Brandhout/houtkachel

Indien dit niet uitdrukkelijk bij de presentatie van het vakantiehuis vermeld staat, dan is het brandhout voor de houtkachel niet bij de huurprijs inbegrepen. Vaak kun je aan de kant van de weg, en bij de plaatselijke kruidenier, zakken met brandhout kopen.
Het brandhout bij de vakantiewoning is van de eigenaar en mag niet gebruikt worden. In enkele gevallen kunt u hiervan, tegen betaling, toch gebruik maken. Informatie hierover vindt u in dit geval in de vakantiewoning. Betaling geschiedt direct aan de eigenaar, het bedrag laat u achter in de vakantiewoning.

Bij extreme weersomstandigheden kan het voorkomen, dat u geen gebruik kunt maken van de houtkachel aangezien de rook in de schoorsteen terug slaat. Het is alleen toegestaan om met krantenpapier (voor het aansteken van de kachel) en droog, chemisch onbehandeld hout te stoken. Hout dat gevonden is op het strand, bevat zout, dit kan schadelijk zijn voor de houtkachel. Gebruik dus géén strandhout! Vaak zal er bij aankomst, as in de houtkachel te vinden zijn. Dit komt doordat de as bij vertrek van de vorige huurder nog warm was. Laat warme as gewoon in de kachel liggen, in plaats van op een ongecontroleerde plek nabij het vakantiehuis of op het perceel. Oververhitting van de houtkachel kan brandgevaar opleveren, en de houtkachel beschadigen.

<iframe style="border-top: gray 1px solid; border-right: gray 1px solid; border-bottom: gray 1px solid; border-left: gray 1px solid" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TKs5_hvLusk" frameborder="0" width="420" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>