het huren van een vakantiehuis of -appartement. Dit betekent dat u verzekerd bent van de beste kwaliteit en prijs, en dat we u voor, tijdens en na uw vakantie in het vakantiehuis de nodige hulp en begeleiding bieden.

Borgsom - water en licht is betaald

Voor het huren van een vakantiehuis of -appartement betaalt u een borgsom. Deze borgsom wordt verrekend met uw water- en lichtverbruik tijdens de vakantie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u na de vakantie nog een extra rekening krijgt. Wanneer u na de vakantie weer thuis bent, krijgt u het overschot van de borgsom uiterlijk twee weken na uw vertrek teruggestort. Als u de huur van het vakantiehuis betaalt met een creditcard, wordt het bedrag op deze creditcard teruggestort. Betaalt u de borgsom via een bankoverschrijving, dan moet u bij het boeken van het vakantiehuis of -appartement uw rekeningnummer vermelden. Bij 90% van de huurovereenkomsten dekt de borgsom het verbruik in het vakantiehuis of -appartement. Als u al een aantal weken wacht op terugstorting van het resterende bedrag, neem dan contact op met Sol og Strand Feriehusudlejning, dan controleren wij of de gegevens die wij hebben juist zijn.

Far, mor og barn på eng ved strand

Prijsgarantie - de laagste prijs voor een vakantiehuis

Wij bieden een prijsgarantie op al onze vakantiehuizen en -appartementen. Dit houdt in dat als u het vakantiehuis van uw keuze in dezelfde huurperiode goedkoper kunt vinden bij een ander verhuurkantoor, wij het u dan ook voor deze lagere prijs zullen aanbieden. Op die manier hoeft u bij Sol og Strand Feriehusudlejning niet meer te betalen voor een vakantiehuis of -appartement. Als u ontdekt dat het door u gehuurde vakantiehuis goedkoper is bij een ander verhuurkantoor, dient u ons hiervan binnen 24 uur na registratie van uw huurovereenkomst schriftelijk op de hoogte te stellen, inclusief documentatie van de lagere prijs.

Kwaliteitsgarantie -controle van de vakantiehuizen

Al onze vakantiehuizen en -appartementen worden in de huispresentatie op onze website beschreven, en het is belangrijk dat u op de beschrijving en het aangegeven kwaliteitsniveau van het vakantiehuis kunt vertrouwen. Daarom worden alle vakantiehuizen en -appartementen regelmatig door onze plaatselijke kantoren gecontroleerd, zodat u verzekerd bent van het beloofde kwaliteitsniveau. Als u ontdekt dat iets niet in orde is in het vakantiehuis, dient u dit onmiddellijk te melden aan Sol og Strand Feriehusudlejning. Het is in ons belang dat u een optimale vakantie heeft, en daarom zijn wij altijd bereid u te helpen.

Annulering bij onvoorziene omstandigheden

Wij weten dat het leven soms anders loopt dan u had gedacht en dat er onvoorziene omstandigheden kunnen ontstaan. Als u een vakantiehuis of -appartement huurt bij Sol og Strand Feriehusudlejning, sluit u daarom automatisch een verzekering af bij Tryg rejseforsikring. De verzekering geldt vanaf het moment dat de eerste termijn is betaald, dus mocht u onverhoopt niet naar het vakantiehuis kunnen afreizen, dan kunt u de vakantie annuleren nog voordat deze is begonnen. De verzekering geldt bijv. als een van u ernstig ziek wordt en niet in staat is om op vakantie te gaan. Deze geldt ook als een van uw naaste familieleden ernstig ziek wordt. De verzekering dekt ook de gevallen waarin een van u wordt ontslagen of waarin een van u werkeloos is en een baan krijgt. U kunt een vakantie in een vakantiehuis ook annuleren als u te maken krijgt met aanzienlijke schade aan onroerend goed, bijv. als gevolg van brand, storm of vernieling. Meer informatie over het annuleren van de huurovereenkomst vindt u in de huurvoorwaarden die u ontvangt als u een vakantiehuis of -appartement bij ons huurt.

Overdracht van de huurovereenkomst aan derden

Als u een vakantiehuis heeft gehuurd maar niet op vakantie kunt door een oorzaak die geen recht geeft op annulering, kunt u de huurovereenkomst overdragen aan derden. Dat kunnen bijv. uw zwager en schoonzus zijn, de buren of dat leuke stel van de golfclub. U hoeft Sol og Strand Feriehusudlejning hier alleen maar schriftelijk van op de hoogte te stellen, dan zorgen wij ervoor dat de daaropvolgende rekeningen naar de nieuwe huurders van het vakantiehuis worden gestuurd.

Branchevereniging van vakantiehuisverhuurders - uw raad van beroep

Wij van Sol og Strand Feriehusudlejning doen ons uiterste best om u een geweldige en veilige vakantie te bezorgen. Wij zijn altijd bereid u te helpen als er tijdens uw vakantie in een vakantiehuis problemen ontstaan. Als lid van de branchevereniging van vakantiehuisverhuurders moeten wij voldoen aan een aantal eisen en voorwaarden, zodat u verzekerd bent van een optimale service en kwaliteit bij het huren van een vakantiehuis of -appartement. Mocht u onverhoopt niet tevreden over ons zijn, dan kunt u zich voor een onafhankelijk oordeel wenden tot de raad van beroep van de branchevereniging van vakantiehuisverhuurders.

Vakantiehuizen met speciale faciliteiten

Aan de jachthaven

Vakantiewoningen in een maritieme omgeving met uitzicht op een jachthaven. Boek een jachthavenhuis vlak bij de zee en de stad.

Zwembad

Huur een vakantiehuis met zwembad en geniet van een duik in het warme water, ongeacht het weer. De kinderen zullen het geweldig vinden!

Grote vakantiehuizen voor de hele familie

Gaat de hele familie mee op vakantie of zoek je een verblijf voor meer dan 12 personen? Bekijk het aanbod aan grote vakantiehuizen.

vakantieappartment

Wil je uitzicht op het water of leuke attracties voor de kinderen in de omgeving? In een vakantieappartement is het beide mogelijk.

Activiteitencentrum

Huur een vakantiehuis of -appartement met gratis toegang tot een activiteitencentrum. Geniet van de leuke activiteiten voor het hele gezin.

Luxe vakantiehuizen

Boek een eersteklas vakantie in een luxe vakantiehuis met fraai interieur, luxe details, allerlei apparaten, uitzicht op zee of wellness.

Rolstoelsymbool

Een rolstoel is geen beperking voor een heerlijk verblijf in een vakantiehuis. Zoek het ideale, rolstoeltoegankelijke vakantiehuis.

Hengelsporthuizen

Gaan de hengels en waders standaard mee op vakantie? Huur dan een vakantiehuis voor sportvissers vlak bij de zee, een riviertje of een meer.

Vakantiehuis bij LEGOLAND®

Overnacht vlak bij LEGOLAND® met alle leuke attracties binnen handbereik. Boek een vakantiehuis en krijg 25% korting op de toegangskaartjes.

Vakantiehuis huren

Lees meer over de geschiedenis van de vakantiehuisverhuur, waar je een vakantiehuis kunt huren en welke kortingen je kunt krijgen.