Spabad

3 verschillende soorten spa's

In de Deense vakantiehuizen zijn er verschillende soorten spa's. In principe zijn er 3 verschillende soorten:

  • Een doorloopspa, die elke keer als je hem wilt gebruiken, gevuld moet worden met water.
  • Een stilstaand water spa, die altijd gevuld is en waar het water continu wordt gezuiverd.
  • Een buiten wildbad dat meestal wordt verwarmd met een houtkachel.

Spabad met elke keer vers water

Een dergelijk spabad dient u - elke keer als u gebruik wilt maken van het spabad - vol te laten lopen met schoon water. Laat het bad vollopen tot ongeveer 10 cm boven de ’bubblebruizers’, anders doet het spabad het niet.

Bij vertrek gelieve u het spabad te vullen met schoon water, ook als u zelf geen gebruik gemaakt heeft van het spabad.

Spabad met staand water

Een spabad met staand water is altijd gevuld met water dat verwarmd is tot ca. 38° C.

Het kost energie om grote hoeveelheden water te verwarmen. U kunt het energieverbruik reduceren indien u de thermodeken over het spabad trekt. Dit reduceert het energieverbruik en de waterverdamping.

Het water bevalt chloor en wordt doorlopend gefilterd en gezuiverd. U mag nooit de techniche installatie en de electriciteit van een spabad uitzetten, dit kan namelijk de kwaliteit van het water aantasten.

Om gezondheidsredenen moet u het maximum gebruiken de spa 25 minuten per keer.

Wildbad

Een wildbad is een buitenstaand, rond bad gemaakt van hout of een houtachtig materiaal, dat doorgaans wordt verwarmd met een houtkachel. Wees je er bewust van dat het 2-4 uur kan duren om het water in een wildbad op te warmen.

Het wildbad, dat in de afgelopen jaren zeer populair is geworden, komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en biedt de authentieke, rustieke ervaring van midden in de natuur zijn.

In het algemeen zijn er twee verschillende soorten wildbaden. Degene waar zowel de buiten- als de binnenkant van hout is, en degenen die een buitenkant van hout hebben, maar waar de binnenkant van glasvezel of kunststofvezel is gemaakt. Er zijn verschillende regels over hoe een wildbad moet worden behandeld. Als je twijfelt, vraag dan bij het lokale bureau.